Nantes – Bordeaux: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 06.
Nantes
Teljesítmény:
N N V V V
  • Stade de la Beaujoire Louis Fonteneau
  • Május 08. 13:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Bordeaux
Teljesítmény:
N V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Általában valamiért a francia tippek a nap végén, utolsóként szoktak megjelenni, de most fordítunk egyet ezen, és egy Ligue 1-es meccsel indítjuk a napot. A Nantes – Bordeaux találkozót választottam, két, a tabella végén elhelyezkedő csapat meccsét.

A Nantes jelen pillanatban a 18. helyen áll, azaz – ha minden így marad – osztályozót kell játszania majd egy Ligue 2-es csapattal, ők egy elődöntő – döntő kombó után döntik el, ki lesz az. Jelen pillanatban a Toulouse – Grenoble – Paris FC hármasból kerülhet ki, de ott is előfordulhat még helycsere.

Bajban a Bordeaux is, akik a hétvégén egy hosszú nyeretlenségi sorozatnak vetettek véget azzal, hogy legyőzték a Rennes-t. Még így is csak 39 pontjuk van, tehát relatíve közel állnak a veszélyzónához. És ha a Nantes megnyeri ezt a meccset, akkor már csak két pont lesz a difi köztük két fordulóval a vége előtt.

Nem mindegy tehát az eredmény, hajtós, jó meccset várok!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brest – Nantes

Antoine Kombouare most már egy ideje vezeti a Nantes csapatát – ő váltotta Raymond Domenechet, aki a Lille elleni 2-0-s vereség után távozott -, és az utóbbi időben beindulni látszik a szekér. Voltak felemás időszakai a csapatnál, volt egy kifejezetten gyenge, három vereségből álló sorozat, most pedig a Strasbourg legyőzése után a Brest sem okozott gondot. Mindezt idegenben.

Tizenöt perc elteltével szerezték meg a vendégek a vezetést, Louza kísérletét még Larsonneur védeni tudta, de az oldalra ütött labdára Simon Moses csapott le leggyorsabban, és közelről betessékelte a játékszert.

Bő tíz perccel később újból lecsapott a vendégcsapat, Ludovic Blas bombagóljára elismerően csettinthetett mindenki, aki egy kicsit is szereti a focit. A támadó süvítő lövése a felsőkapufáról pattant be a gólvonal mögé, eszméletlenül nagy gól volt.

A Brest csak szemlélő volt az első félidőben, a kaput sem találták el a hazaiak.

A folytatásban már jobban játszottak, de az újabb gólt sem ők, hanem a Nantes, pontosabban Imran Louza szerezte, és a 62. percben már nagyon kellemetlen volt a találkozó a Brest számára, 0-4 volt az eredmény, köszönhetően Kalifa Coulibaly tizenegyesből szerzett góljának.

A maradék bő fél óra további Nantes-gólokat nem hozott, a hazaiaknak viszont legalább a becsületgólt sikerült begyötörni. Szerzője Romain Faivre volt, de ez még szépségtapasznak is kevés volt, a középmezőnyben elhelyezkedő Brest egy négyest kapott egy kiesőhelyen álló csapattól.

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.21.Ligue 1
bordeaux
0:0
nantes
Ligue 1
2020.01.26.Ligue 1
nantes
0:1
bordeaux
Ligue 1
2019.11.03.Ligue 1
bordeaux
2:0
nantes
Ligue 1
2019.02.24.Ligue 1
nantes
1:0
bordeaux
Ligue 1
2018.10.07.Ligue 1
bordeaux
3:0
nantes
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bordeaux – Rennes

Papíron a vendégek voltak a találkozó esélyesei, Bruno Génésio érkezése után a gárda összeszedte magát, és nagy harcban van az ötödik helyért. Vagy csak volt? A Bordeaux egész 2021-es éve egy katasztrófa, remekül indították, aztán egyszer csak összezuhantak, és csak a vereségek jöttek. De azok nagyon.

Lehet, hogy most is vereség lett volna a vége, ha nincs Steven N’Zonzi kiállítása. A hetedik percben a tapasztalt középpályás felugrás közben talpalt bele Mara csípőjébe/combjába, a játékvezető azonnal leküldte a pályáról a francia válogatottat is megjárt középpályást.

És az emberelőnyt elég hamar sikerült kihasználni, ráadásul pont a szabálytalanság elszenvedője, a 18 éves Sekou Mara szerezte a gólt. Szerencsés volt? Egy kicsit! De attól még a hálóból kellett kiszedni a labdát…

Nem sokkal később az ifjú titán újabb gólt szerezhetett volna – most épp fejjel -, de ezt Gomis oldalra tudta ütni, maradt az egygólos hazai vezetés.

A kiállításból lassan ocsúdott fel a Rennes, de aztán volt pár lehetőségük, amiből akár gól is születhetett volna. Az első félidőben Borigeaud lövése centikkel kerülte el a jobb alsót, a másodikban Jeremy Doku találta el a kapufát, később meg Sehrou Guirassy ziccerét védte Costil.

A meccs utolsó lehetősége viszont a hazaiak előtt adódott, Da Silvának a gólvonalról kellett mentenie.

Így maradt az 1-0, egy rendkívül fontos három pontot szereztek a hazaiak, de ha nincs kiállítás, ezt minden bizonnyal simán behúzza a Rennes…

Összefoglalás

Nem szokták a csapatok egymást megszórni, az elmúlt öt meccsükből négy 2,5 gól alatt ért véget, ősszel ráadásul gól sem esett, 0-0-val végeztek a felek az augusztusi találkozójukon. Tegyük hozzá, ott 70 percet játszott emberelőnyben a Nantes, mégsem sikerült behúzni a meccset.

Zsinórban három mérkőzését veszítette el a Bordeaux idegenben, amúgy sem megy nekik nagyon, de ugyanez igaz a Nantes-ra. Antoine Kombouare számára egyelőre az idegenbeli győzelmek jönnek, itt lenne az ideje annak, hogy a Beaujoire-ban is villantsanak valamit.

Mert az nem állapot, hogy egy első osztályra pályázó csapat összesen két hazai győzelmet arasson majdnem egy teljes szezonban. Itt pedig ez a helyzet: Két győzelem, nyolc döntetlen és hét vereség.

A Brest ellen ugyan minden összejött, de nem jellemző a sok gól a sárgamezesek meccsein, így nem biztos, hogy jó ötlet, ha az előző fordulóból indulunk ki. Még akkor sem, ha a vendégek meg úgy kapják a gólokat, mintha muszáj lenne.

A hazaiaknak nincs sérültje, a Bordeaux-nál viszont Otávio és Laurent Koscielny sem szerepelhet, ami azért nagy érvágás a csapatnak.

Két tippem volna ezúttal, aztán döntsetek belátásotok szerint, én is így fogok tenni: Az egyik a hazaiak győzelme. A Rennes ellen is majdnem megégették magukat Ben Arfáék, idegenben sem megy nekik, míg a Nantes úgy tűnik, bent akar maradni – ki hitte volna? A másik pedig a kevés gól, amely szintén teljesen reális. Én most utóbbira szavazok, 2,5 gól alatti eredmény lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső