Neman Grodno – Rukh Brest: Fogadási Tippek és Vysshaya Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 06.
Neman Grodno
Teljesítmény:
V N V D D
  • Neman Stadion
  • Május 09. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Rukh Brest
Teljesítmény:
D D N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A tabella utolsó harmadában szereplő két csapat játszik szombat délután a belorusz első osztályú bajnokság nyolcadik fordulójában. A hazaiak papírforma vereséget szenvedtek az előző fordulóban, de idegenben amúgy sem megy nekik (négy meccsen összesen 1 pont), míg a vendégek egy kései gólnak köszönhetően tartottak otthon egy pontot. Vajon mire számíthatunk a Neman Grodno – Rukh Brest találkozón?

Mi történt az előző fordulóban?

A Neman Borisovba látogatott, hogy megmérkőzzön azzal a BATE-val, akik a hét közben a belorusz kupa elődöntőjében meg tudták fordítani a párharc eredményét, így május végén trófeáért játszhatnak a Brest ellen. Amúgy is úgy tűnik, hogy a BATE a kezdeti gyengélkedést követően összeszedte magát, ez pedig azt vetítette elő, hogy a Nemannak nem lesz túlzottan jó napja.

És ebben a szellemben is indult a találkozó. Végig a kapujuk elé voltak beszorítva a zöldmezes vendégek és az első 20 percben csak úgy jöttek a nagyobb és nagyobb lehetőségek a BATE számára.

Már a 9. percben egy ajtó-ablak ziccert fejelt mellé Dubajics, fogta is a fejét az esetet követően, de két percre rá javított és megszerezte a hazaiak vezetését.

Az akció tőle indult és ismét remekül tálalták a labdát számára, négy méterről pedig nem szokott hibázni… Csak néha. 1-0.

Öt perccel később már jött is a következő: Nekhajcsik lábát gáncsolták ki a tizenhatoson belül, tizenegyes. A labda mögé a csapatkapitány, Stasevics állt és a kapu jobb oldalát választotta. Dudar kapus is arra vetődött, de a labda túl jól helyezett volt és túlságosan erős, így esélytelen volt, hogy kivédje. 2-0.

BATE vs Neman Grodno 3:1 - 2020.05.03.

Egyáltalán nem volt benne a meccsben egy Neman gól, mégis megtörtént, a jó formában levő örmény csatár, Kadimyan 2-1-re módosította az állást. Elég nagy védelmi kihagyás előzte meg a szépítést, ugyanis Kadimyan egyedüli támadóként, négy BATE védő között tudott gólt szerezni.

Már a 70. perc eseményeivel folytatjuk, a köztes időszakban nem igazán történt említésre méltó dolog. Ekkor viszont igen, a tizenegyest kiharcoló Nekhajcsik ezúttal gólt szerzett és el is döntötte a három pont sorsát. Jól ugratta őt ki Stasevics és védőjével a nyakán, tizenhatról lőtt Dudar kapujába.

A másik mérkőzésen a Rukh ismét azt a futballt hozta, amihez már mindenki hozzá van szokva, aki követi a fehérorosz bajnokságot. Stabil védekezés, kevés gól, körülbelül minden meccsükön erre lehet számítani. A Gorodeya egy kezezést számon kérhet a bírón, még az első félidőből, az eredmény pedig a lefújás pillanatában 0-0 volt.

Viszont ahogy térfelet cseréltek a játékosok megszületett a vendég Gorodeya vezető gólja. Sorokin elé ütött egy beadást Necsaev, a támadó pedig a lábak erdeje között megtalálta az utat a hálóba. Necsaevet nem fogják megdicsérni, már a serdülőben tanítják a kapusoknak, hogy ha ütni kell a labdát, akkor ne középre üssék. Valószínűleg Necsaev pont beteg volt azon az órán.

De a Rukh megrázta magát és tőlük szokatlan módon ostrom alá vették az ellenfél kapuját. Ennek gyümölcse már a hosszabbításban érett be, a csereként beállt Kolpacsuk egalizált.

Így továbbra is elmondható, hogy a Rukh stabil kiscsapat, számtalanszor leírtam már de most újra: Az eddigi legjobb teljesítménnyel előrukkoló újonc. Egyáltalán nem játszanak látványos, gólratörő focit, de legalább hellyel-közzel eredményes.

A csapatok

Lehet, hogy idegen pályán gyengélkedik a Neman, sőt ez biztos, mint láttuk, de otthon eddig veretlenek. Három meccsük alatt kétszer győztesen hagyták el a pályát és egyszer döntetlennel végeztek. A Vitebsk és az Energetik hódolt be, de meglepetésre a Belshyna rabolt pontot tőlük.

Kadimyan egymaga több gólt szerzett, mint a teljes Rukh, jelenleg holtversenyben vezeti a góllövőlistát. Az eddig leginkább Ukrajnában tevékenykedő csatárnak ez lehet a legjobb szezonja, hiszen már most annyi gólnál jár, mint a 14/15-ös szezonban.

A Rukhtól pedig azt várom a meccsen, amit eddig. Hét forduló alatt három rúgott és három kapott gól, ez továbbra sem túlzottan acélos, de úgy tűnik így kell játszani annak a csapatnak, aki tisztában van saját képességeivel.

Kiesési gondjaik kétlem, hogy lennének, hiszen a Belshyna és a Smolevichi együttes győzelmeinek száma továbbra is nulla, míg a Rukh már két, szűk 1-0-s győzelmet is letett az asztalra.

Otthon kifejezetten tetszetős focit játszik a Neman és a BATE elleni vereségből vétek lenne kiindulni, hiszen ők egyre jobb formába kerülnek. Sok gólra nem számítok, de itt még a döntetlen is abszolút a pakliban van. Az 1X a legjobb választás, de ha a végeredményt kellene megjósolni, akkor a tippem: 1-0.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső