Napoli – Legia Varsó: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 20.
Napoli
Teljesítmény:
N N V N N
  • Diego Armando Maradona
  • Október 21. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Legia Varsó
Teljesítmény:
V V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Első látásra sok izgalmat nem tartogathat magában a Napoli – Legia Varsó találkozó, hiszen az olasz bajnokság hibátlan éllovasához látogat egy lengyel csapat. Csakhogy a helyzet ennél árnyaltabb. A Legia Varsó két forduló elteltével az élen áll, mindkét mérkőzésüket megnyerték, a Szpartak Moszkva idegenbeli legyőzése után a Leicester is kénytelen volt fejet hajtani előttük.

A Napoli pedig – egy izgalmas, 2-2-es iksz után – hazai pályán kapott ki a Szpartaktól. A dolog most úgy áll, hogy a két esélytelennek hitt gárda áll továbbjutó helyen, míg a favoritok hátul kullognak… Nem semmi.

Innen kell felállni, és ne legyenek kétségeink, hogy a Napoli mindent meg fog tenni, de a Legia nem fog feltett kézzel pályára lépni a Diego Armando Maradona Stadionban.

Amennyiben Luciano Spallettiék szeretnének tavaly is az Európa-ligában szerepelni nem nagyon hibázhatnak már. Első lépésben nyerni kell a lengyelek ellen.

Erre minden esélyük megvan. Egyrészt ők a jobb csapat, másrészt a Legia gödörbe került, utolsó öt meccsükből hármat elvesztettek…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Napoli – Szpartak Moszkva: 2-3

G.: Elmas, Osimhen ill. Promes (2), Ignatov

Könnyű győzelemre számítottak a hazaiak, úgy is indult a mérkőzés, aztán egy kiállítás borította a papírformát. Az orosz együttes valószínűtlen győzelme a végelszámolásnál sokat érhet, a csoportban pedig elképesztő körbeverések várhatók a folytatásban.

A kezdők:

Napoli:

Meret – Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui – Elmas, Fabián Ruiz, Zielinski – Politano, Petagna, Insigne

Szpartak Moszkva:

Maksimenko – Caufriez, Gigot, Dzhikiya – Moses, Litvinov, Bakaev, Umyarov, Ayrton – Ponce, Promes

Az Európa-liga történetének egyik leggyorsabb gólját szerezték a hazaiak, mindössze tíz másodperccel a középkezdést követően már a társak ölelgették Eljif Elmast, aki a hálóba talált. Hatalmas Maksimenko hiba előzte meg a találatot, az orosz portás egy beadást ejtett ki a kezéből, így került a labda az északmacedón játékos elé.

A jó kezdést nem követte jó folytatás, fél óra elteltével megfogyatkoztak a hazaiak. A szabálytalanságot Mario Rui, az olaszok balhátvédje követte el, talppal, nagyon csúnyán csúszott rá Victor Moses bokájára. A játékvezető először csak egy sárgát adott neki, majd miután megnézte az ismétlést módosította az ítéletét, Mario Rui számára véget ért a találkozó. Több mint egy órát kellett volna lehozni kapott gól nélkül a hazaiaknak, 25 percig sikerült tartaniuk magukat.

A második félidő 10. percében Victor Moses cselezgetett a jobbszélen, betört a tizenhatoson belülre, a második hullámban érkező Quincy Promes elé tálalt, akinek megpattanó lövése a kapuban kötött ki. Nem csak a lövés pattant meg, hanem előtte Moses passza is, nem állt hadilábon a szerencsével a Szpartak Moszkva…

A találkozó utolsó negyedórája hatalmas izgalmakat hozott. Először a 80. percre ugrunk, amikor Ayrton középre passzolt labdáját Mikhail Ignatov gurította be a jobb alsóba, de az oroszok öröme sem lehetett sokáig felhőtlen, mert a csereként pályára lépő Victor Osimhent rúgta agyon Maximiliano Caufriez, ami miatt megkapta a másoik sárgáját, elolvadt a vendégek emberelőnye. Ennek ellenére a Napoli nem ébredt fel, a 90. percben pedig megkapták a harmadik góljukat. Ismét Quincy Promes volt a gólszerző, aki Sobolev labdáját passzolta az üres kapuba.

Victor Osimhen hasonlóan cselekedett a túloldalon pár perccel később, de az a gól csak az eredmény szépítésére volt elég…

Mario Rui butasága sokba került a Napolinak, egészen pontosan három pontjába…

Előző meccs eredménye
2015.12.10.Európa-liga
napoli
5:2
legia
Európa-liga
2015.10.01.Európa-liga
legia
0:2
napoli
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Legia Varsó – Leicester: 1-0

G.: Emreli

A Leicester a tavalyi bajnokság végén centikkel maradt csak le a Bajnokok Ligájáról. Mindenki csalódott volt, de az Európa-ligában nyújtott teljesítményüket látva talán nem is gond, hogy nem a legjobbakkal versengenek, beleszaladnának pár csúnya eredménybe. A Leicester az első fordulóban ikszelt a Nápoly ellen, most viszont egy gyengébbnek hitt ellenféltől kaptak ki 1-0-ra, emiatt csak csoportjuk utolsó helyén kullognak…

A kezdők:

Legia Varsó:

Miszta – Jedrzejczyk, Wieteska, Nawrocki – Johansson, Slisz, Haratin, Martins, Mladenovic – Josue – Emreli

Leicester:

Schmeichel – Amartey, Vestergaard, Söyüncü – Tielemans – Castagne, Soumaré, Dewsbury-Hall, Thomas – Perez, Daka

Brendan Rodgers talán kissé alábecsülte az ellenfelet, olyan játékosok is szerepet kaptak, akik amúgy a Premier League-ben a kispadra férnek csak fel. Vagy még oda sem… Miközben Vardy, Maddison, Lookman, Bertrand, Barnes vagy Albrighton csereként várta, hogy bevessék.

Abban nincs semmi meglepő, hogy a Legia a lehető legjobb csapatával állt ki, viszont egy komoly hiányzójuk volt, a brazil Luquinhas sérülés miatt volt kénytelen kihagyni az összecsapást.

A meccset agilisan, bátran kezdték a hazaiak, mint akiknek nincs vesztenivalójuk. Komoly lehetőség is előttük adódott elsőként, egy formás akció végén Mahir Emreli, a lengyelek azeri támadója lőtt ajtó-ablak helyzetben a kapu fölé. A csatár hamarosan javított, a 31. percben 16 méterről, a Leicester védőinek gyűrűjében szánta rá magát a lövésre, és milyen jól tette. A lapos labda a baloldali kapufa érintésével vágódott a kapuba. Ez mondjuk túlzás, de a lényeg, hogy a gólvonal mögött kötött ki.

Az első félidő 41. percében Ayoze Perez egyenlíthetett volna, ám kaput nem talált…

A második félidő 65. percében jött az újabb lehetőség a rókáktól. Egy szöglet után Jannik Vestergaard közelről fejelhetett, Cezary Miszta nagy bravúrral védett, majd Wieteska húzta ki a játékszert a kapu torkából.

Akadt helyzete a hazaiaknak is, nem is kicsi! A csereként pályára lépő Lirim Kastrati két védőt is befűzött, mielőtt Kasper Schmeichellel találta szembe magát. A szélső okosan, a rövid sarkot célozta meg, ám a dán portás még lábbal védett.

Az utolsó lehetőség James Maddison előtt adódott, aki viszont csak az oldalhálót találta el. A játéknap legnagyobb meglepetését tehát a Legia szállította, akik hibátlan mérleggel állnak a C csoport élén.

Összefoglalás

A vendégeknél továbbra is csak Bartosz Kapustka sérült, aki anno, még a Bajnokok Ligája selejtezőjében sérült meg, méghozzá elég buta módon: Gólöröm közben szakadt el a szalag a lábában…

Luciano Spallettit a Szpartak elleni mérkőzésen kiállították, így ő nem ülhet majd a kispadon, és játékosból is akad pár, akinek ki kell hagynia a meccset. Kevin Malcuit, Kostas Manolas, Stanislav Lobotka, Adam Ounas sérültek, míg Mario Rui szintén eltiltott. Ez azt jelenti, hogy fel kell forgatni a védelmet. Egyes forgatókönyvek szerint Zanoli lesz majd a jobbhátvéd, Di Lorenzo átmegy Mario Rui oldalára, középen pedig Rrahmani helyettesíti majd Manolast Koulibaly párjaként.

Spalletti az oroszok ellen nem kezdette Osimhent, aki beállása után parádésan játszott, megérdemli a kezdőt.

A Legia minden bizonnyal ugyanazzal a kezdővel áll ki, mint a Leicester ellen, Luquinhas bizonyára csak a kispadon kezd majd.

A bajnokságban szenvednek a lengyelek, nagyon nem megy nekik, lassan már kieső helyre süllyednek, kilenc meccsből hatot buktak el az idei szezonban…

Utóbbi öt Ekstraklasa meccsükből négyet elvesztettek… Nem túl biztató, miközben a Napoli nyolc per nyolccal vezeti a Serie A-t.

Szívós ellenfél lesz a Legia, de ha csak nem történik valami „Mario Ruiing” (értsd: ostoba szabálytalanság, ami piros lapot ér), akkor a hazaiak simán be fogják húzni ezt a találkozót. Gólokkal. Szerintünk még a hendikep is bőven játszik, illetve a 2,5 gól feletti eredmény is szimpatikus.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső