Nantes – Olympique Lyon: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 26.
Nantes
Teljesítmény:
V N D V V
  • Stade de la Beaujoire Louis Fonteneau
  • Augusztus 27. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Olympique Lyon
Teljesítmény:
D V D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Azért a francia elsőosztályú bajnokságot sem hagyjuk ki a mai kínálatból. Itt pénteken egy Nantes – Olympique Lyon mérkőzéssel indítják a Ligue 1 negyedik fordulóját. A tavaly negyedik helyen végző Olympique egyelőre még nem találta meg a helyes utat, hiszen három forduló elteltével nem tudják elmondani magukról azt, hogy nyertek volna legalább egy meccset. Ami abból a szempontból is furcsa, hogy egyáltalán nem nehéz ellenfelekkel találkoztak. Ikszeltek a Brest és a Clermont együttesével, valamint 3-0-ra kikaptak az Angers-tól. Mi lesz majd, ha jön a Lille – Monaco – PSG hármas?

A Nantes tavaly nagyon közel volt ahhoz, hogy kiessen, végül osztályozón keresztül elkerülték a búcsút, az oda-visszavágós párharcon a nagy ambíciókkal rendelkező Toulouse csapatát verték meg. Nehezen, de megverték. Azért ők most sokkal jobban állnak, a tabella közepén helyezkednek el, megverték a Metz csapatát, ikszeltek a II. Lajosban, és legutóbb a Rennes ellen szűken, de kikaptak.

Nem annyira egyértelmű a vendégsiker, mint lett volna tavaly. Épp ezért lesz izgi megjósolni, hogy mi várható…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Rennes – Nantes: 1-0

G.: Terrier

Elszenvedte első vereségét Antoine Kombouaré csapata, a kanárik a nemzetközi szereplésre hajtó Rennes gárdájától szenvedtek vereséget. A végeredmény a vendégek számára hízelgő, nem sok közük volt ehhez a meccshez. De lássunk hozzá bővebben!

A kezdők:

Rennes:

Gomis – H. Traoré, Bade, Aguerd, Meling – Tait, Santamaria, Bourigeaud – Guirassy, Terrier, Doku

Nantes:

Lafont – Corchia, Castelletto, Pallois, Ch. Traoré – Girotto, Chirivella – Blas, Simon, Coco – Emond

Esélyeshez méltón kezdte meg a meccset a Rennes, akik két távoli kísérlettel jelezték: Számukra csak és kizárólag a három pont megszerzése elfogadható. Az első lövést még Lafont védte, Borigeaud kísérleténél viszont inkább csak a Jóisten segített a sárgamezeseken. A labda ugyanis megpattant, Lafont már eldőlt a másik irányba, így szerencséjük volt a vendégeknek, hogy a játékszer végül az alapvonalon túlra pattant és nem a kapuba.

Azért a Nantes-ot sem kellett félteni, a 32. percben Marcus Coco 15 méteres lövését Gomis védett, majd kis kitérővel a felsőléc is szerepet kapott. De ez volt a legveszélyesebb vendég helyzet, amit sok már nem is követett. Sőt…

A második félidőben egy darabig nem született egyetlen helyzet sem, végül az 58. percben a csapat egyik (általában véve) legjobbja, Martin Terrier 20 méterről a jobb alsóba bombázott. Lafont ugyan megpróbálta elérni a labdát, de csak beljebb tudta tessékelni azt.

A vezető találat megszerzését követően is csak a Rennes-nek volt helyzete, de azok egytől egyig kimaradtak, így amikor Stephanie Frappart kisasszony háromszor a sípjába fújt Gomis megkönnyebbülten rúgta az égbe a labdát, megvan az áhított három pont… Nem volt egyszerű feladat a sok kihagyott lehetőség miatt, de végül csak meglett…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.18.Ligue 1
nantes
1:2
lyon
Ligue 1
2020.12.23.Ligue 1
lyon
3:0
nantes
Ligue 1
2020.01.18.Francia Kupa
nantes
3:4
lyon
Francia Kupa
2019.09.28.Ligue 1
lyon
0:1
nantes
Ligue 1
2019.04.12.Ligue 1
nantes
2:1
lyon
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Lyon – Clermont: 3-3

G.: Dembelé (2), Paqueta ill. Diomande (ög), Rashani (2)

Két duplázó is volt a Lyon meccsén, ahol az újonc Clermont együttesét fogadták. Egy győztes meccset buktak el Peter Bosz legényei, a holland mester első győzelme így továbbra is várat magára.

A kezdők:

Olympique Lyon:

Lopes – Dubois, Da Silva, Diomande, Emerson – Caqueret, Guimaraes – Paqueta, Aouar, Toko-Ekambi – Dembelé

Clermont:

Desmas – Zadadka, Hountondji, Ogier, Mendy – Iglesias, Gastien – Dossou, Berthomier, Allevinah – Bayo

Pörgős első húsz percet kaptunk a srácoktól, hiszen 20 perc elteltével az eredményjelzőn 2-1-et láthattunk. A gólgyártást a Lyon együttese kezdte meg, a negyedik percben Moussa Dembelé lőtt kapura, ami Desmas kapusról kijött, a tavaszt az Atletico Madridnál töltő támadó visszaszerezte a labdát, ekkor Gastien szabálytalankodott vele szemben, a játékvezető megítélte, a sértett meg bevágta a labdát.

A Clermont hét perccel később egy gyönyörű fejessel egyenlített, ám ennek szerzője a Lyon védője, az elefántcsontparti Sinaly Diomande volt.

A fiatal, saját nevelésű védőnek sokáig nem kellett aggódnia az öngólja miatt, mert Moussa Dembelé ismét lecsapott, a 21. percben közelről vágta a léc alá a Desmas-ról kipattanót. A játékvezető egy picit problémázott, hogy vajon a hazai akció lesről indult-e vagy sem, ám a videóbírók rászóltak a fülére: a gól szabályos volt.

Minden kétséget kizáróan a harmadik lyoni gól volt az est, de talán a forduló legszebbje. Nem egy 30 méteres pókhálós lövésről van szó, hanem egy nagybetűs Csapatmunkáról.

A jobb oldalon bolondították meg hárman (Guimaraes, Aouar és Paqueta) az egész clermont-i védelmet, az akciót pedig Lucas Paqueta fejezte be.

Ez volt az első félidő, de a másodikban várt ránk további két gól. Mondjuk akkor ezt még nem tudtuk.

A játékrész sokáig nem hozott izgalmakat, de az utolsó tíz perc minden vendég szurkolót kárpótolt. A 80. percben a csereként beállt Elbasan Rashani hanyagul emelte át Lopest, ezzel fújt ébresztőt a Lyonnak, hogy nincs még megnyerve a meccs.

De a hazaiak aludtak, és Rashani a hosszabbításban is betalált: A koszovói támadó második gólját szögletből érte el, ezzel pedig pontot mentett az újoncnak.

A Lyon bánhatja, de csak saját maguknak köszönhetik ezt az ikszet.

Összefoglalás

Peter Bosz egy remek vezetőedző, ám nyerni új állomáshelyén még nem sikerült. Mi valószínűnek tartjuk, hogy ez most, a Nantes otthonában fog először megtörténni. A Nantes tavaly tehát alig tudta elkerülni a kiesést, sok pedig azóta velük nem történt, igazából még a legjobb játékosukat (Imran Louza) is eladták a Watfordnak, helyettese nem nagyon jött.

A gárdának viszont van egy nagyon jó mestere, Kombouaré ezzel a kerettel is versenyképes lesz. Úgy értve, versenyben lesz a bentmaradást érő helyekért…

A Stade de la Beaujoire nem a Lyon kedvenc stadionja, de tavaly és azelőtt például mindkétszer elhozták a három pontot.

Muszáj kapaszkodni, mert a PSG egyelőre megállíthatatlannak tűnik, a Monaco – Lille kettős pedig a Lyonhoz hasonlóan beragadt. Ha ez a vesszőfutás tovább folytatódik, akkor idén egész egyszerűen nem lesz Neymaréknak kihívója. Bár, ha valamelyik csapat összeszedi magát, akkor sem biztos…

Sérültje, eltiltottja a Nantes-nak nincs, a Lyonnak pedig Jeff Reine-Adélaide-et és Lenny Pintort kell nélkülözni. Bár elviekben lassan mindketten visszatérhetnek, és Reine-Adélaide nagy erőssége lehet az együttesnek.

Most viszont abból kell főzni, ami van, és ez nem egy rossz keret.

Nem számítunk könnyű meccsre, de a Nantes tavaly hazai pályán ritka rossz mutatókkal zárt (19 meccs, 3 győzelem, 8 döntetlen, 8 vereség), így számunkra az reális, hogy Houssem Aouarék megnyerik a mérkőzést.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső