Newcastle United – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 28.
Newcastle United
Teljesítmény:
D V V D V
  • St. James Park
  • Október 30. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még várni kell arra, hogy a Newcastle élcsapattá váljon, de ne legyenek kétségeink, az válik belőle. Hogy egy, két vagy három év múlva, az majd kiderül, az viszont biztos, hogy a Manchester Cityhez hasonló igazolásokra számíthatunk. Eleinte pár 30-as játékos, aztán fiatal tehetségek, aztán már nem lesz akadály. Már télen 150 milliót költhetnek, és a hírek szerint Luiz Diast, a Porto nagyszerű formában lévő szélsőjét már ki is nézték maguknak. A pénz nem akadály – mint említettem -, így egyszerűen ki fogják vásárolni a szerződéséből.

De egyelőre még azzal kell főzni, ami van. És hogy egy másik mondással ezt összekössem: Szegény ember vízzel főz. Na, ez így most elég zavaros, de a lényeget értitek: A Newcastle United jelenlegi kerete nem úgy tűnik, hogy megüti a mércét, három nyeretlen csapat van a Premier League-ben, ők az egyik ilyen csapat. Négy döntetlenjükkel az utolsó előtti pozíciót foglalják el, ők kapták a második legtöbb gólt a ligában, a helyzet télig nem valószínű, hogy javulni fog.

És akkor még ráadásul a Chelsea csapatát fogadják szombaton délután. Akik jelen pillanatban az élen állnak, egy ponttal előzik a Liverpoolt, kettővel a Manchester Cityt. A hibának itt nincs helye, kötelező a győzelem.

Hozzuk ki a legtöbbet a Newcastle United – Chelsea meccsből!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Crystal Palace – Newcastle United: 1-1

G.: Benteke ill. Wilson

Most már valóban lehet hívni döntetlenkirálynak a Crystal Palace csapatát, ez volt a hatodik döntetlenjük az idei szezonban, sorozatban a negyedik. A Newcastle United első győzelme továbbra is várat magára, és ez a feladat már nem Steve Bruce-ra vár. Az új szaúdi tulaj egyik első intézkedése volt az, hogy menessze a mestert. Ideiglenesen Graeme Jones irányítja a szarkákat.

A kezdők:

Crystal Palace:

Guaita – Ward, Andersen, Guehi, Mitchell – Gallagher, Milivojevic, McArthur – Olise, Benteke, Edouard

Newcastle United:

Darlow – Manquillo, Krafth, Lascelles, Clark, Ritchie – Hayden, Longstaff, Fraser – Wilson, Saint-Maximin

Nem igazán változott a NUFC felállása, Jones mester folytatta azt az utat, amit még Bruce kezdett meg. Azaz öt védővel, egy stabil védelmen nyugvó csapatot küldött pályára. Mondjuk stabilnak ezt a védelmet talán túlzás nevezni, a mérkőzést megelőzően 19 gólt kaptak. És ez később 20-ra nőtt.

Az első félidő egyetlen valódi helyzetet hozott, hiába billent el teljesen a pálya, a CP 78 százalékban birtokolta a labdát, de a kapu előtt nem igazán voltak veszélyesek. Az az egy helyzet a 21. percben volt, Olise beadása után Christian Benteke fejelt kapufát. A kipattanót még Tyrick Mitchell tudta kapura lőni, de Karl Darlow jól védte a sarkot.

A második félidőben ugyanúgy a hazaiaknál volt a labda, többször igyekeztek kapura lőni, de a 10 próbálkozásukból csak kettő találta el azt. Az 51. percben volt egy gyönyörű helyzet, ismét Bentekét talált meg egy beadás, de a csatár most nem fejjel, hanem ollózva próbált gólt szerezni. Nem járt sikerrel, körülbelül egy méterrel fölé lőtt.

Három a magyar igazság – tartja a régi mondás. Ezt bizonyára Christian Benteke is ismeri (na jó, nem), mert harmadszorra már sem a kapufa, sem a védők, sem Darlow kapus nem tudta őt feltartóztatni. Ismét egy beadás szült veszélyt, a támadó emelkedett a legmagasabbra, és a kapu bal oldalába fejelt.

A hazaiak közel álltak a második góljukhoz, Benteke fejese most a felsőlécről pattant ki, a Newcastle teljesen esélytelen volt, nem tudták megfogni a csatárt.

Döbbenet lett úrrá mindenkin, amikor a szarkák egyenlítettek. Merthogy ez idáig közük nem volt a meccshez. Egy pontrúgást fejeltek fel az égbe, amit aztán Callum Wilson szép mozdulattal, ollózva vágott a pipába. Szépségdíjas találat, ami nem ment Bentekének, az Wilsonnak sikerült.

Hiába szerezte meg újra a vezetést a Crystal Palace a 87. percben (természetesen Benteke talált be újfent), a gól előtt a Newcastle játékosának meze úgy megnyúlt, mint a rétestészta, így a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást.

És így maradt az 1-1. Nem ez az első alkalom, hogy a Palace jól játszik, vezetnek, a végén mégis csak egy ponttal távoznak.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.15.Premier League
chelsea
2:0
newcastle united
Premier League
2020.11.21.Premier League
newcastle united
0:2
chelsea
Premier League
2020.01.18.Premier League
newcastle united
1:0
chelsea
Premier League
2019.10.19.Premier League
chelsea
1:0
newcastle united
Premier League
2019.01.12.Premier League
chelsea
2:1
newcastle united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea – Norwich: 7-0

G.: Mount (3), Hudson-Odoi, James, Chilwell, Aarons (ög)

Pedzegettem már korábban, hogy a Norwich nem Premier League-szintű csapat. Most ez megint bebizonyosodott. Katasztrofális játék, katasztrofális helyezés, két pont, két rúgott gól és 23 (!) kapott. Megvan az idei év Sheffield Unitedja, ami sajnálatos, mert láthatóan nagy igény van jó futballra a Norwichnál. És a keret sem olyan gyenge, hogy nagyon kilógnának, az eredmények mégsem jönnek…

A kezdők:

Chelsea:

Mendy – Chalobah, T. Silva, Rüdiger – James, Jorginho, Kovacic, Chilwell – Mount, Hudson-Odoi – Havertz

Norwich:

Krul – Kabak, Hanley, Gibson – Aarons, Lees Melou, Normann, McLean, Giannoulis – Sargent, Pukki

Romelu Lukaku, Christian Pulisic és Timo Werner is sérült volt, így kicsit improvizálnia kellett Thomas Tuchelnek, ilyen összeállítás a kékeknél még nem volt, nem is nagyon lesz. Megtehették, mert a PL talán leggyengébb csapata látogatott hozzájuk, a szurkolók pedig végre megkapták, amire vágytak: Egy gólgazdag, magabiztos győzelemre.

Már az első félidőben hárommal mentek a hazaiak, a nyolcadik percben Mason Mount 18 méteres lövése akadt be Tim Krul hálójába, tíz perccel később pedig Callum Hudson-Odoi értékesített egy ziccert. Mateo Kovacic nagyszerű labdája után törhetett kapura az angol, és nagyon higgadtan gurított a bal alsóba.

A félidő lefújása előtt Reece James is betalált, a Chelsea játékosok akkor kerültek a Norwich védelme mögé, amikor csak akartak, így tett a gólszerző is, aki aztán pazar mozdulattal emelte át a kapuvédőt.

A Norwich szurkolói csak remélték, hogy a második félidő jobb lesz, de nem lett. Sőt…

Ben Chilwell az 57. percben talált a hálóba, öt perccel később pedig Maximilian Aarons saját kapuját vette be, ezzel már 5-0 volt a kékeknek.

Ráadásul Ben Gibsont kiállították, a helyzet katasztrofális volt.

Ettől függetlenül jó húsz percig bírta újabb gól nélkül a vendégcsapat. De a 85. percben Mason Mount újra lecsapott. Ezúttal büntetőből volt az angol válogatott egyik ékköve eredményes, rá öt percre pedig Ruben Loftus-Cheek passzát váltotta gólra.

Daniel Farke szeptember közepén azt mondta, ő még nem temetné a csapatát. Kíváncsi lennék, most mit gondol…

Összefoglalás

Vannak kérdőjelek a Chelsea-nél, egy sor olyan játékos van, akire alapból számítana Tuchel, de nem tudni, hogy a meccsig felépülnek-e teljesen. Ilyen például Romelu Lukaku és Timo Werner, valamint N’Golo Kanté is. César Azpilicueta és Andreas Christensen is kapott egyet-egyet, de ők elviekben szombaton már bevethető állapotban lesznek.

Christian Pulisic már jó ideje sérült, hozzá most Ruben Loftus-Cheek is csatlakozott.

Az ellenfélnél Jonjo Shelvey eltiltott, Freddie Woodman, Martin Dubravka és Paul Dummett pedig sérültek.

A szarkák ugyanúgy öt védővel fognak felállni, ahogy általában, ritka volt, amikor négyvédős rendszerben játszottak. A Chelsea ellen kelleni is fog a megerősített védelem, ami egyébként egyáltalán nem erőssége a csapatnak, fentebb már említettem ezt.

Amennyiben a Chelsea teljes védelemmel tud kiállni, úgy a Newcastle-nek nem adok esélyt. Nem tudok. Zsinórban négy meccse nem tudják bevenni a kékek kapuját, most pedig nincsenek olyan állapotban, hogy megtegyék. Ezért a mérkőzésre az egyetlen tippünk az, hogy csak a Chelsea talál majd be.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső