Napoli – Fiorentina: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 15.
Napoli
Teljesítmény:
N N V N D
  • Diego Armando Maradona
  • Január 17. 12:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Fiorentina
Teljesítmény:
V N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jöjjön a mai utolsó meccsünk, ami szintén az olasz első osztályú bajnokságból érkezik. Mindkét gárdánk nehéz kupameccsen van túl, a Napoli nagy nehezen megverte a másodosztályú Empolit, a Fiorentina viszont nagyot küzdve esett ki az Inter ellen. Szó szerint osztálykülönbség van a két ellenfél között, az Empoli a másodosztályban szerepel, míg az Inter… Nos, őket jól ismerjük.

A bajnokság maradt tehát a violáknak, ahol egy kicsit sikerült összekapni magukat, az idény első harmadában csak lézengtek, nem igazán jöttek a győzelmek.

Az utóbbi hetekben viszont kétszer is nyertek, így felugrottak egészen a 12. helyig.

És mi újság a Napolinál? Számomra nem meggyőző a játékuk, egy ideje (főleg Mertens kiválása után) kezdődtek a problémák, fájó vereségek, váratlan iksz, és két nehezen kivitelezett győzelem. Jó hír, hogy Mertens a kupameccsen már leülhetett a padra, így a visszatérése már várható a Fiorentina ellen.

Vágjunk is bele, a Napoli – Fiorentina meccs következik.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Udinese – Napoli

Jól kezdtek Gattusoék az Udinese otthonában, hamar megszerezték a vezetést, de aztán a hazaiak egyenlíteni tudtak a félidő derekán. A gólokat Lorenzo Insigne, ill. Kevin Lasagna szerezték, el is mesélem, hogyan:

Insigne tizenegyesből volt eredményes, Lozanot buktatták a tizenhatoson belül, közel az alapvonalhoz, a tettes pedig Bonifazi volt. Insignének mostanában akcióból nem megy, de a tizenegyeseknél nem szokott hibázni. Most sem tette, vezetett a Napoli.

Ezt követően Lozanonak még két helyzete volt, de mindkettőt védeni tudta Musso, már itt könnyen eldönthették volna a meccset a vendégek.

Az egyenlítés egy védelmi hibából születet, Rrahmeni adta röviden haza a labdát Meretnek, amire lecsapott a szélvészgyors Kevin Lasagna, egy mozdulattal Meret is verve volt, és már csak az üres kaput kellett eltalálni. Egyébként Gattuso nagyon nem lehetett megelégedve a koszovói védővel, mert a félidőben Mario Ruit küldte a pályára helyette.

A szünetet követően még inkább feljavult az Udinese játéka, Styge Larssen és Lasagna helyzetig is jutott, de mindkét esetben Meret volt a végállomás. A túloldalon pedig a lengyel Piotr Zielinski lövését hárította Musso, majd a kipattanót Insigne lőtte mellé nagy helyzetben.

A győztes gól a 90. percben esett, Mario Rui ívelt fel egy szabadrúgást, amibe Tiemoue Bakayoko tette bele a fejét, Musso ezt már nem tudta kivédeni. Nem érdemeltek vereséget a hazaiak, de a foci az egy ilyen sportág…

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.18.Serie A
napoli
0:2
fiorentina
Serie A
2019.08.24.Serie A
fiorentina
3:4
napoli
Serie A
2019.02.09.Serie A
fiorentina
0:0
napoli
Serie A
2018.09.15.Serie A
napoli
1:0
fiorentina
Serie A
2018.04.29.Serie A
fiorentina
3:0
napoli
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fiorentina – Cagliari

Franck Ribery nélkül volt kénytelen pályára lépni a hazai csapat, de kezdőként lépett pályára a Napolitól szerződtetett José Maria Callejon. A meccset 1-0-ra a hazaiak nyerték, kijelenthető, hogy megérdemelten, sokkal többet tettek a győzelemért.

Az első félidőben Vlahovic és Pezzella is közel jártak a gólhoz, de a csatár lövését Cragno hárította, míg a védő három méterről nem találta el fejjel a kaput. Volt egy szituáció, amikor tizenegyest ítéltek a hazaiak részére, de a játékvezető később visszavonta az ítéletet és kifelé ítélt szabadrúgást.

Volt viszont valóban megadott tizi is, Joao Pedrot Igor gáncsolta ki, a sértett állt a labda mögé, de a balra vetődő Eivor Dragowski megfogta a labdát.

A második félidőben esett az az egy szem gól, amivel begyűjtötte a három pontot a Fiorentina, Callejon keresztbe lőtt labdáját a vetődő Vlahovic továbbította a kapuba.

Előtte két nagy helyzet maradt ki a vendégeknél, Giovanni Simeone és Diego Godin hagyta ki ezeket.

Több lehetőség nem volt a további gólszerzésre, nyertek a violák.

Összefoglalás

Különleges mérkőzés lesz ez José Callejon számára, a spanyol szélső a nyáron igazolt át Firenzébe, előtte viszont hét szezont húzott le a Napoli csapatában. Franck Ribery valószínűleg még most sem lesz bevethető, rajta kívül nincs senki más, akit nélkülözni kell.

Nem úgy a Napolinál, ahol Osimhen még mindig beteg (sérülése közben/után kapta el a koronavírust), Manolas sérült, Di Lorenzo pedig eltiltott.

Nem merem azt írni, hogy sima meccs lesz ez, mert én magam sem vagyok biztos benne. Egy jó formában levő Napoli gond nélkül verné ezt a csapatot, de ez a mostani távol van a csúcsformától. Az Empoli ellen több kulcsjátékos is pályára lépett, mégis megszenvedtek, szóval…

Az viszont tényleg jó, hogy Dries Mertens felépült, biztos vagyok benne, hogy a belga ismét a hátára veszi az egész csapatot.

A Fiorentina idegenben a legrosszabbak között szerepel, egy győzelmet arattak és kétszer ikszeltek, maradék öt meccsükön vesztesként hagyták el a pályát. Mertens visszatérésével a gólok is újra elkezdhetnek jönni, Insigne is talán magára talál, így a hazai győzelem mellett egy over 2,5 is jó ötlet lehet. A kettő együtt pedig igazán bombasztikus oddsot eredményezhet. Én most inkább a gólszámra tippelek, de csak azért, mert egy hangyányival magasabb a szorzó rajta.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső