Napoli – Atalanta: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 03.
Napoli
Teljesítmény:
D N V V D
  • Diego Armando Maradona
  • December 04. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Atalanta
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hatalmas szívességet tehet az Internek az Atalanta együttese, ehhez annyit kell tenniük, hogy féken tartják az éllovas Napolit. Nem lehetetlen feladat ez, elég csak a legutóbbi meccsükig visszamenni, a Sassuolo kétgólos hátrányból tudott felállni, és végül pontot menteni hazai pályán. Igen, ez a nagy különbség, hogy a mérkőzést a Mapei-ben rendezték, most meg a Stadio Diego Maradonában feszülnek egymásnak a felek.

De az Atalantát ez ügyben nem kell félteni, a legjobb idegenbeli mérleggel ők rendelkeznek.

Fogy a levegő a Napoli körül, a múltkor egy vereség, most egy döntetlen, a két milánói együttes (illetve az Atalanta is) pedig zárkózik és zárkózik, a kényelmes előny elfogyott.

A bergamóiaknak nem azért kell megnyerni a találkozót, hogy szívességet tegyenek egyik legfőbb riválisuknak, hanem azért, mert így még közelebb jutnának, ha meg a Milan vagy az Inter pontot bukna, akkor még előzni is tudnának.

Örömteli látni, hogy az olasz bajnokság idénre is megújult valamennyire, a Juve visszafogott teljesítménye szinte jót tett, több klub is erőn felül teljesít, csak úgy, mint tavaly tették. A verseny pedig mindig izgalmas, így ennek a szituációnak egy csoport nem örül: Azok, akik a Juventus sikeréért szorítanak. Mindenki másnak ez tökéletes, mert a szoros verseny kiélezett meccseket hoz, a kiélezett meccsek meg izgalmakkal vannak teli, gólokkal, feszültséggel, jó hangulattal… Nem is ragozom tovább, úgyis érti mindenki.

Következzen a Napoli – Atalanta mérkőzés, lássuk, hogy a kék-feketék tudják-e folytatni (majdnem) hibátlan mérlegüket otthonuktól távol?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sassuolo – Napoli: 2-2

G.: Scamacca, Ferrari ill. F. Ruiz, Mertens

Egy már megnyert meccset bukott el a Napoli együttese Reggio Emiliában, a Sassuolo ellen már 2-0-ra is vezettek a vendégek, de a végén még annak is örülhettek, hogy egy pontot hazavittek. Mintha (hangsúlyozom: mintha) kezdene egy kicsit visszaesni a Nápoly, a nagy előny elillant az üldözőkkel szemben (a Milannál ugyanez a helyzet), könnyedén előfordulhat, hogy a következő fordulót követően helycsere történik a tabellán…

A kezdők:

Sassuolo:

Consigli – Toljan, Chiriches, Ferrari, Rogerio – Frattesi, Lopez, Traoré – Berardi, Scamacca, Raspadori

Napoli:

Ospina – Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, M. Rui – Zielinski, Lobotka, F. Ruiz – Lozano, Mertens, Insigne

A Lazio elleni őrületet kívánta folytatni Luciano Spalletti együttese, azonban most elmaradt a korai gól, sőt az első félidőben egyáltalán nem esett egy sem. Két helyzetet tudtunk kiemelni ebből a játékrészből, az egyik a Sassuolo, a másik a Napoli kapuja előtt esett.

Piotr Zielinski a rómaiak ellen betalált, és most is nagyon közel járt hozzá, a narancsmezes Napoli egy baloldali akciót vezetett, Insigne beadása után Mertens lefejelt labdáját hat méterről küldte az égbe a lengyel. Ez így leírva talán nem jön át, mekkora helyzet volt, de higgyétek el: Óriási.

A másik oldalon a középhátvéd, Gianmarco Ferrari került helyzetbe, egy szöglet után az égből lehulló labdát a védő gyönyörűen vett át (kérdés, hogy volt ennyi helye és ideje ehhez), majd fordulásból lőtt, Ospina vetődve védett.

A második félidő elején jártunk, amikor a Napoli vezetést szerzett. Az 51. percben Traoré a saját tizenhatosánál veszített labdát, Mertens megjátszotta Zielinskit, aki a középen érkező Fabián Ruiz felé passzolt. A spanyol távolról életveszélyes, most is szépen lőtt laposan a kapuba, 0-1.

Gólt gól követett, Zielinski kiosztott még egy gólpasszt, Dries Mertens pedig folytatta a gólgyártást. Az 59. percben a belga az ötösnél kapott egy labdát, átvétel után erőből lőtt a kapu jobb sarkába, Consigli tehetetlen volt.

Amikor már azt hihettük, hogy ezzel el is dőlt a meccs a neroverdi felébredt téli álmából. Nem csak Mertens van jó formában, hanem Gianluca Scamacca is, a csatár a Milan után egy másik élcsapat kapuját is bevette, Kyriakopoulos beadását előbb mellre vette, majd pattanás nélkül bombázott Ospina szemei közé. Ez sem volt kis gól, de természetesen össze sem hasonlítható a Milan ellen szerzett első góljával…

A 89. percben pedig jött a dráma, Domenico Berardi szabadrúgásból ívelt a tizenhatoson belülre, Gianmarco Ferrari emelkedett a legmagasabbra, és a jobb felsőbe fejelt. Ez sem volt csúnya gól.

És a zöld-feketéknek a három pont is meg lehetett volna, mert Gregoire Defrel a 93. percben kilőtte 16-ról a bal alsót, ám előtte Domenico Berardi szabálytalanságot követett el, amit a játékvezető azonnal nem észlelt, csak a VAR segítségével.

Megúszta a Napoli, a döntetlenért csak saját magukat hibáztathatják. Fogy körülöttük a levegő…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.21.Serie A
atalanta
4:2
napoli
Serie A
2021.02.10.Olasz Kupa
atalanta
3:1
napoli
Olasz Kupa
2021.02.03.Olasz Kupa
napoli
0:0
atalanta
Olasz Kupa
2020.10.17.Serie A
napoli
4:1
atalanta
Serie A
2020.07.02.Serie A
atalanta
2:0
napoli
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Atalanta – Venezia: 4-0

G.: Pasalic (3), Koopmeiners

Hát, egy dologban nem tévedtünk, az Atalanta valóban egy kicsit pihentetett, azt viszont rettenetesen rosszul mértük fel, hogy ezzel mit tud kezdeni a Venezia. Elárulom azt, ami nyilvánvaló (hiszen látjátok az eredményt): Semmit. Kíváncsi volnék, hogy ha a legjobb kezdőjével állt volna ki Gasperini, mennyi lett volna a végeredmény…

A kezdők:

Atalanta:

Musso – Palomino, Demiral, Djimsiti – Hateboer, Koopmeiners, Pessina, Pezzella – Pasalic, Ilicic – Muriel

Venezia:

Romero – Mazocchi, Ceccaroni, Caldara, Haps – Ampadu, Busio, Tessmann – Kiyine, Johnsen – Henry

A szurkolók nagy örömmel nyugtázhatták, hogy hosszú kihagyás után újra pályán láthatták a német szélsőt, Hans Hateboert. Sokat nyerhet vele a kék-fekete együttes, de bizonyára időre lesz szüksége, hogy újra elkapja a fonalat, nagyon sokat hagyott ki lábtörése miatt.

A mérkőzés alaphangját hamar megadta Mario Pasalic, aki amúgy az este legjobbja volt, gyakorlatilag egymaga verte meg az újoncot. Az első negyedórában kétszer talált be, ezáltal hamar megmutatták, ki az úr a háznál.

A hetedik percben egy szép passzolgatás végén Josip Ilicic hozta őt kihagyhatatlan helyzetbe, a támadó középpályás még úgy is pontos volt, hogy egy védő lihegett a nyomában.

Öt perccel később Mario Pasalic megrúgta második találatát, megint rövid passzokkal játszották ki a Venezia védelmét, a gólpassz ezúttal Luis Muriel nevéhez fűződött.

Az első félidőben még volt egy nagy Musso-bravúr, az argentin kapus Thomas Henry lövését szedte ki a bal alsóból.

A fordulás után természetesen az Atalanta tovább támadott, láthatóan élvezték a játékot. Különösen Josip Ilicic, aki két csel után mesterien ugratta ki – ismét – Pasalicot, a horvát azonban nem tudta megszerezni a mesterhármast (még), mert Romero lövését szögletre tolta.

A harmadik gólt viszont nem úszhatták meg a vendégek, Teun Koopmeiners lapos lövése kötött ki a bal alsó sarokban a mérkőzés 57. percében. Ez volt a nyáron igazolt holland első gólja a Serie A-ban. Benne hatalmas potenciál van, jó üzletet csinált az Atalanta, amikor megvásárolták.

Végül azért Pasalic számára sikerült elérni a mesterhármast, a 67. percben Luis Muriel második asszisztját osztotta ki. A kolumbiai egyébként a találatot megelőző percekben rúgott egy kapufát, úgy látszik, a gólszerzéssel meggyűlt a baja, de gólpasszok terén nem panaszkodhat.

Gian Piero Gasperini boldog lehetett a lefújás után. Az Atalanta úgy is nyerni tudott, hogy többen a kezdőből pihentek. És igazából azon gondolkoztam, hogy a bergamóiaknak nem is igazán van B csapatuk, ez a mostani kezdő legalább olyan erősnek látszik, mint bármelyik, amit a mester összerak. Igazán szerencsés helyzetben van az olasz…

Összefoglalás

Érdekes volt látni a kezdőben Stanislav Lobotkát, régóta nem került erre már sor, és lehet, hogy egy darabig ismét nem fog. A hírek szerint Spalletti a következő csatára már Diego Demmére számít a kezdőben. A védelemben Kalidou Koulibaly kiesett, így Rrahmani párja ezen az estén Jesus lehet.

Elől Dries Mertens visszatért, nem is akárhogy, simán el tudta feledtetni a szurkolókkal Victor Osimhent, akire egy darabig nem számíthat majd a vezetőedző. Az említett játékosokon kívül kisebb sérülést szenvedett a Sassuolo ellen Lorenzo Insigne és Fabián Ruiz is, csak az utolsó pillanatban fog kiderülni, hogy tudják vállalni a játékot vagy sem.

A középpályán nem lesz még ott André Zambo Anguissa, valamint a védelemben Alessandro Zanoli (akinek Di Lorenzo mellett amúgy sem lenne esélye a kezdőbe kerülni).

Az Atalantánál Hans Hateboer visszatérése valóban örömteli, ám nem valószínű, hogy sűrűn találkozhatunk majd a némettel. Egyrészt nem szabad siettetni a visszatérést, nem szabad agyonterhelni, másrészt a mindkét oldalon bevethető játékosnak olyan vetélytársai vannak, mint Joakim Maehle vagy Davide Zappacosta…

Matteo Lovato és Robin Gosens marad a két hiányzója Gasperininek. A kezdőcsapatba visszakerülhet Rafael Toloi (Palomino kárára), Duván Zapata (Luis Muriel kárára). Hogy Mario Pasalic mesterhármasa után a kezdőben marad, az fix. Ilicic is jól játszott, én őt is a kezdőben hagynám. De hát ez senkit sem érdekel.

Az Atalanta utolsó öt meccsükből hármat nyert, de mindegyiket hazai pályán, amikor a Diego Maradonában rendezték a meccseket, akkor vagy kikapott, vagy ikszelt. Mindkét csapat szórja a gólokat, még a hiányzók ellenére is gólgazdag meccseket játszanak.

Az Atalanta kiváló idegenben, a Napoli kiváló otthon. Mi lesz ebből? Hát, nagyon reménykedünk benne, hogy sok gólt láthatunk. Egymás ellen, illetve a vetélytársak ellen sem fogják vissza magukat, két ilyen támadó csapat nem is játszhat, csak jó meccset. Legalábbis ebben bízunk mi. Két és fél gól feletti találkozóra számítunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső