Newcastle United – Burnley: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 03.
Newcastle United
Teljesítmény:
D V D D V
  • St. James Park
  • December 04. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Burnley
Teljesítmény:
D D D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Newcastle United – Burnley mérkőzéssel hagyjuk magára Angliát és a Premier League-et, legalábbis ideiglenesen. Még mindig várjuk a csodát, még mindig várjuk a Newcastle United első győzelmét. Kicsit hasonlít a történetük a tavalyi Sheffieldre, akik hosszú időn át keresgélték első győzelmüket. Már fél Anglia nekik drukkolt, végül nem kerülhették el a sorsukat, kiestek. Lehet, hogy ez a sors vár a Newcastle-re is, de abban biztosak lehetünk, hogy hamarosan egy teljesen más csapatot láthatunk majd, hiszen elindul a téli átigazolási szezon, és a szaúdiak akcióba lendülnek. Ez egy hatalmas különbség a Blades és a szarkák között… A végtelen mennyiségű pénz…

A Burnley ellen azért esélyes a siker, hiszen Chris Woodék sem életük formájában játszanak, arra is számítani lehetett, hogy a kiesés ellen fognak küzdeni.

Kiesési rangadó tehát, ami sok esetben jól is el tud sülni egy semleges szurkoló számára, ilyenkor mindenki száztíz százalékot akar nyújtani. Meglátjuk, hogy melyiküknek sikerül ez…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Newcastle United – Norwich: 1-1

G.: Wilson ill. Pukki

Egy újabb meccs győzelem nélkül – mondhatják, gondolhatják a szurkolók. De az igazság az, hogy az egy pont egy feltörekvő, felpörgött Norwich ellen nem rossz, főleg úgy nem, hogy szinte a teljes mérkőzést emberhátrányban kellett lejátszaniuk a hazaiaknak. Így is csak a hajrában tudott betalálni Teemu Pukki, ezzel pontot mentve sajátjainak. Oké, bravúr tíz emberrel pontot menteni a PL-ben bárki ellen, ez tény. Ez azonban azon nem változtat, hogy még mindig a Newcastle Uniteddel végződik a tabella…

A kezdők:

Newcastle United:

Dubravka – Manquillo, Schar, Clark, Lewis – Fraser, Shelvey, Willock, Saint-Maximin – Wilson, Joelinton

Norwich:

Krul – Aarons, Hanley, Gibson, Williams – Rupp – Sargent, Gilmour, McLean, Tzolis – Pukki

Kiállítással kezdeni egy mérkőzést nem a legszerencsésebb, most ez történt a Newcastle csapatával. A kilencedik percben mutatta fel Madley játékvezető a piros lapot Ciaran Clarknak. A védő egy ártatlan helyzetben Teemu Pukkiba passzolt, a finn támadó pedig a kapu felé iramodott. Clark nem hagyta annyiban, és utolsó emberként bal kézzel megrángatta ellenfelét. Pukki persze azonnal esett, villant is a piros. Clarknak még megizzadni sem volt ideje, így legalább a mezét nem kell a mosásba beletenni.

Az emberhátrány után a színvonal nem verdeste az eget, nem is történt nagyon semmi. A NUFC úgy zárta a félidőt, hogy kaput sem talált, míg a Norwich talált, de egy sem volt extrán veszélyes.

A második félidőben estek a gólok, először – meglepetésre – a hazaiak találtak be. A 60. percben Jonjo Shelvey szögletét Callum Wilson akarta kapura bólintani. Az előtte tornyosuló kanári-seregen pattant meg a labda, a fekete-fehér csíkos mezben játszó Newcastle játékosok pedig egy emberként rohamozták meg a játékvezetőt a kezüket csapkodva és hangosan kurjongatva. Igen, kezezést láttak, és ezt ilyen módon hozták Madley tudtára. A játékvezető tizenegyest ítélt, amit Callum Wilson végzett el, ha már kiharcolta. Balra tartó lövésébe Tim Krul kapus belekapott, de nem volt szerencséje a portásnak, a labda így is beszédült a hálóba.

Nagyobb erőket mozgósítottak a vendégek, mégiscsak ciki lett volna a sereghajtó ellen kikapni emberelőnyben. Martin Dubravka is kellett ahhoz, hogy az egyenlítő gól megszülessen. Egy jobboldali beadást nem tudott megfogni a kapus, helyette röviden kiütötte. A játékszer Dimitris Giannoulis előtt termett, aki lövés helyett középre emelt, Teemu Pukki pedig a jobb felsőbe tüzelt. Ezt sem bírta ki a NUFC, de becsületükre legyen mondva, hogy több mint 80 percig bírták a nyomást.

A legvégén Dubravka valamit visszaadott, Manquillo eladott labdája után a Tzolist váltó Pierre Lees Melou törhetett kapura, a szlovák hálóőr végül szögletre mentett.

Előző 5 meccs eredménye
2021.08.25.Angol Ligakupa
newcastle united
3:4
burnley
Angol Ligakupa
2021.04.11.Premier League
burnley
1:2
newcastle united
Premier League
2020.10.03.Premier League
newcastle united
3:1
burnley
Premier League
2020.02.29.Premier League
newcastle united
0:0
burnley
Premier League
2019.12.14.Premier League
burnley
1:0
newcastle united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolves – Burnley: 0-0

Előre szólok, ez egy felettébb rövid összefoglaló lesz, mivel a két csapat nem igazán hajtotta szét magát a találkozón. A Wolves a Norwich után a másik kiesőhelyen álló csapatot sem tudta megverni, meg kellett elégedniük egy ponttal. Ez persze a Burnley számára kifejezetten jó eredmény, idegenben amúgy sem teljesítenek jól, no meg mégiscsak egy élcsapat volt az ellenfelük…

A kezdők:

Wolves:

José Sá – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, Dendoncker, Moutinho, Ait Nouri – Traoré, Jiménez, Hwang

Burnley:

Pope – Lowton, Collins, Mee, Taylor – Gudmundsson, Cork, Brownhill, McNeil – Wood, Cornet

Vannak azok a bizonyos meccsek, amiken akár reggelig is játszhatnának a csapatok, akkor sem sikerülne gólt szerezni. Nos, ez valami ilyesmi volt. Szörnyű találati arány volt jellemző mindkét gárdára, de különösen a Wolves-ra, akik 16 lövésükből csak két alkalommal találtak kaput. Mint az eredményből látszik, azokból sem született gól.

A mérkőzés első félideje nem hozott túl sok izgalmat, a Rúben Nevest helyettesítő Dendoncker fejese, valamint a túloldalon Chris Wood próbálkozása sem minket, sem a szurkolókat nem hozta annyira lázba.

Az első valóban veszélyes – és egyébként szép – jelent Adama Traorénak volt köszönhető. Tudjuk, hogy a spanyol játékos hatalmas szólókra képes, hogy alkata ellenére elképesztően gyors, és olyan gyorsan tud irányt változtatni, hogy azt a védők sokszor szemmel sem tudják követni. Egy ilyennek lehettünk szemtanúi, a Burnley rossz szögletét a Wolves játékosai fejelték ki, Traoré pedig megindult a kapu felé. Lerázni sem lehetett, hihetetlen sebességet mutatott. A 16-os vonalához érve aztán lövésre szánta el magát, Nick Pope döbbenten figyelte, ahogy a labda a felsőlécről vágódik vissza a játékosok közé.

Dicsérhetjük amúgy a spanyolt, de közben muszáj megfedni egy kicsit, hiszen mellette teljesen üresen jött Raúl Jiménez. Ha Traoré passzol, akkor valószínűleg ezekben a sorokban a mexikói gólöröméről ejtenénk pár szót.

A második félidő sem tartogatott hatalmas helyzeteket, gólokat meg aztán pláne nem. Elfocizgattak a felek, különösebben nagy helyzetek nélkül. Illetve nem, kettő azért volt, ami megéri, hogy „papírra vessük”. A Wolves dél-koreai csatára, Hwang Hee-chan vezette rá védőjére a labdát, majd – Traoréhoz hasonlóan – 16 méterről lőtt kapura. Az előtte álló Burnley játékos lábán a labda irányt változtatott, és ezért lett kifejezetten veszélyes. Végül a vendégek megnyugodhattak, a játékszer mellé pattant.

Végül, de nem utolsósorban pedig beszéljünk Dwight McNeil zicceréről, a középpályás ziccerét José Sá kapus segítette szögletre, így a Burnley sem tudott módosítani az eredményen.

Sokkal többet vártunk a Wolvestól, egyrészt azt, hogy több helyzetet dolgozzanak ki a PL egyik leggyengébb védelme ellen, másrészt azt, hogy ha már ilyen kevés lehetőségük volt… Legalább egyet gyötörjenek már be…

Összefoglalás

Matt Ritchie és Jamaal Lascelles eltiltásukat letöltötték, így visszatérhetnek a pályára. Lascelles azonnal kezdő lesz – amúgy is az -, mivel most Ciaran Clark nem lehet ott a pályán a Teemu Pukki ellen elkövetett szabálytalansága következtében.

Matt Ritchie-nek viszont nem biztos, hogy jut hely a kezdőben, Lewis jól teljesített a Norwich ellen.

Aki még számíthat arra, hogy kezdőben lesz az Ryan Fraser, akit fel kellett áldozni Clark kiállítása miatt cirka tíz perc után. Howe így engesztelheti ki a játékosát.

A szarkáknak továbbra is csak egyetlen sérültjük van, Paul Dummett, aki már több hetet hagyott ki.

És hogy mi a helyzet a Burnley-nél?

James Tarkowski és Ashley Westwood eltiltásukat töltötték a Wolves ellen, most a pályára várjuk őket. Már Dale Stephens is visszatért, ám közel sincs 100 százalékos állapotban, ahogy Ashley Barnes sem.

A St. James Parkban (vagy Sportsdirect Arénában) nem viszik túlzásba a csapatok a gólszerzést, ötből négy meccs ért véget két és fél gól alatti eredménnyel, most sem számítunk gólzáporra. A szarkák bízhatnak Allan Saint-Maximinben és Callum Wilsonban, a vendégeknél Wood, Westwood, Jay Rodriguez és Matej Vydra közül válogathat Sean Dyche.

Idegenben a Burnley a legrosszabb csapatok közé tartozik, zsinórban három döntetlennel érkeznek majd a Newcastle otthonába.

Én azt mondom, eleget vártunk az első győzelemre, kijár már ez a szarkáknak, és a Burnley nem annyira jó csapat, hogy Joelintonék ne tudjanak bepréselni egy gólt. Egyébként igen, a hazai győzelem mellett két és fél gól alatti eredményt várunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső