Napoli – Leicester: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 08.
Napoli
Teljesítmény:
V D N V V
  • Diego Armando Maradona
  • December 09. 18:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Leicester
Teljesítmény:
V D N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A C csoport mindkét mérkőzéséről írunk nektek, mivel ez egy olyan kvartett, ahol még az utolsó helyen álló Legia Varsó is továbbjuthat. Jelenleg a négyest a Leicester vezeti nyolc ponttal, őket követi a Szpartak Moszkva, valamint a Napoli 7-7-tel, és végül jön a lengyel együttes, Nikolics Nemanja egykori csapata. Őrült küzdelem várható itt az utolsó fordulóban, erre pedig csak rátesz egy lapáttal a tény, hogy a Leicester és a Napoli egymás ellen méri össze a tudását, ők egyértelműen a két legerősebb gárda a csoportban.

A rókák nagyon jó meccseket játszottak idáig, a Szpartak elleni idegenbeli fellépésük élményszámba ment, Brandon Rodgers ott jött rá, hogy talán több is van Patson Dakában annál, minthogy a kispadot melegítse egy egész szezonon át. A zambiai egymaga nyerte meg az angolok számára a mérkőzést, a 4-3-ra végződő mérkőzés mindegyik találata az ő nevéhez fűződött.

Hiába állnak Vardyék az élen, ez még nem jelenti azt, hogy biztonságban vannak… Sőt nagyon nincsenek, létezik olyan forgatókönyv, ami az ő sima kiesésüket okozza. Ha nyer a Napoli és a Szpartak, akkor pápá Európa-liga…

Ergo nem csak az olaszoktól számíthatunk őrületes offenzívára, de a Leicesternek is lesz dolga Ospina (vagy Meret) kapuja előtt, ha esetleg hátrányba kerülnek.

Jó kis támadó futballban reménykedem a Napoli – Leicester összecsapáson.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Szpartak Moszkva – Napoli: 2-1

G.: Sobolev (2) ill. Elmas

Nehéz helyzetbe hozta magát a dél-olasz együttes, amely nem várt pofonba szaladt bele az orosz fővárosban. A Szpartak az odavágót is meg tudta nyerni hatalmas meglepetésre, és most a visszavágón sem sikerült bosszút állnia a nápolyiaknak. Ezzel az eredménnyel egy nagyon kemény végjátéknak ágyaztak meg, a Bosszúállok ehhez képest kutya füle volt…

A kezdők:

Szpartak Moszkva:

Selikhov – Caufriez, Dzhikiya, Gigot – Moses, Ignatov, Umyarov, Litvinov, Ayrton – Sobolev, Promes

Napoli:

Meret – Di Lorenzo, Juan Jesus, Koulibaly, M. Rui – Lobotka, Zielinski – Lozano, Mertens, Elmas – Petagna

A meccs alaphangját nagyon hamar megadták az oroszok, három perc után Alexander Sobolev gólját ünnepelhették a moszkvai télben. A támadó tizenegyesből volt eredményes, amit azért kaptak a hazaiak, mert Quincy Promes lábát kihúzta a tizenhatoson belül Stanislav Lobotka. Hiába ment oda reklamálni Dries Mertens, illetve a fél olasz csapat, Turpin, a sípmester hajthatatlan volt.

Sobolev a tizenegyest félmagasan lőtte a kapu bal oldalába, Meret a másik irányba vetődött el.

A támadónak nem ez volt az egyetlen találata, bő húsz perccel később nem lábbal, hanem fejjel volt eredményes, Victor Moses jobboldali beadása után maradt üresen, és Meret már nem ért oda a fejesre, 2-0.

Bajban a Napoli, hatalmas bajban. Nem adták fel azonban az olaszok, bár az első félidőben nem tudtak betalálni Selikhov kapujába.

A második félidő egy teljesen más összecsapást hozott, ahol a Szpartak Moszkva teljes mértékben a védekezésre fókuszált, míg a Napoli próbálta menteni a menthetőt. Háromszor jutott lövésig a hazai csapat, egyszer sem találtak kaput, a Napoli pedig uralta a mérkőzés ezen szakaszát. 12-szer próbálkoztak, abból öt el is találta a kaput, de csak egyből született gól. A 64. percben Petagna beadását a nápolyi találkozón is kapuba találó Elif Elmas bólintotta be, ezzel 2-1-re változott az eredmény.

És annyi is maradt, hiába nyomott a Napoli, hiába alakítottak ki számtalan helyzetet, a Szpartak Moszkva kibekkelte a maradék fél órát.

Továbbjutás helyett harmadik hely, nyugodt utolsó forduló helyett őrületes csata vár Luciano Spalletti együttesére.

Előző meccs eredménye
2021.09.16.Európa-liga
leicester
2:2
napoli
Európa-liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leicester – Legia Varsó: 3-1

G.: Daka, Maddison, Ndidi ill. Mladenovic

Lengyelországban hatalmas meglepetésre a Legia győzni tudott a Leicester ellen, ezt a csorbát kellett most kiköszörülniük az angoloknak a King Power Stadionban. Ezt az akadályt sikerrel is vették, már az első félidőben hármat vágtak Miszta kapujába, ezzel el is döntötték a három pont sorsát annak ellenére, hogy a Legia is gólt tudott szerezni egy büntető után. Az utolsó fordulót a rókák az élről várják, de meg nem nyugodhatnak, Nápolyban lesz jelenésük.

A kezdők:

Leicester:

Schmeichel – Castagne, Söyüncü, Amartey, Thomas – Soumaré, Maddison, Ndidi – Lookman, Barnes, Daka

Legia Varsó:

Miszta – Ribeiro, Johansson, Jedrzejczyk, Wieteska, Mladenovic – Muci Slisz, Martins, Luquinhas – Emreli

A Szpartak elleni mérkőzés hőse, Patson Daka nyitotta meg a gólok sorát a Leicester – Legia mérkőzésen, a Salzburgtól egy vagyonért (40 millió euró) igazolt tehetség a meccs 11. percében talált be, ekkor Harvey Barnes szólója után 10 méterről volt eredményes. Kellett nem kis szerencse a gólhoz, úgy látszott, hogy Barnes belebonyolódik a cselekbe, és elveszíti a labdát, aztán Daka valahogy kihalászta a zavarosból, és higgadtan fejezte be az akciót.

Tíz perccel később jött a következő találat, ezt most James Maddison szerezte. A tizenhatoson belül álló irányító teljesen üresen kapta a passzt Ademola Lookmantől, egy kicsit forgolódott, egy csel ide, egy másik oda, és mivel egyetlen lengyel sem támadta meg komolyabban a lövés mellett döntött. Szegény Miszta teljesen kiszolgáltatott helyzetben volt, nem is tudott hárítani.

Öt perccel később büntetőhöz jutottak a vendégek, egy baloldali beadás Caglar Söyüncü fején csúszott meg, Wilfred Ndidi pedig kézzel ért bele a labdába. A játékvezető közel állt, így tisztán látta, mi is történt pontosan, a sípjába fújt és a mészkörre mutatott.

A labda mögé az a Mahir Emreli állt, aki a varsói találkozót góljával eldöntötte, most viszont nem tudott betalálni, Kasper Schmeichel a bal alsóba tartó labdát kiütötte. Pechére a második hullámban érkezett Filip Mladenovic, és megszerezte a Legia szépítő gólját. Aztán majdnem meg is sérült a bekk, a vetődő Schmeichel ugyanis gyomorszájba rúgta őt. Kis pihenő után végül tudta folytatni a meccset.

A Leicester a kapott gól után nem változtatott, játszotta saját játékát, és hamarosan újra gólnak örülhettek a kékmezesek. Hibáját javítva Wilfred Ndidi talált be, Maddison szöglete után előzte meg a kapujából kilépő Misztát.

A második félidő rendkívül defenzív, néhol unalmas játékot hozott, ahol egyetlen kaput eltaláló lövés volt csak, az a csereként pályára lépő Jamie Vardy nevéhez fűződött. A Leicester gólvágója ziccerét Misztába lőtte, majd a kipattanót az oldalhálóba.

Vissza tudtak tehát vágni a rókák a korábbi vereségért, és csoportjuk élére ugrottak.

Összefoglalás

Az este egyik legnagyobb rangadóját rendezik Olaszországban, ebben szerintem megállapodhatunk. A csoport sorsolását követően mindenki azt gondolta, hogy ez a két csapat fog majd tovább menni, de ez nem fog összejönni, valamelyik csapattól el fogunk búcsúzni. A Napoli számára csak a győzelem jelenthet továbbjutást, egy döntetlen – legyen a másik meccsen bármilyen eredmény – számukra nem segítség.

Elég sok a hiányzó mindkét csapatból:

A Napolinál nem lesz ott Kalidou Koulibaly, ami hatalmas érvágás, a belső védőt majd a Rrahmani – Juan Jesus párosnak kell pótolnia. Mellette Victor Osimhon is kiesett hosszabb időre, illetve André-Frank Zambo Anguissa is sérült.

Emellett – és ez az igazán nagy gond – kétséges a játéka Fabián Ruiznak és Lorenzo Insignének, a Napoli kezdőjének két meghatározó játékosa nélkül sokkal nehezebb feladata lesz majd a többieknek. Persze előfordulhat, hogy összefoltozzák őket holnap estére…

A Leicesternél a hosszú időre kiesett Wesley Fofana mellett nélkülözni kell Ricardo Pereirát és James Justint, illetve lehet, hogy kezdő kapusuk nélkül futnak majd ki a Maradona gyepére, Kasper Schmeichel ujja sérült meg, Danny Ward helyettesítheti őt ezen a nagyon fontos találkozón.

Youri Tielemans és Ryan Bertrand közel a visszatéréshez, de holnap még nem valószínű, hogy játszhatnak.

A King Powerben lejátszott találkozó igazán élvezetes volt, és nem kételkedünk abban, hogy a visszavágón is egymásnak esnek a felek. A Napolinak kötelező, a Leicester meg nem fog kihúzni 90 percet kapott gól nélkül.

Jamie Vardy az EL-ben általában csak a kispadon szokott helyet kapni, most viszont pihentették az Aston Villa ellen, számítunk arra, hogy a kezdőbe kerül.

A tippünk erre a mérkőzésre mindössze annyi, hogy mindkét fél betalál majd a másik hálójába. Hogy végül melyik nagyágyú esik ki? Elképzelésünk sincs egyelőre…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső