Mura – Sturm Graz: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 17.
Mura
Teljesítmény:
N D D D V
  • Recreation Park Fazanerija
  • Augusztus 19. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sturm Graz
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Anno a Mura – Zalgiris párharckor azt mondtam: Teljesen mindegy, melyik együttes jut tovább, a következő kör már a végállomást fogja jelenteni. Hát itt vagyunk, most majd kiderül, hogy jól gondoltam-e, helyesen mértem-e fel a szlovénok és ellenfelük, az osztrák Sturm Graz erejét.

Nagyjából hegymászáshoz lehetne hasonlítani ezt a párharcot. Míg a Zalgiris egy kényelmes túrázgatás volt a Kékestetőre, addig a Sturm maga a Csomolungma… Vagy ez így túlzás? Nyilván tudnánk nehezebb ellenfelet mondani a Graznál, de a Mura szintjén jelenleg ők valóban túlmutatnak, és szerintünk ennyivel.

A mérkőzést volt olyan oldal, amely a beharangozójában a legszórakoztatóbb mérkőzésnek hívta. Hát, lehet, mi vagyunk nagyon vakon, de a szlovénok eddig ezt nem mutatták meg, sok meccsüket kínzásokhoz használják fogolytáborokban minden bizonnyal.

De egyáltalán nem szeretnénk degradálón beszélni róluk, hatalmas teljesítmény, hogy az anyagi csőd, a megszűnés után újra fel tudtak kapaszkodni, bajnokok lettek, most pedig az Európa-liga kapujában vannak.

Ha ügyesen játsszák ki a kártyáikat, akkor lehet keresnivalójuk, gondoljunk csak bele, a Ludogorets is megszenvedett ellenük. A Mura otthonában legalábbis mindenképp. De tud-e nyerni a Sturm, amely parádésan kezdte az Admiral Bundesliga 2021/2022-es idényét?

Jöhet a Mura – Sturm Graz meccs?

A csapatokról

Megvizsgáljuk, hogyan jutottak el idáig, milyen akadályokat kellett leküzdeniük, illetve kitérünk a csapataink formájára is és aktuális híreire is.

Mura

Az egyesület pokoljárásáról korábban már beszéltünk, hogy megszűntek, újra megalakultak, összeszedték magukat, tavaly pedig elmondhatták magukról, hogy ők a szlovén élvonal bajnokai. Az idei esztendő viszont elég rosszul kezdődött az együttes számára. Nem egyedi, hogy a dupla terhelés sokat kivesz a játékosokból, a Murára pedig ez szemmel láthatóan negatívan hatott. Először a Bajnokok Ligája, most az Európa-liga, közben pedig a bajnokságban hullajtották a pontokat, még az a csúfság is megtörtént, hogy a regnáló bajnok az utolsó helyen állt.

Azóta egy helyet javítottak, most csak a 9. helyen állnak, ez is kiesést ér, de egy mérkőzésük elmaradt a nemzetközi szereplés miatt.

Egyelőre nyeretlenek, két döntetlenjük és két vereségük van, gólarányuk 4-8. Ez egyelőre nem túl rózsás.

A BL-ben minden kör ajándéknak volt felfogható, nem is tartott sokáig a kirándulás a bajnokok között. A Shkendija, az északmacedón bajnok még sima ügy volt (5-0, 0-1), de a Ludogorets Razgrad már nagyfalatnak bizonyult. Odahaza mondjuk döntetlent játszottak ellenük, de már akkor látszott, hogy a bolgárok sokkal képzettebbek.

A visszavágón végül ki is jött – nagy nehezen – a különbség, 3-1-re nyertek Sotiriouék.

Az Európa-ligában a Fradi volt BL ellenfele, a litván Zalgiris volt az ellenfél, és egy dögunalmas 0-0 után idegenben a Mura egy góllal jobb volt. Az sem volt életük meccse a srácoknak, de legalább a szurkolók láthattak egy gólt…

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Sturm Graz

Az osztrák bajnokság harmadik helyezettjével a blogon még egyszer sem találkozhattatok, úgyhogy most szépen megismerkedünk velük egy kicsit közelebbről. A bajnokságot a Red Bull Salzburg jó ideje kisajátította az első helyet, így a Sturm, az Austria Wien és a Rapid Wien a dobogó második és harmadik fokáért szokott küzdeni. A Christian Ilzer vezette Sturmnak idén tehát a bronzérem jutott, így indulhatnak az Európa-liga selejtezőjében. Szerintünk a lehető legkönnyebb ellenfél jutott nekik, de ezt még így százszázalékosan kijelenteni nem lehet.

Kevés erősítésről tudunk beszámolni, ám közülük kiemkedő igazolás volt a Salzburgban pallérozódó David Affengruber, a 20 esztendős védőért négyszázezer eurót fizettek ki a graziak. Ő volt az egyetlen, akiért pénzt fizettek, Alexander Prass, Manprit Sarkaria és Anderson Niangbo ingyen csatlakozott. Mindannyian fiatalok Sarkaria is csak 24 éves.

Izgalmas lehet Niangbo, aki a belga élvonalból jött, az elefántcsontparti nagy erőssége lehet majd a Genknek.

A távozókról is ejtsünk pár szót: Kevin Friesenbichler a Puskás Akadémiát kiejtő RFS-hez igazolt, sőt gólt is szerzett a 3-0-ra végződő lettországi találkozón. Bekim Balaj az orosz élvonalbei Nizhny Novgorod csapatába szerződött, Michael John Lema, Tobias Koch, Winfred Amoah és Sebastian Zettl maradt Ausztriában, jellemzően a másodosztályba mentek.

A bajnokság rajtját remekül kapták el: Három mérkőzésen három győzelmet arattak, és egy meccs sem volt, amin háromnál kevesebb gólt rúgtak. Legveszélyesebb játékosuk Kelvin Yeboah, aki három gólnál jár, de már a barátságos meccseken is látszott, hogy nagyon elkapta a fonalat.

Ennyi infó alapján kezd kirajzolódni, mi fog történni csütörtök este Szlovéniában…

Összefoglalás

Véleményünk szerint a Sturm Graz ezúttal sem marad alul. Eleve az osztrák és a szlovén bajnokság színvonala nem ugyanaz, de most még a Mura sincs élete formájában, miközben a Sturm Graz nagyon jól rajtolt el.

Soka nem találkoztak még sehol, egy árva barátságos meccsről sem találtunk információt.

Hogy mire számíthatunk? Véleményünk szerint egy foggal-körömmel küzdő Murára, akik megpróbálják kibekkelni a mérkőzést kapott gól nélkül, közben pedig abban bízhatnak, hogy Cipot vagy Klepac meg tud lódulni egy kontrából.

Érdekesség egyébként, hogy a Zalgiris elleni visszavágón Cipot párja nem Klepac volt, hanem a most igazolt Mitja Lotric, aki inkább középpályásnak mondható.

Három komoly sérültjük van a vendégeknek: Vincent Trummer pont egy éve szenvedett keresztszalag-szakadást, és ugyanez történt Sandro Ingolitschcsal is. Ők valószínűleg az egész őszt ki fogják hagyni, utóbbi biztosan nem léphet már pályára idén.

A harmadik sérültnél is nagy gondok vannak, nála külső meniszkusz szakadt el, Fransisco Mwepu is hosszú időre dőlt ki a sorból.

A Mura csapatánál nem tudunk sem sérültről, sem pedig eltiltottról.

Rettenetesen vonz a vendégek győzelme, ám ilyenkor eszünkbe jut a Ludogorets elleni mérkőzés, valamint a Zalgiris is ikszelt a Fazanerijában. Mégis úgy hisszük, hogy a Sturm Graz ezt a sorozatot megszakíthatja, és előnnyel várhatja majd a visszavágót. Alapjáraton nem gondolkoznánk sok gólban, ám az osztrákok formája miatt ezen is elgondolkoztunk. Ám ebben sok buktató van, így inkább kihagyjuk.

Ezúttal egy tippel támadunk tehát: A Mura hazai pályán vereséget szenved, és a Sturm Graz lesz elégedettebb a meccs végén.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső