Nantes – Montpellier: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 22.
Nantes
Teljesítmény:
N N N N V
  • Stade de la Beaujoire Louis Fonteneau
  • Május 23. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Montpellier
Teljesítmény:
D V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Elképesztő, micsoda harc van a Ligue 1 tabellájának hátsó részében. Ha most ránézünk, azt láthatjuk, hogy még a 13. helyezett is veszélyben van. A két biztos kieső a Dijon és a Nimes személyében már megvan, már csak az a kérdés, kinek kell osztályozót játszania a bent maradásért?

Most a Nantes áll a legcefetebbül, de akkora sorozatot produkálnak a kanárik, hogy az ember akaratlanul is elkezdett drukkolni is nekik. Az ilyesfajta sztorik még a legkőszívűbb embereket is megmozgatja, hát még engem, aki egyébként szenvedélyesen oda vagyok attól, ha az underdog végül megmenekül vagy kupát nyer stb.

Ettől függetlenül maradok a realitás talaján és természetesen ugyanúgy objektíven állok hozzá a Nantes – Montpellier meccshez, mint az összes többihez.

A vendégek előrébb már nem léphetnek a tabellán, hátrébb viszont még csúszhatnak, a Nice még megelőzheti őket.

De a Nantes… Nos, ott hátul az egy külön bajnokság. Veszélyben a Lorient, a Brest, a Strasbourg, a Bordeaux és a Reims is. Bármelyik csapat hátrébb csúszhat, sorsolás alapján azt mondanám, hogy a legnehezebb dolga a Brestnek van (a PSG ellen játszanak), de ez a szitu azért is érdekes, mert rendeznek még egy Reims – Bordeaux, és egy Strasbourg – Lorient találkozót. Ehhez képest a Memento egy igazi tündérmese…

Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Dijon – Nantes

Nagyon nehéz lehet most a Dijon edzőjének lenni. Az együttes nagyon korán búcsúzott már, azóta pedig… Nos, vereséget vereségre halmoznak. A gólokat is tisztességgel kapják, a fordulót megelőzően 36 meccsen 69-nél tartottak. Ez aztán 73-ra nőtt, a Maison Jaune rendesen elintézte őket.

Antoine Kombouare együttesének nagyon megy, az elmúlt három meccsükön kilencszer találtak be az aktuális ellenfélnek, és csak két gólt kaptak, amivel visszahozták a bent maradási reményeiket.

Az első félidőben a hazai játékosok meddő mezőnyfölényt alakítottak ki, viszont a kapura veszélytelenek voltak. Nem úgy a Nantes, akik már ebben szakaszban két góllal elhúztak. Először a 6. percben találtak be, Simon szögletét Kalifa Coulibaly fejelte be.

Fél órával később ismét Simon készített elő egy gólt, bár ő sem így akarta… Miután a tizenhatos előteréig szlalomozott megpróbálta kiugratni Coulibalyt, azonban két védőn irányt változtatva a játékszer Randal Kolo elé pattant, aki nem lepődött meg az ajándékon, hanem inkább a kapuba passzolt.

A második félidő szépen, csendben csordogált, már a rendes játékidő is letelt, amikor megint megrázták magukat a vendégek, és egy percen belül kétszer mattolták szegény Allagbét. Előbb Ludovic Blas – ez volt a meccs legszebb gólja -, majd Randal Kolo duplázott.

Egyetlen győzelemre a cél, de ahogy nézem, akár egy döntetlen is elég lehet a kanárik számára.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.09.Ligue 1
montpellier
1:1
nantes
Ligue 1
2019.08.31.Ligue 1
nantes
1:0
montpellier
Ligue 1
2019.05.18.Ligue 1
montpellier
1:1
nantes
Ligue 1
2019.01.08.Ligue 1
nantes
2:0
montpellier
Ligue 1
2018.10.30.Francia Ligakupa
montpellier
0:3
nantes
Francia Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Montpellier – Brest

Láttam már elég sok eseménytelen félidőt, eggyel több vagy kevesebb már nem számít. Az első félidő mindenképp a rosszabbak közé tartozott, egyetlen gyengécske fejesen kívül nem sokat tudott felmutatni a Brest, míg a Montpellier még ennyit sem… Vagyis de, valamit fel tudtak. Egy piros lapot.

Az egyik legjobb játékosuknak kellett levonulnia a pályáról, ugyanis Florent Mollet gólhelyzetben alig észrevehetően, és vélhetően nem szándékosan koccantotta össze Mounie lábait.

És így mindent elmondtam, ami az első félidő lényegi elemeit illeti.

A második félidőben akkora nyomás nehezedett Bertaud kapujára, hogy hatalmas csoda a hazaiak pontszerzése.

A Brest nagy erőket mozgósított a győzelem elérésének érdekében, ám 15 lövésükből egy sem talált be.

A legközelebb a gólhoz Brendan Chardonnet járt, a védő fent ragadt egy támadásnál, lőni is tudott, a bomba a felsőlécről a gólvonal elé pattant, onnan meg felszabadítottak a védők.

Volt kapufája a Montpellier-nek is, egy lecsúszott Andy Delort beadásba Duverne tette bele a fejét, és annyira rosszul találta el a védő, hogy itt is csak a keresztléc segítette ki a kapust.

Egy szó, mint száz: Megúszta a Montpellier, nagyot védekezve, és a szerencsével sem hadilábon állva sikerült egy pontot otthon tartani.

Összefoglalás

Létfontosságú meccs következik a Nantes számára, és máris beüt a baj. Az előző meccseken brillírozó Randal Kolo és Kalifa Coulibaly a héten nem vett részt az edzéseken. Viszont, ha igazak a hírek, akkor pályára léphetnek a gólvágók. Abdoulaye Touré viszont nem valószínű, a középpálya közepén Imran Louza és Pedro Chirivella fog szerepet kapni.

A Montpellier-nél is van gond, Florent Mollet mellett Téji Savanier is eltiltott, Jonas Omlin, Pedro Mendes és Jordan Ferri pedig sérült.

A Nantes legutóbbi öt meccsén mindig 2,5 gólnál több született, négy mérkőzés óta csak győznek, egy újabb győzelem biztos bent maradást eredményez, köszönhetően a sorsolásnak, amelyet fent említettem. Hogy Strasbourg – Lorient és Reims – Bordeaux meccset játszanak még.

A bajnokság első felében döntetlenre végeztek, 1-1 lett az eredmény.

A két csapat meccsén nem születik sok gól, általában 1-2 gól látható ezeken az összecsapásokon.

Akárki is legyen majd a bajnokság 18. helyén, a Toulouse lesz az ellenfél, akik az elődöntőben nagyon simán verték a Grenoble együttesét, 3-0-lal mentek a döntőbe.

Ha most kellene tippelni, akkor nálam a Nantes bent marad. És hogy kinek kell osztályozót játszania? Ez egy nagyszerű kérdés, de játszunk egy kicsit. Egyértelműen a Brest van a legnehezebb helyzetben, szóval én rájuk tippelek.

Ami pedig a mi meccsünket illeti: Ha Kolo és Coulibaly játszhat, akkor papíron nem lehet gond. Ehhez idomulnak az oddsok is, a fogadóirodák is egyértelműen a hazaiak győzelmét várják.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső