Napoli – Real Sociedad: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 08.
Napoli
Teljesítmény:
N D N N V
  • San Paolo
  • December 10. 18:55
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Sociedad
Teljesítmény:
D D D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ajjajj, bajban van a Real Sociedad, és ezt csak saját maguknak köszönhetik! Az utolsó fordulóra halasztották a döntést, hogy mennek-e tovább vagy sem, és pont az éllovashoz látogatnak. Ahhoz az éllovashoz, amely csapat stadionját most már úgy hívják, hogy Diego Maradona stadion. A San Paolo került átnevezésre az argentin legenda halálát követően. A Napoli – Real Sociedad meccsel fejezzük be a mai napot, amely ámbár a tabellára tekintve izgalmasnak tűnik, de ha őszinte akarok lenni, akkor ez most nálam sima hazai. El is fogom mondani, hogy miért!

Mi történt az előző körben?

Hosszabb összefoglalót írunk a legutóbbi fordulóban elért eredményről, a két gárda a válogatott szünet előtt összecsapott egymással.

AZ Alkmaar – Napoli

Nem sokon múlt, hogy az Európa Liga történetének egyik leggyorsabb gólja megszülessen. Kilenc másodperc telt el, amikor már védenivalója akadt Ospinának, Gudmundsson lépett ki egy hosszú labdával és lőtt éles szögből, a kolumbiai szögletre tenyerelt.

Ezt követően viszont inkább a Napoli támadott, a hatodik percben pedig a vezetést is megszerezték: Dries Mertens öt méterről vette be a hollandok hálóját, nagyon lemaradtak a belgáról. Nem álltak le az olaszok, Mertens pedig duplázhatott volna, de második alkalommal nagyon elmérte a szituációt… Vagy csak lecsúszott a lövése, mindenesetre kirúgással jöhettek a hazaiak.

A 21. percben viszont újra az Alkmaar veszélyeztetett, Zakaria Aboukhlal lőtt, Ospina ismét a helyén volt.

A lefújás előtt még egy vendég helyzet volt. Dries Mertens nem a mezőny legmagasabb tagja, mégis sikerült kapura csúsztatnia egy szögletet, de Bizot hatalmas bravúrral védett.

A fordulást követően aztán hamar egyenlítettek a hazaiak, nem is érdemtelenül, ők kezdték jobban ezt a játékrészt. A gólszerző az a Bruno Martins Indi, aki korábban megfordult a holland válogatottban is, szépen lőtt Ospina kapujába. Ez volt a védő második gólja új csapatában, ő a Stoke-tól került kölcsönben az Alkmaarhoz.

Nem sokkal később pedig nagy esélyt szalasztottak el a hollandok, ez lehetett volna a meccs fordulópontja. Bakayoko sodorta el Zakariát a 60. percben, az emiatt megítélt büntetőt viszont kihagyta Koopmeiners, vagyis, talán pontosabb az, hogy David Ospina nagy bravúrral a kapufára ütötte a labdát.

Helyzet még akadt itt is és ott is, de az eredmény nem változott már. Ezzel a döntetlennel a Napoli az élen maradt, továbbjutott, de az, hogy hányadik helyen, még nem eldöntött.

Előző meccs eredménye
2020.10.29.Európa Liga
real sociedad
0:1
napoli
Európa Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Sociedad – Rijeka

Itt lett volna a lehetőség, hogy eldöntse a továbbjutást a baszk gárda, a csoport utolsó helyezettjével, a horvát Rijekával játszottak, és az oddsokhoz képest homlokegyenest ellentétes meccset játszottak. A Sociedad győzelmére az 1,1-es szorzó is soknak számított… És ehhez képest mi történt? 2-2-es döntetlen, amivel nagyon bizonytalanná tették saját jövőjüket a spanyolok.

Pedig nem lehet mondani, hogy B csapattal álltak volna ki a hazaiak (miért is tették volna?), pályán volt David Silva, Nacho Monreal, Adnan Januzaj, Mikel Oyarzabal vagy épp Alexander Isak is. Utóbbi előtt adódott az első lehetőség, könnyű ziccert rontott a svéd válogatott csatár.

Jöttek és mentek a kapura lövések, fejesek, a labdabirtoklás alapján majdnem feldőlt a pálya, gólt mégis a Fiume szerzett, a 36. percben közelről volt fejjel eredményes Velkovski, a vendégek észak-macedón védője.

Jó sokat kellett várni az egyenlítő találatra, ugyanis az csak a második félidő derekán a 69. percben sikerült összehozni, Jon Bautista egy szép lefordulás után elemi eővel lőtt a horvátok kapujába. Aki viszont azt gondolta, hogy innentől új meccs kezdődik és a Sociedad bedarálja az ellenfelét. Nos, az volt a legjobban meglepődve, hogy ez nem így történt. Merthogy a Rijeka remekül sáfárkodott a lehetőségeivel, kevés adódott belőlük, de a kapu előtt könyörtelenek voltak. Négy perccel az egyenlítés után ugyanis újra vezetést szereztek, Loncar volt a gólszerző.

Maradt még fordulat a mérkőzésben, mert a hajrára sikerült ismét egyenlíteni: Nacho Monreal futott fel egy támadással, végül hozzá passzoltak, és egy kis szerencsével ugyan, de hálóba lőtt.

A győzelmet viszont már nem sikerült kiharcolni, és lehet, hogy túlságosan borúlátó vagyok a Real Sociedaddal kapcsolatban, de azt gondolom, hogy ezzel elintézték saját kiesésüket.

Összefoglalás

Túlságosan negatív vagyok? Nem tudom, nem hiszem. Talán egy sportfogadással foglalkozó oldalon nem kellene ennyire elmenni a szentimentalizmus irányába, de már csak az is plusz löketet ad a hazai játékosoknak, hogy ez lesz az első mérkőzés, amikor a San Paolo már nem San Paolo. Hanem Stadio Diego Armando Maradona. A zseni halálát követően, a stadionon kívül elképesztő mennyiségű szurkolóval karöltve 4-0-ra győzték le az AS Romát. Most is magabiztos győzelmet várok.

És hogy még miért? Szakmai szempontból fontos, hogy a hazaiaknál csak Osimhen hiányzik (remekül pótolják), a vendégeknél viszont egy sor sérült van, aki közülük a legfontosabb, az egyértelműen Mikel Oyarzabal. A válogatott támadó nem biztos, hogy hiányozni fog, de ha igen, az nagy veszteség, mert nem csak a kapu előtt veszélyes, de egyfajta hamis kilencesként is remekül funkcionál.

Rajta kívül még nem szerepelhet David Silva, szintúgy fontos játékos, valamint Asier Illaramendi.

Már ennyi információ elegendő, de ha még hozzátesszük, hogy a Napoli vereség esetén kieshet, akkor még inkább hajtani fognak a dél-olaszok. Könnyű hazai sikert várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső