Newcastle – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 16.
Newcastle
Teljesítmény:
V D V V V
  • St. James Park
  • Szeptember 17. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Leeds United
Teljesítmény:
V D N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma utoljára jelentkezem tippel, holnap innen fogjuk folytatni. Még egy Premier League meccshez van idő és erő, aztán hamarosan úgyis kezdődik a Fradi meccse. Szóval, péntek este rendezik a Newcastle – Leeds mérkőzést, amelyen két olyan együttes csap össze, akik nyeretlenek. A szarkák kiesőhelyen állnak, eddig mindössze egyetlen pontot gyűjtöttek, de Marcelo Bielsa együttese sem lehet büszke a teljesítményére, ők két egységgel gazdagodtak, mióta a szezont elkezdték.

Remek alkalom ez a meccs arra, hogy valamelyikük rossz sorozata megszakadjon, de nem lesz könnyű dolgunk megtippelni, hogy az vajon melyik együttes lesz.

A múltban elért eredményeik alapján sem kerülünk közelebb az igazsághoz igazán, de természetesen azon leszünk, hogy a lehető legjobb tippet adjuk nektek erre a találkozóra.

Egy biztosnak tűnik: Unatkozni nem fogunk, az utóbbi években csak egyszer játszottak gólnélküli döntetlent, és idén sem arról híresek, hogy lőtt vagy kapott gól nélkül távozzanak a zöld gyepről.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester United – Newcastle: 4-1

G.: Cristiano Ronaldo (2), Bruno Fernándes, Lingard ill. Manquillo

Ezt a mérkőzést anno mi is megtippeltük, sőt nem csak egy ötletet adtunk, hanem egyenesen hármat. Ebből kettő jött, szóval összességében pozitívan értékeljük a történteket. Manquillo gólja kicsit zavar bennünket, de annyi baj legyen, a CR gól, valamint az over 2,5 miatt pozitívan zártunk.

A kezdők:

Manchester United:

De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw – Pogba, Matic – Greenwood, Bruno Fernándes, Sancho – Cristiano Ronaldo

Newcastle:

Woodman – Manquillo, Hayden, Lascelles, Clark, Ritchie – Almiron, Willock, Longstaff, Joelinton – Saint-Maximin

A szarkáknál továbbra is sérült Dubravka és Darlow, az első-, és másodikszámú kapusuk, így Freddie Woodman volt a kezdő kapus. És szegény srác hamar összehozott egy hibát, amit a Manchester United ki is használt.

Az első félidő hosszabbításában Mason Greenwood a jobbszélen befelé cselezett, a tizenhatos sarkáról lőtt, ami nem volt túl erős, Woodman kezéről mégis elpattant. A lesipuskás Cristiano Ronaldo pedig ott termett, és első mérkőzésén megszerezte első gólját.

A második félidőből tíz perc telt el, amikor váratlanul a Newcastle egyenlített: Leronhatnák a MU-t, Saint-Maximin remek ütemben ugratta ki Javier Manquillot, aki de Gea mellett passzolt a hosszú sarokba, akár egy vérbeli támadó.

Az első félidőben elbillent a pálya, a Manchester sokkal jobban játszott, többet birtokolta a labdát, mégis csak egy gólt tudott szerezni. A második játékrész viszont sokkal kiegyenlítettebb volt, mégis ekkor született a hazai gólok háromnegyede.

A NUFC egyenlítése után hat perccel, ismét tapsolhatott az Álmok Színházának közönsége, ismét Cristiano Ronaldo lőtt a kapuba, ezúttal Woodman lábai között találta meg a hézagot.

A 80. percben Bruno Fernándesnek is megjött a lövőkedve, és 20 méterről lőtt borzasztó nagy gólt a jobb felsőbe.

Zárásként Jesse Lingard is beköszönt, ezzel vált kiütésessé a manchesteri győzelem…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.26.Premier League
newcastle united
1:2
leeds
Premier League
2020.12.16.Premier League
leeds
5:2
newcastle united
Premier League
2017.04.14.Championship
newcastle united
1:1
leeds
Championship
2016.11.20.Championship
leeds
0:2
newcastle united
Championship
2013.09.25.Angol Ligakupa
newcastle united
2:0
leeds
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds United – Liverpool: 0-3

G.: Szalah, Fabinho, Mané

Sajnos egy szomorú esemény árnyéka vetült erre a mérkőzésre, a Liverpool feltörekvő tehetsége, Harvey Elliott ugyanis csúnyán megsérült, azóta kiderült már, hogy a támadó középpályás bokája eltört Pascal Struijk belépője nyomán. De hogy ez a srác már most mekkora példakép lehet sokak számára, az a napokban derült ki. Harvey Elliott a közösségi médián keresztül üzent Struijknak, akitől bocsánatot kért, hogy ez a helyzet előállt, és elmondta, hogy nem tehet róla a védő. Korrekt, rettenetesen korrekt!

A kezdők:

Leeds:

Meslier – Ayling, Llorrente, Cooper, Firpo – Phillips – Raphinha, Dallas, Rodrigo, Harrison – Bamford

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Elliott, Fabinho, Alcantara – Szalah, Jota, Mané

Hatalmas hazai lehetőséggel indult a mérkőzés, Raphinha húzta meg a jobbszélt, középen Rodrigo várta a labdát, meg is kapta, de a lövése középre tartott, így Alisson hárítani tudott.

A 20. percben a Liverpool is eljutott Meslier kapujáig, sőt hálóba is talált. Trent Alexander-Arnold jobboldalról bepasszolt labdáját Mo Szalah pörgette a hálóba.

Nem sokkal később egy hasonló helyzetből újabb gólt rúghatott volna a Pool, Sadio Mané viszont nem találta el az üres kaput.

A második félidő elején jött a második vendég gól, egy szöglet utáni kavarodás alkalmával Fabinho eszmélt a leggyorsabban, ezzel már 0-2-t mutatott az eredményjelző.

Tíz perccel később jött a sajnálatos esemény, amit már említettünk, Pascal Struijk a kiállítás sorsára jutott, Harvey Elliottot pedig Jordan Henderson váltotta. Innen egyértelmű volt, hogy máshogy nem érhet véget a találkozó, mint a vörösök győzelmével, végül még Sadio Mané is betalált, Thiago labdáját váltotta gólra.

Sima meccs volt, ennél több kell a Leedstől, vagy bajban lesznek…

Összefoglalás

Bajban van már most is Bielsa, mivel lassan elfogynak a védői. Pascal Struijk egyáltalán azért lépett pályára, mert Diego Llorrente megsérült, most egyikük sem bevethető, így Ayling fog behúzódni Liam Cooper mellé, Stuart Dallas pedig a jobbhátvéd lesz.

A csapatnál Robin Koch és Adam Forshaw sérült még.

A másik oldalon hosszabb a lista: Martin Dubravka, Jonjo Shelvey, Callum Wilson és Paul Dummett minden bizonnyal nem lesz a pályán, és lehetséges, hogy nélkülöznie kell Steve Bruce-nak Javier Manquillot, Joe Willockot, Ryan Frasert és Ciaran Clarkot. Bár a mester azt mondta, mindannyian bevethetők lesznek.

Karl Darlow felépült, vissza is veszi majd a kaput Woodmantől. Állítólag Federico Fernández, valamint Fabian Schar is a kezdőben lesznek, Isaac Hayden pedig egy sorral feljebb kezdhet.

A St. James Parkban nem szoktak potyogni a gólok, bár 2021 előtt éveken keresztül nem játszottak bajnokit, a tavalyi meccs meg 2-1 lett a Leeds javára.

Tegyük hozzá, ez a helyzet most különleges, a NUFC védelme négy meccs alatt tizenkét gólt kapott, a Leeds tizenegyet, Darlow nincs játékban, a hazaiak védelme nem állt össze, a Leedsnél pedig egy vészvédelem lép pályára, két stabil belső védőjükre sem számíthatnak.

Így talán az a leglogikusabb, ha 2,5 feletti gólszámra teszünk. A bukik szerint egyébként ez a reálisabb, és ezúttal egyetértünk velük.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső