Napoli – AS Roma: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2023 január 28.
Napoli
Teljesítmény:
N V N N V
  • Diego Armando Maradona
  • Január 29. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
AS Roma
Teljesítmény:
N N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A másik olasz meccsünket is igyekeztünk úgy válogatni, hogy ne csak a sportfogadás kedvelőinek kedvezzünk, hanem azoknak is, akik szimplán szeretik a jó futballt. Ezért a Napoli – AS Roma találkozóval megyünk tovább.

Hamisítatlan olasz rangadó lesz ez, két karakán edzővel a kispadon, két motivált csapattal a pályán. Nagyon régóta nem volt ilyen reális az, hogy a Napoli megnyerje a bajnokságot, legutoljára a dél-olaszok 1989/1990-ben lettek elsők. Több mint harminc éve várják a szurkolók, hogy megismételjék azt a fantasztikus szezont. Amikor még Diego Armando Maradona is a csapat tagja volt. Most meg már a róla elnevezett stadionban futballoznak az utódok.

Itt rendezik a meccset, ami nagyban megnyomja a Napoli esélyeit. De biztosra nem mehetnek, mert az AS Roma is tartogathat meglepetéseket, José Mourinho mindig képes volt valami meglepőt húzni az ilyesfajta rangadókon.

Nekik is megvan a saját céljuk, ott vannak a dobogó közelében, hiába az ötödikek most, mindössze egy győzelemmel akár a második helyre felugorhatnak.

De meglesz-e az a bizonyos egy győzelem? És megteszik-e azt a szívességet a többiek (Milan, Lazio, Inter), hogy a saját meccsüket nem nyerik meg. A választ ti is sejtitek: Nem valószínű.

A bukmékerek szorzói alapján egy egyértelmű mérkőzésről fogok beszélni. A Unibetnél 1.71-et fizetnek a hazaiakra, 3.80-at a döntetlenre és 4.90-et a vendégekre.

Napoli

Innen már csak a Napoli ronthatja el. No meg az olasz szövetség szólhat közbe. A Napoli ellen is nyomozni kezdtek, a megfogalmazott gyanú szerint ugyanazt művelték a covid alatt, mint a Juventus. Ha bebizonyosodik a dolog, tőlük is pontlevonásra számíthatunk, ami egy kicsit megint felbolygatja majd az állóvizet. Állóvíz… Az olaszoknál sosem álló az a víz, mindig van valamiféle hullám. Vagy az izgalom hág a tető fokára, vagy a könyveléssel trükköznek, esetleg megkenik a bírókat… Ilyen ez a liga, sosem unatkozunk.

Ám, ha kiderül, hogy ártatlanok, akkor már csak ők bukhatják el a bajnoki címet. A Napoli jelen pillanatban ötven pontot begyűjtve áll az első helyen, ergo tizenkét pontnyi előnyük van a második helyezett AC Milannal szemben. A többiek is ott vannak a rossoneri sarkában, lehet, hogy nem is Pioliék jelentik a legnagyobb veszélyt, hanem az Inter, a Roma, a Lazio vagy az Atalanta.

Luciano Spallettinek mást sem kell tennie, mint játszani a saját játékát. Mint ahogy tették ezt a legutóbbi fordulóban, amikor a Salernitana otthonába látogattak.

Nem feltétlenül volt könnyű mérkőzés, mert bár nagy nyomás alatt tartották Davide Nicola együttesét, az első gól nehezen akart megszületni. Volt egy meg nem adott találatuk egyébként Victor Osimhen részéről, de azt les miatt elvették. Aztán a félidő hosszabbításában megtört a jég és Giovanni Di Lorenzo, a jobbhátvéd vezetést szerzett. Most már tényleg.

Amilyen jól zárták az elsőt, olyan jól nyitották a másodikat. Érkezett a Serie A gólkirály-aspiránsa, Victor Osimhen, és meglőtte a Napoli második gólját.

A Nápoly továbbra is csak egyetlen vereséggel áll, az Inter ellen kaptak ki pár fordulóval ezelőtt. De meghökkentően magabiztosak, a maradék 18 mérkőzésükből 16-ot megnyertek, 2-szer ikszeltek.

Hazai pályán még veretlenek, egyes egyedül a Lecce tudott ellenük pontot szerezni még a bajnokság első harmadában. A többi nyolc meccsükön általában meggyőző sikert arattak. Ide sorolható mostanság a Juve elleni 5-1, vagy a Sassuolo elleni 4-0.

A mesternek bizonyos szinten szerencséje van, hiszen az eddigieket komoly sérülés nélkül megúszták, jelenleg is teljes kerettel dolgozhat.

Miután egy hetet pihentek a játékosok, Spalletti a megszokottnak mondható csapatát fogja pályára küldeni. Ami a szezon elején még egy nagyon kicsit máshogy nézett ki, akkoriban Matias Olivera volt a balbekk és Hirving Lozano a jobbszélső. Mára ez már úgy néz ki, hogy Mario Rui és Matteo Politano elfoglalták ezeket a helyeket.

A várható kezdőcsapat:

Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, M. Rui – Zambo Anguissa, Lobotka, Zielinski – Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Egymás elleni meccsek:

Októberben csapott össze a két együttes Rómában, a Stadio Olimpicoban. A feszült mérkőzés sok gólt nem hozott, viszont annál több kemény belépőt és sárga lapot. A játékvezető nehezen tudta kézben tartani a találkozót, összesen kilencszer kellett figyelmeztetni a játékosokat meg az edzőket. Igen, Spalletti és Mourinho is kapott egy sárgát.

Victor Osimhen meg lőtt egy győztes gólt. A nigériai támadó Lagos nyomornegyedéből jutott fel Olaszország csúcsára, a támadó a 80. percben vette be Rui Patricio kapuját.

Ez már a harmadik győzelme volt a Napolinak a Roma ellen az utolsó öt mérkőzésen. A másik kettő döntetlennel végződött, elmondhatjuk tehát, hogy Mourinhoéknak egyfajta mumusa a Nápoly. Utolsó győzelmüket 2019-ben aratták, akkor hazai környezetben győztek 2-1-re.

A Maradonában (vagy régebbi nevén San Paoloban) 2018-ban volt egy szép sikerük, 4-2-re nyertek. Azóta négy mérkőzést játszottak le itt, ebből kettő 1-1-es eredményt hozott, kettőt pedig a Napoli nyert meg.

Előző 5 meccs eredménye
2022.10.23.Serie A
roma
0:1
napoli
Serie A
2022.04.18.Serie A
napoli
1:1
roma
Serie A
2021.10.24.Serie A
roma
0:0
napoli
Serie A
2021.03.21.Serie A
roma
0:2
napoli
Serie A
2020.11.29.Serie A
napoli
4:0
roma
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AS Roma

Anno, mikor José Mourinhot kinevezték a kispadra a Románál, sokan azt mondták, ez lesz a Special One utolsó lehetősége, hogy megmutassa, jó edző ő. Szerintem megmutatta, nem hiába akarta őt a portugál szövetség Fernando Santos utódjának. Ám Mou azt mondta, MÉG nem.

A Roma az elmúlt öt forduló alapján a Serie A egyik legjobb formában levő együttese. Három meccsüket nyerték, kétszer ikszeltek, vereséget pedig november eleje óta nem szenvedtek. Akkor mondjuk pont a városi rivális Lazio verte meg őket.

Ne feledjük, hogy a Roma még a kupában is áll (ellentétben a Napolival, akik a Cremonese ellen tizenegyesekkel kikaptak), legutóbb a Genoa csapatát verték. Azóta két bajnoki meccset játszottak le, mindkettő az ő győzelmüket hozta. A Fiorentina ellen hazai pályán nyertek, míg a Speziát idegenben verték. A meccsre nekünk is megvolt a tippünk, két és fél gól alatti eredmény és vendéggyőzelem. Mindkettő jött, mivel Dybaláék 2-0-ra nyertek.

A gólokat nem az argentin lőtte, hanem a fáraó, vagyis Stephan El Shaarawy, valamint Tammy Abraham.

A Roma most a tabella ötödik helyén áll, de nekik is annyi pontjuk van, mint a negyedik Internek és a harmadik Lazionak. Idegenben 6-3-1-es mérlegük van, láthatóan nem ijednek meg a saját árnyékuktól, ha el kell hagyni a fővárost. Egyetlen vereségük is nagyon régen, még szeptemberben az Udinese ellen volt.

Két régóta kieső játékosukra, Gini Wijnaldumra és Ebrima Darboe-ra most sem számíthatnak sérülés miatt, valamint nem lehet pályán majd Zeki Celik, aki eltiltott lesz.

Azt mondják, így Nicola Zalewski átmegy a jobbszélre, Leonardo Spinazzola vagy Stephan El Shaarawy pedig balszélsőként fog tetszelegni. Azért gondolnék inkább előbbire, mert El Shaaraw a védelemben kevesebbet tud hozzá tenni a játékhoz, mint az EB-n megsérülő olasz.

A várható kezdőcsapat:

R. Patricio – Mancini, Smalling, Ibanez – Zalewski, Cristante, Matic, Spinazzola – Pellegrini, Dybala – Abraham

Tippelde

Bár nagy formában a Roma, és nagyon jók idegenben is, kétlem, hogy ezt a Napolit a Maradonában meg lehetne állítani. A Juventusról is azt gondolták, hogy majd ők elveszik az első helyezett hazai veretlenségét, aztán egy ötössel mentek vissza.

Nem hiszem, hogy ötöt fog rúgni Mou csapatának a Napoli, de azt igen, hogy legalább eggyel többet, mint amennyit Dybaláék szereznek.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.76 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.705 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.75 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső