Németország – Románia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 04.
Németország
Teljesítmény:
N N N V D
  • Volksparkstadion
  • Október 08. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Románia
Teljesítmény:
D N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Visszaállt a világ rendje, immáron újra Németország vezeti a 2022-es vb-selejtező csoportjukat. Eddig hatalmas meglepetésre az örmények álltak az élen, ám a szeptemberi meccsek után Mkhitaryanék már csak a második helyen állnak. Ami egyébként számukra még mindig fantasztikus.

Nagy esély előtt Románia, akik újra szeretnének világeseményen részt venni, ha már lecsúsztak mostanság minden tornáról, amiről csak lehet. A harmadik helyen állnak, ha nyernek péntek este Hamburgban, akkor előzhetnek.

De van-e erre bármi reális esély? Nincs, szerintünk egyáltalán nincs.

A németek a nyári EB-n ismét leszerepeltek – akárki akármit mondhat, ez a szereplés gyenge volt részükről, mint a harmat… Még a csoportból is kipottyanhattak volna, ebben pedig főszereplők voltunk, máig meleg szívvel, mégis keserűséggel emlékszünk vissza a 2-2-es mérkőzésre.

Jogi Löwöt Hansi Flick váltotta, a Bayern München egykori sikeredzője pedig nagyszerűen kezdte meg a munkát a Nationalelf élén. Háromból hármat húztak be Müllerék, gólt nem kaptak, élre álltak, mi kell még?

Szerintünk semmi, Németország visszatalált a helyes útra, és ezt pénteken is meg fogják mutatni. Jöjjön a Németország – Románia találkozó!

A csapatokról

Egy ideje nem láthattunk válogatott meccseket, tekintsük át, mi történt csapatainkkal az elmúlt időszakban!

Németország

Hans-Dieter Flick kinevezését nem volt ember, aki ne támogatta volna. Illetve annak is örülhettek, hogy Jogi Löw úgy döntött, elhagyja a kispadot. Ne értsetek félre, amit Löw tett az nagyszerű, remek szövetségi kapitány volt, de már 2018-ban is látszott, meg nyáron is, hogy kell a vérfrissítés. És a lehető legjobb megoldást találták a Nationalelf élére.

Flick három mérkőzésen irányította a válogatottat, ezeken a csapat szerzett tizenkét gólt, és nem kapott egyet sem. A legnagyobb arányban épp a listavezető örményeket verték meg, azon a meccsen meg sem álltak hat gólig.

A csoportjukban így átvették a vezetést, még négy meccs van vissza, nem valószínű, hogy bárki a csoportban meg tudná előzni őket.

Egy vereség egyébként becsúszott – még Löw irányítása alatt -, elég ciki volt, hiszen Észak-Macedónia legjobbjaitól szenvedtek vereséget, méghozzá hazai pályán, Duisburgban.

Utolsó találkozójukon Izlandot intézték el, Serge Gnabry, Antonio Rüdiger, Leroy Sané és Timo Werner találtak a hálóba.

Ami a mostani keretet illeti, nincs nagy meglepetés, bár a Die Mannschaft Twitter oldalát elárasztották azok a szurkolók, akik Mario Götzét és Vitaliy Janeltet szerették volna a csapatban látni. A Borussia Dortmund és a Bayern München egykori játékosa jelenleg a PSV Eindhovenben játszik, méghozzá nagyszerűen, utóbbi játékos pedig az angol élvonalba jutott Brentford alapembere, szintén kiugróan jó teljesítményt rak le hétről hétre az asztalra.

Akad egy újonc is a keretben, Nico Schlotterbeck most először játszhat hazája válogatottjában. Meglepetés még David Raum meghívója – ő már egyszer volt válogatott -, illetve örömteli látni, mennyi fiatal kaphat esélyt Hansi Flicktől. Karim Adeyemire, Jamal Musialára és Florian Wirtzre gondolok elsősorban. Végül, említsük meg az Atalanta légiósát, Robin Gosens sérülése miatt nem játszhat a német csapatban.

Íme a teljes keret:

Kapusok: Bernd Leno, Manuel Neuer, Marc-André ter Stegen

Védők: Matthias Ginter, Thilo Kehrer, Lukas Klostermann, David Raum, Antonio Rüdiger, Nico Schlotterbeck, Niklas Süle

Középpályások: Leon Goretzka, Jonas Hofmann, Joshua Kimmich, Marco Reus, Jamal Musiala, Florian Neuhaus, Florian Wirtz

Támadók: Karim Adeyemi, Serge Gnabry, Kai Havertz, Thomas Müller, Leroy Sané, Timo Werner

Előző meccs eredménye
2021.03.28.VB-selejtező 2022
románia
0:1
németország
VB-selejtező 2022
2007.09.12.Barátságos Mérkőzés
németország
3:1
románia
Barátságos Mérkőzés
2004.04.28.Barátságos Mérkőzés
románia
5:1
németország
Barátságos Mérkőzés
2000.06.12.EB-selejtező 2000
németország
1:1
románia
EB-selejtező 2000
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Románia

Az Európa-bajnokság előtt közvetlenül két felkészülési mérkőzést játszottak a románok, Grúzia és Anglia ellen is vereség lett a vége, bár az angolok ellen pofás játékot mutattak be, csak 1-0-ra kaptak ki. Ezt csak azért említettem meg, mert az azóta lejátszott három éles találkozón viszont hét pontot gyűjtöttek be Mirel Radoi tanítványai. Nagy esélyük van arra, hogy végül a selejtezőt a második helyen fejezzék be, ami ismételten pótselejtezőt jelenthetne számukra.

A 2020-as EB-re is kijuthattak volna, de Izland akkor megállította őket. Mi meg megállítottuk Izlandot aztán…

A szeptemberi sorozat tehát jól sikerült, Izlandot és Liechtensteint verték, Észak-Macedóniával pedig idegenben ikszeltek.

A legnagyobb ellenfél ezúttal az északmacedón csapat lesz, véleményünk szerint az örmények hanyatlása megkezdődött, és nem hinném, hogy meg fognak állni a lejtőn, Izland pedig rendkívül gyengén teljesít.

Nagyon jó lenne – román szempontból – egy jó eredmény kiharcolása a németek ellen, mivel Alioskiék Liechtenstein ellen lépnek pályára, és minden bizonnyal begyűjtik a három pontot. Igaz, utána Bardhiék játszanak a németekkel, tehát ha előzés is történik – amiben szinte biztosak vagyunk -, utána visszavehetik Hagiék a második helyet.

A román keretben több újonc is helyet kapott, a kapusok közül Marian Aioani és Horatiu Moldovan még egyszer sem lépett pályára, de ott van még Alexandru Albu és Olimpiu Morutan.

Hiányzók is vannak, például Florian Tanase, Dennis Man vagy Alexandru Baluta.

A teljes román keret:

Kapusok: Marian Aioani, Horațiu Moldovan, Florin Niță, Andrei Vlad

Védők: Nicușor Bancu, Andrei Burcă, Vlad Chiricheș, Cristian Manea, Ionuț Nedelcearu, Andrei Rațiu, Adrian Rus, Alin Toșca

Középpályások: Alexandru Albu, Alexandru Cicâldău, Andrei Cordea, Ianis Hagi, Răzvan Marin, Alexandru Maxim, Valentin Mihăilă, Alexandru Mitriță, Olimpiu Moruțan, Dragoș Nedelcu, Nicolae Stanciu

Támadók: Andrei Ivan, Claudiu Keșeru, George Pușcaș

Összefoglalás

Nehéz lenne nem a németeket a meccs esélyesének tartani, mióta Hansi Flick átvette az irányítást, azóta szárnyal a csapat, és hasonló teljesítményt várunk Románia ellen is. Hazai pályán rendre remekül teljesít a Nationalelf, és kétség sem férhet ahhoz sem, hogy melyikük az erősebb csapat.

A románoknak nem igazán megy idegenben, utolsó öt meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, azt Izland ellen, ahol a nagy öregek kezdenek kikopni, a fiatalabbak pedig (még?) nem ütik meg azt a szintet, amit elődeik, tehát ezt azért nem lehet egy kifejezetten nagy eredménynek nevezni… Müllerék bizonyára tanultak az északmacedónok elleni hibából és esélyt sem fognak hagyni keleti szomszédainknak.

Újabb kiütésre nem gondolnánk, de egy 2-3 gólos hazai sikerre igen. Hendikep német győzelmet ajánlanánk, illetve azt, hogy a találkozón Manuel Neuer kapuja érintetlen marad. Szerintünk ezt a német védelmet nem fogják tudni átjátszani Puscasék…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső