Newcastle – Arsenal: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 30.
Newcastle
Teljesítmény:
D N N D V
  • St. James Park
  • Május 02. 15:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Arsenal
Teljesítmény:
V V D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vasárnap délután az Európa Liga elődöntőse a St. James Parkban fog pályára lépni, és egyáltalán nem lesz könnyű dolguk, a szarkák derekasan összekapták magukat. Indult a nagy menetelés egy Tottenham elleni 2-2-vel, majd következett a Burnley ellen aratott siker idegenben. Ezeket követte a West Ham legyőzése, és most, utoljára a Liverpool nem tudta az Anfielden a három pontot.

Szóval a ’Castle belehúzott…

Az Arsenal szezonja – és most egy pillanatra meg kellett állnom, hogy jól átgondoljam, milyen jelzőt használok – hektikus. Egy kissé. Vagyis nagyon. Mikel Arteta együttese volt már a 15. helyen is, akkor sokan már a spanyol mester távozásának hírét várták, de mivel az Európa Ligában ment a szekér, az egykori középpályás maradt.

Sokkal előrébb nem tudott lépni, az ágyúsok a 10. pozíciót foglalják el. Előrébb lépni sincs már sok esélyük, úgy meg pláne nincs, ha össze-vissza hullajtják a pontokat. Gondolok itt például a Fulham elleni 1-1-re, ami könnyedén vereséggel is véget érhetett volna, Eddie Nketiah a 97. percben lőtte a hazaiak gólját.

Kezdjük a Newcastle – Arsenal meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Liverpool – Newcastle

Kötelező volt behúzni ezt a meccset a vörösöknek, a West Ham bukdácsolni kezdett, a Chelsea sem tudta legyőzni a Brightont, így lehetett volna ismét zárkózni. Illetve előzni is. És a Liverpool úgy is állt neki a meccsnek, hogy itt aztán kő kövön nem marad.

Mohamed Szalah már a harmadik percben betalált, és ekkor egy kicsit minden szurkoló, és talán maga Jürgen Klopp is megnyugodott egy picit. Az egyiptomi támadó egy baloldali beadásnál a hosszún helyezkedett, a labda egy védő fején felpattant, Szalah egy kis helyet csinált magának, csodálatosan vette le a játékszert, és bombaerős lövésével nem tudott mit kezdeni Dubravka.

Szinte lefocizták az ellenfelet, 79 százalékban volt náluk a labda, és a kapura is veszélyesek voltak, további gólokat viszont nem tudtak lőni. A Newcastle egyszer jutott el Alisson kapujáig, Longstaff nagy helyzetben a brazil kapusba lőtte a labdát.

Az első félidőben illett volna ezt a meccset eldönteni, de még a második elején és közepén is lett volna bőven esélye a hazaiaknak elvenni a szarkák kedvét a további próbálkozásoktól.

De nem így lett. A Newcastle pedig szállította a drámát. A 92. percben Allan Saint-Maximin a sérüléséből nemrég felépülő Callum Wilsont ugratta ki, aki valahogy átjátszotta Alissont, és esetlenül, de valahogy a gólvonal mögé juttatta a labdát. De várjunk csak! Wilson kezezett, így a bíró kifelé ítélt szabadrúgást.

De – mint egy teleshopos reklámban a pasi – ez még mind semmi!

Mert a 95. percben, az utolsó utáni pillanatokban ismét kihagyott a hazai védelem, és ezt Joe Willock megbüntette. Egy totálisan nyerhető meccset nem bírt behúzni a Pool, és ez a nagy különbség a tavalyi és az idei csapat között. A tavalyiak itt már az első félidőben 3-4 góllal vezettek volna…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.18.Premier League
arsenal
3:0
newcastle united
Premier League
2021.01.09.FA Kupa
arsenal
2:0
newcastle united
FA Kupa
2020.02.16.Premier League
arsenal
4:0
newcastle united
Premier League
2019.08.11.Premier League
newcastle united
0:1
arsenal
Premier League
2019.04.01.Premier League
arsenal
2:0
newcastle united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – Everton

Azt vártam a csapatoktól, hogy mindketten a hálóba találjanak, de csak egyikük „hallgatott rám”…

És ez nem az Arsenal volt. Ettől a két együttestől jobb mérkőzésre számítottam, meg kell mondjam őszintén, és az az egyszem gól sem olyan volt, amitől tapsra emelkedett a kezem. Emelkedett a kezem, de a fejemet fogtam vele.

De haladjunk sorban!

Tényleg nem volt egy erős meccs, és ez sajnos a helyzeteken is látszódott. Az Everton az első félidőben kétszer okozott veszélyt, míg az Arsenal egyszer. Utóbbiban több volt, Bukayo Saka körülbelül 11 méterre a kaputól vállalkozott lövésre, de egy picit helyezhette volna jobban. Jordan Pickfordnak el sem kellett mozdulnia, az ágyúsok szélsője mintha őt vette volna célba.

A másik oldalon Richarlison ziccerét védte Bernd Leno, majd Gylfi Sigurdsson remek szabadrúgása a léc tetejéről vágódott ki.

Fordulás után egy szabálytalanságot láthattunk az Everton tizenhatosán belül, Dani Ceballos kapott egy rúgást a bokájára, fájdalmas arccal össze is esett, a bíró pedig látta, mi történt, jöhetett a büntető. Vagyis csak jöhetett volna, ha a szabálytalanság előtt Nicolas Pépé nem lett volna lesen. Emiatt nem tizenegyes, hanem szabadrúgás jött. Méghozzá kifelé.

És elérkeztünk a 76. perchez, a meccs első és egyetlen góljához. Richarlison sprintelt egy labdával a pálya jobb oldalán, betört a tizenhatoson belülre, de lőni nem tudott, ahhoz túlságosan kisodródott. Helyette középre passzolt, hátha jön ott társ, de nem volt ott más, csak Bernd Leno. És ekkor történt meg az, amire senki nem számított: Leno valahogy beügyetlenkedte a labdát a kapujába…

Nem sűrűn látható ilyen baki első osztályú bajnokságból, és Leno sem az a fajta kapus, aki gyakran csinál ilyeneket. De ez most csúnya volt. És emiatt az Arsenal vereséget szenvedett.

Összefoglalás

A Pool elleni meccs hőse, Joe Willock ezúttal biztosan nem léphet pályára, ugyanis az Arsenaltól kapta kölcsön a srácot a Newcastle, és a szerződés értelmében ezt most ki kell hagynia.

De nem csak neki. Isaac Hayden, Jamaal Lascelles, Karl Darlow és Ryan Fraser szinte biztosan nem lesz ott, és Matt Ritchie és Fabian Schar játéka is kérdéses.

Callum Wilsont eddig nem terhelte nagyon a mester, fél órákat kapott, mióta felépült a sérüléséből, de bizonyára most kezdő lesz Saint-Maximin mellett.

Az Arsenalnál felépült Kieran Tierney és Pierre-Emerick Aubameyang, mindkettejüket kezdőbe várom. És Martin Ödegaard is kész a játékra.

A St. James Parkban a Newcastle az elmúlt tíz meccsből csak egyet tudott hozni.

Viszont az Arsenalra vár még egy feladat a jövő héten, így előfordulhat, hogy Arteta komolyabban veszi az EL elődöntőt.

Így most a meglepetésre szavazok: Véleményem szerint a mérkőzés döntetlennel fog véget érni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső