Németország – Izland: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 23.
Németország
Teljesítmény:
V N N D N
  • MSV Arena
  • Március 25. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Izland
Teljesítmény:
V V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hamarosan véget ér Jogi Löw korszaka a német válogatott élén. A nemzeti csapatot 2004-ben vette át, azóta számtalan sikert ért el a csapattal, többek között világbajnoki címet ünnepelhettek 2014-ben, most viszont eljött a búcsú ideje. Az Európa Bajnokság után Löw átadja a stafétát, így a VB-re való kijutás javarészt nem az ő feladata lesz.

Addig viszont még vár rá pár mérkőzés, például a Németország – Izland meccs. Emlékeztek esetleg a Nationalelf utolsó tétmérkőzésére? Nem? Pedig emlékezetes volt. Spanyolország legjobbjaitól november közepén akkora verést kaptak, amekkorát ez a csapat csak nagyon ritkán kap. A végeredmény 6-0 lett, Luis Enrique fiai szabályosan kivégezték Neueréket. Azóta sok idő eltelt, és a múlttal nem is kell foglalkozni, szimplán csak azt akartam szemléltetni, hogy a német válogatott – legyen akármilyen erős – sem verhetetlen.

De azért Izland ellen ők számítanak esélyesnek. A szigetország futballja az utóbbi években csúcsra ért, megjárták a 2016-os EB-t és a 2018-as VB-t is, és előbbi tornán bizony nagyot alkottak.

A mostanin viszont nem lesznek ott, és hogy-hogy nem, ettől mi ütöttük el őket. De… Gondolom ez mindenkinek megvan. Vessük bele magunkat egy újabb VB selejtezőbe!

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Németország

Löw biztosan szeretne szépen búcsúzni a válogatottól. Valamint biztosan szeretné elfeledtetni a drukkerekkel a történelmi zakót, amit a spanyoloktól kaptak. Ehhez az „eszközei” megvannak, megint sikerült egy elképesztően erős keretet összeállítania.

A legnagyobb visszhangot két tinédzser beválogatása hozta meg. Jamal Musiala mostanában bontogatja szárnyait a Bayern Münchenben. Stuttgartban született, de angol nemzetiségű játékosról van szó, aki viszont március elején bejelentette, hogy a német válogatott mezét szeretné magára ölteni. Joachim Löw nem is habozott, megküldte a meghívót a 18 esztendős fiatalnak.

A másik tini Florian Wirtz, akit sokan Kai Havertz utódjának tartanak a Bayer Leverkusennél. Nem ok nélkül, de talán túlságosan mély vízbe dobták a játékost. Ő már 13 alkalommal szerepelt az utánpótlás csapatokban, először játszhat a felnőttek között. A Leverkusenben viszont alapembernek számít már ennyi idősen is, 22 bajnokin négy gólt szerzett.

Az viszont megdöbbentette a szurkolókat, hogy Thomas Müllert kihagyták, ez pedig kicsit rosszul érintette a szurkolókat. Nem ok nélkül: Müller ebben a szezonban (is) parádésan játszik, rúgott már 10 gólt és adott 14 gólpasszt.

Az oroszországi világbajnokságot követően Müllert kitette a csapatból Löw, egyfajta bűnbakot csinált belőle, ami nettó butaság, de úgy tűnik, kitart döntése mellett. Jó hír Müller számára, hogy Katarban már ott lesz. Merthogy Löw utódja – bárki legyen is az – vezérszerepet szán majd neki, az szinte biztos.

Meglepő lehet még Amin Younes behívása, de egyáltalán nem érdemtelenül került be, nagyot játszik a Frankfurtban. A többiek… Hát, az papírforma. Neuertől kezdve Goretzkán át Florian Neuhausig.

De azért Müller bőven elfért volna itt…

Előző meccs eredménye
2003.10.11.EB Selejtező 2004
németország
3:0
izland
EB Selejtező 2004
2003.09.06.EB Selejtező 2004
izland
0:0
németország
EB Selejtező 2004
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Izland

Az izlandi csapat 2016-ban volt a csúcson, ez egyértelmű. Még most is kiváló együttes, szó se róla, de azért látni kell, hogy azok, akik egykoron kijuttatták az együttest Franciaországba, majd Oroszországba már öregszenek. És a fiatalok egyelőre nem tudják azt a szintet hozni.

Épp ezért hatalmas probléma, hogy Gylfi Sigurdssonra nem számíthat Arnar Vidarsson. Mondjuk nem sérülés, eltiltás vagy valami komoly probléma miatt nem lehet ott az Everton tapasztalt középpályása. Engedélyt kapott, hogy a felesége mellett maradjon, aki hamarosan világra hozza első gyermeküket. Ez azért érthető indok.

A csapatból azért ki lehet emelni pár játékost. Többségük már egy ideje állandó tagja az edzőtáboroknak – meg a meccseknek persze -, így megint a rutinosabb játékosok alkotják a magot. Haldorsson, Saevarsson, Ingason, Ragnar Sigurdsson, Skúlason, Árnason, Gunnarsson, Gudmundsson, Sigthorsson csupa-csupa olyan játékos, akik már legalább 50-szer magukra öltötték a nemzeti mezt. És persze azért vannak, akik most próbálják kiharcolni azt, hogy stabil kezdővé váljanak a jövőben. Erre a legnagyobb esélye Holmbert Aron Fridjonssonnak van, aki a norvég bajnokságban remekül játszott, nyáron azonban a Bresciához igazolt, itt viszont többnyire a padon ücsörög. Nyolc meccse volt, leginkább csereként lépett pályára, gólt még nem szerzett.

A csapat átlagéletkora talán a legmagasabb, kérdéses, hogy meg tudnak-e maradni legalább ezen a szinten, vagy szépen elindulnak lefelé…

Az első lépések alapján azt mondanám, hogy az utóbbi valószínűbb. Simán estek ki a Nemzetek Ligája A divíziójából, az EB-n meg… Ott meg történt, ami történt…

Összefoglalás

Eddig csak két meccset játszott egymással ez a két csapat. Még a 2012-es EB-re készülve Izland hazai pályán gól nélkül tartotta a németeket, míg a visszavágón 3-0-ra nyert a Nationalelf.

Ha csak az utóbbi 10 meccsüket nézzük, akkor még egyértelműbb képet kapunk arról, hogy mi várható majd csütörtökön este. Izland hétszer kapott ki, háromszor tudott nyerni. Ez a három győzelem viszont nem mondható akkora nagy sikernek. Kanada, El Salvador és Románia legjobbjait tudták megverni. Emiatt nem jött össze a magyar – román döntő a Puskásban. Tudjátok, mit? Bánja a kánya, mi kint vagyunk az EB-n…

Szemernyi esélyt sem tudok adni Izlandnak. A várható kezdőt látva örülhetnek, ha nem futnak bele egy nagyobb zakóba. Merthogy a német kezdőben – a különböző sportportálok mindegyike egyetért ebben – szerepet kap majd Kroos, Gündogan, Goretzka, Sané, Gnabry, Werner… Félelmetesen hangzik, nem?

Sigurdsson pedig a mostani keret legfontosabb játékosa, nélküle még annyi esély sincs.

Én gólokra számítok. Nem egyre, nem kettőre, hanem még annál is többre. Ez a német csapat megint hihetetlenül erős, nem csodálkoznék, ha kiütés lesz a vége. A tippem az, hogy legalább 2,5 gól lesz ezen a mérkőzésen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső