Newcastle – Burnley: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 30.
Newcastle
Teljesítmény:
D N V N N
  • St. James Park
  • Október 03. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Burnley
Teljesítmény:
V N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Felemás teljesítménnyel rukkoltak elő a Szarkák az angol első osztályú bajnokságban: Győzelemmel kezdtek, vereséggel folytatták, majd jött egy döntetlen. A Brighton elleni hazai 0-3 kicsit ijesztő volt a fanok számára, de aztán javítani tudott a csapat és a Tottenham otthonából raboltak el egy pontot, ami azért nem rossz teljesítmény.

Ellenfelük viszont pocsékul, két vereséggel indított. 4-2-es vereség a nyitányon a Leicester ellen, majd hazai pályán a Southampton kapta el őket és nyert 1-0-ra.

Hogy melyik csapat játékosai lesznek boldogabbak a Newcastle – Burnley csata után? Nézzük meg!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Tottenham – Newcastle

Gareth Bale bemutatkozása tovább várat magára, a walesi szélső sérülés miatt nem szerepelhetett a Spurs legutóbbi bajnokiján, a kispadon azonban már ott ült a másik új fiú, Sergio Reguilón. És ott is maradt, José Mourinho nem küldte pályára őt.

A Newcastle ott folytatta a bajnoki szereplését, ahol a Brighton ellen abbahagyta. Hiába nyertek hét közben 7-0-ra a Ligakupában, az első félidő nem róluk szólt. Míg a Spurs uralta a félidőt, addig Hugo Llorisnak nem akadt védenivalója. A Spurs pedig a 45 perc alatt 14-szer próbálkozhatott. A meccs egyik legjobbja (a Szarkák szempontjából biztosan) Darlow volt, aki az első félidőben két nagy védést is bemutatott, de bőven lett volna lehetőség a gólszerzésre hazai oldalon, Szon kétszer a kapufát találta el.

De azért nem maradtak rúgott gól nélkül, a gólszerző Lucas Moura volt a 26. percben. Harry Kane passzolta be balról a labdát, ami három Newcastle védő előtt is elgurult, a hosszún érkező Lucasnak csak arra kellett figyelnie, hogy eltalálja a kaput, ez pedig sikerült neki.

Fordulást követően Lamela veszélyeztetett szabadrúgásból, Darlow ezt is hárítani tudta, majd jött a feketeleves: Az egész mérkőzésen gyakorlatilag semmit nem mutató Newcastle kiegyenlített a mérkőzés hosszabbításában. A csereként beállt Andy Carroll próbálta lefejelni a Jonjo Shelvey által beívelt szabadrúgást, a Carrollal felugró Dier kezét találta el a labda, így a játékvezető a videó megnézése után a tizenegyespontra mutatott.

Az új igazolás, Callum Wilson erőből a jobb alsót választotta. Lloris megérezte, hová fog érkezni a labda, még bele is ért, de túlságosan erős lövés volt ahhoz, hogy hárítani is tudjon.

José Mourinho bár visszafogta magát a mérkőzés után, láthatóan nem volt elégedett a játékvezető döntésével. Pedig igazából ő jól döntött, ha valakit lehet hibáztatni, azok a szabályalkotók. Rengeteg ilyen tizenegyest fújnak, mióta az új kezezési szabály életbe lépett.

Nem érdemelt pontot a Newcastle, vagyis inkább úgy fogalmaznám meg, hogy a Tottenham megtett mindent a győzelemért, mégsem örülhettek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.29.Premier League
newcastle united
0:0
burnley
Premier League
2019.12.14.Premier League
burnley
1:0
newcastle united
Premier League
2019.02.26.Premier League
newcastle united
2:0
burnley
Premier League
2018.11.26.Premier League
burnley
1:2
newcastle united
Premier League
2018.01.31.Premier League
newcastle united
1:1
burnley
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley – Southampton

Az egy gól ellenére igazán jó kis meccset játszott a két csapat. A Szentek és a Burnley is első bajnoki győzelmére készült, a Southampton kétszer, a Burnley egyszer szenvedett eddig vereséget.

A vendégek kezdték jobban a meccset, öt perc elteltével pedig meg is szerezték a vezetést: Che Adams lépett ki két védő között, de ahelyett, hogy kapura lőtt volna ő inkább a második hullámban érkező Danny Ingshez passzolt vissza, a válogatottba újra bekerülő csatár pedig értékesítette a ziccert. Külön érdemes megemlíteni a gólpasszt adó Adams játékát: Úgy passzolta vissza a labdát, hogy fel sem nézett. Egyszerűen tudta, hogy ott KELL érkeznie Ingsnek. És így is történt.

A gólt követően még egy Che Adams lövést jegyezhettünk fel, majd a Burnley szépen átvette az irányítást. Ez nem csak labdabirtoklásban, de a párharcok megnyerésében és bizony, helyzetekben is megmutatkozott. Brownhill lövése levágódott, Taylor fölé durrantott, Wood pedig inkább megpróbált kiharcolni egy tizenegyest helyzetben és elesett. A bíró nem ette meg.

Fordulást követően is a hazaiak akarták jobban az egyenlítést, de sem Taylor távoli bombája, sem Wood közeli fejese nem lepte meg a Southampton kapuját védő McCarthyt.

Egy-egy lesgól is tarkította a meccset, hazai oldalon Wood, a vendégeknél Ings talált a hálóba.

A legvégén már Pope is előre ment, hátha sikerül betalálni, de a Szentek jól védekeztek, így megnyerték a mérkőzést.

Összefoglalás

A Burnley egyik legnagyobb problémája jelen pillanatban az, hogy Woodon kívül nem igazán van olyan ember, aki veszélyes lehet a kapura. Vydra is helyzetbe került a Southampton ellen, de láthatóan valami nem stimmel, mindkét lehetőségét elpuskázta.

A Newcastle-nél sem olyan jó a helyzet ilyen téren, Joelinton hiába masszív kezdője a csapatnak, idei öt meccsén (3 bajnoki, 2 Ligakupa) összesen kétszer talált be, azt is a Morecambe elleni 7-0 alkalmával. És ami a szomorúbb, tavaly 38 bajnokin két gólt szerzett.

Nem hiába szerződtették Callum Wilsont, aki úgy tűnik, beválhat, de egy fecske nem csinál nyarat.

A két csapat egymás ellen amúgy sem nagyon megy bele egy adok-kapokba, leggólgazdagabb meccsük egy 3-3 volt még 2015-ből, egyébként jellemző az 1-0, 1-1 és volt két 2-1-es eredmény is.

A Burnleynél hiányozni fog ismét legjobb védőjük, James Tarkowski, akit nyáron több klub is megkörnyékezett, emellett egy sor játékosra nem számíthat Dyche.

Hajlanék a döntetlen felé, és reális eredménynek is tartanám (eddigi nyolc meccsükből négy végződött döntetlenre), de sokkal jobb opciónak találom azt, hogy 2,5-nél kevesebb gól esik a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső