Napoli – Juventus: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 10.
Napoli
Teljesítmény:
V D N N V
  • Diego Armando Maradona
  • Február 13. 18:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Juventus
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Amikor először megláttam ezt a párosítást, egyből Gonzalo Higuain ugrott be, aki közönségkedvencből ádáz ellenséggé vált, amikor Nápolyt elhagyva Torinóba tette át a székhelyét. Ma már nincs itt Pipita, az Inter Miami futballistája lett, plusz közönség sincs, szóval, egy kicsit szegényebb rangadó lesz ez, de attól még rangadó. Szombaton koraeste Napoli – Juventus találkozót rendeznek, egy egyre inkább saját magát megtaláló Juve és egy gyengélkedő, bukdácsoló Napoli csap össze.

Gyengélkedő, mert az utóbbi időben a Veronától és a Genoától is vereséget szenvedtek, de nem kell messzire mennünk a legutóbbi közös meccsükig, amikor a Juve 2-0-ra nyert a szuperkupában. Fel van adva tehát a lecke, a Diego Armando Maradona stadion pedig éhezik egy jó Napolira, még így, közönség nélkül is. Tudjátok, a név kötelez…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Genoa – Napoli

Meglepték a Napolit az első félidőben, tette mindezt ráadásul egy korábbi játékosuk, az észak-macedón Goran Pandev, aki egymaga intézte el Gennaro Gattuso csapatát.

Kellettek hozzá a társak is persze, de jól működött a Genoa az első játékrészben. Először a 11. percben talált be Pandev, egy nápolyi labdavesztés után Badelj ugratta őt ki, kicsit kivárt a csatár, míg Meret leül, aztán a hálóba lőtt.

Negyedórával később Zajc adott forintos zsugát a társnak, Pandev befejezése pedig épp olyan szép volt, mint a passz.

Gattuso értetlenül állt az események előtt, nem kellett fél óra sem, hogy kétgólos hátrányba kerüljenek. Gyakorlatilag helyzet nélkül hozták le ezt a negyvenöt percet.

A fordulás után aztán végre valami futballra emlékeztetőt is tettek, Matteo Politano egy távoli lövéssel jelezte, hogy még nincs vége a meccsnek. Centikkel kerülte el a labda a kaput.

Nem sokkal később Demme – Lozano – Di Lorenzo között folyt a játék, utóbbi elhúzott az alapvonalig, majd Osimhen elé gurított, a nigériai meg a kapu helyett a holdra lőtte a bogyót, maradt a 2-0.

Demme lövésénél már Perinnek is akadt dolga, de Matteo Politano a 79. percben csak betalált, izgalmassá téve az utolsó szűk negyedórát. Amit ki tudott védekezni a Genoa, Ballardini együttese tovább folytatja jó formáját, a kiesőzónából egészen a 12. helyig mentek fel, míg a Napoli jelen pillanatban csak a 6. helyen áll.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.20.Olasz Szuperkupa
juventus
2:0
napoli
Olasz Szuperkupa
2020.06.17.Olasz Kupa
napoli
4:2
juventus
Olasz Kupa
2020.01.26.Serie A
napoli
2:1
juventus
Serie A
2019.08.31.Serie A
juventus
4:3
napoli
Serie A
2019.03.03.Serie A
napoli
1:2
juventus
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Juventus – AS Roma

A Farkasok idén jobban mutatnak, stabilabbak, mint a Napoli, de a Juventus ellen ők is térdre kényszerültek. Cristiano Ronaldo újfent betalált, ezzel továbbra is vezeti a góllövőlistát, pedig már elmúlt 36 éves. Őrület a pasi…

A gólt a 13. percben szerezte a portugál, és úgy, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Mondjuk, lehet, hogy neki ez is. Morata passzolt hozzá, a tizenhatos előtt jobbal megigazította, és nekifutás nélkül ballal ellőtte. Pau López nyújtózkodott, de túlságosan jól volt helyezve az a labda.

A másik oldalon Cristante hatalmas bombája sarkallta arra a kommentátorokat, hogy megemeljék a hangjukat, de a középpályás a pipa mellé lőtt. Ronaldo közel járt a duplához, de a második próbálkozásnál nem volt szerencséje, a zsuga a gólvonal elé, és nem mögé pattant a felsőlécről.

Pörgős, izgalmas meccs volt, ami tartogatott még helyzeteket. A hazaiaknál továbbra is Ronaldo volt a legveszélyesebb, de próbálkozott Alvaro Morata is, a másik oldalon Perez és Dzeko játékában volt a legtöbb veszély.

A találkozó hajrájában aztán minden eldőlt. Dejan Kulusevski középre passzolt labdájába a menteni igyekvő Ibanez tette bele a lábát, a spanyolról végül a hálóban kötött ki a játékszer.

Teljesen megérdemelt sikert arattak a zebrák, a Roma önmagához képest nagyon gyengén szerepelt.

Összefoglalás

A szuperkupában a Juventus diadalmaskodott, de én még emlékszem a tavalyi szezon végén volt egy olasz kupameccs is, azt viszont a Napoli nyerte. Egyébként… Azt vallom, hogy ilyen egymeccses sorozatokból (mármint kupadöntő, szuperkupa-döntő) nem nagyon szabad kiindulni, de azért érdekesség, amit meg kell említeni.

Emlékezetes az őszi meccsük is, pedig le sem játszották. Akkoriban (is) tombolt a koronavírus, és a Napoli csapata egész egyszerűen nem utazott el Torinóba, hogy lejátsszák a mérkőzést. Mert nem tehették meg a szabályok szerint. Ettől függetlenül a meccset 3-0-val a Juve nyerte, de itt még nem volt vége a sztorinak. Két sikertelen kereset után a CONI (Olasz Olimpiai Bizottság) megállapította, hogy a meccset majd valamikor le kell játszani.

Sokáig veretlen volt a Juve idegenben, január közepén a San Siroban viszont ez elveszett, az Inter legyőzte Pirloékat. Öt győzelmük van, négy döntetlenjük ezen kívül.

A Napoli otthon már megégette magát párszor, a bajnokságot tekintve összesen háromszor. Fordulatos meccsen legutóbb a Spezia tudott itt nyerni, de utolsó öt meccsükön veretlenek.

Fokozza Gattuso problémáit, hogy Dries Mertens a sérülésből való visszatérését követően ismét megsérült, márciusig nem bevethető, ahogy Manolas, Koulibaly és Ghoulam sem.

Andrea Pirlonak Dybalát, Ramseyt és Arthurt kell nélkülöznie, de talán a brazil középpályás bevethető lesz. Ha nem, akkor is tudják kivel pótolni.

Én most a Juventust egységesebb csapatnak tartom, és bár jó kis meccseket szoktak egymás ellen játszani, a Napoli formája ebből a szempontból elég ijesztő. A vendégek győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső