Newcastle – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 25.
Newcastle
Teljesítmény:
V V V V V
  • St. James Park
  • Január 26. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Leeds United
Teljesítmény:
V V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szürke kisegérnek, sótlan csapatnak neveztem több ízben a Brighton csapatát. Erre tessék, legutóbb a Leeds otthonából hozták el a három pontot. Ez pedig azt jelenti, hogy Marcelo Bielsa együttese immáron harmadik meccsét bukta el zsinórban. Ebben két bajnoki van benne, illetve egy FA Kupa találkozó, ahol a Crawley csapata verte őket elég simán. Tegyük hozzá, hogy azon a mérkőzésen inkább azok jutottak szerephez, akik a bajnokságban mellőzve vannak. Nem tudtak élni a lehetőséggel.

Szóval, nincs jó formában az újonc, de akkor mi a megfelelő kifejezés a Newcastle formájára? Utoljára a West Bromot verték 2-1-re, még tavaly december közepén, azóta lejátszottak nyolc bajnokit, egy ligakupa és egy FA Kupa meccset győzelem nélkül. Borzalmas a mérleg, borzalmas a forma, szóba is került már Steve Bruce menesztése is. Egyelőre a vezetőség kivár, de fel kell kötnie a gatyát a 60 éves menedzsernek, ha továbbra is a szarkáknál szeretne dolgozni…

Jöjjön a Newcastle – Leeds mérkőzés!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Aston Villa – Newcastle

Felépültek a birminghami klub játékosai a koronavírusból, és három vereséget követően győzelmet arattak. A fiatalok FA Kupa meccséről írtam nektek, leginkább azért, mert a Villa kapuját Onódi Ákos védte, előtte és utána pedig a két manchesteri együttestől kaptak ki.

A Newcastle ellen azért ők számítottak esélyesnek, fent részleteztem, hogy milyen formában a ’Castle, jött is a papírforma, a Villa 2-0-ra verte a szarkákat. A kispadon rövid időn belül a harmadik edző foglalt helyet, ezúttal John Terrynek kellett beugrania, Dean Smith vezetőedzőt egy meccsre eltiltotta a szövetség.

A szarkák próbálták stabilizálni a védelmüket, mostanság elég sok gólt kapnak, így a szokásos 4-4-2-es hadrend helyett ezúttal öt védővel játszottak. Ez sem segített, a Villa már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert.

Először Ollie Watkins talált be fejjel – kellett hozzá egy nagy adag szerencse -, majd a 42. percben a Lyontól szerződtetett Bertrand Traoré pókhálózta ki a bal felső sarkot.

Nem játszottak rosszul a vendégek, de Emi Martineznek nem igazán akadt védenivalója az első játékrészben.

A másodikban meg aztán pláne nem, Callum Wilsonék itt a kaput sem találták el. Az Aston Villa még a csereként beállt Trezeguet sunyi lövése után megszerezhette volna a harmadik gólját, de Karl Darlow óriásit védett és szögletre tolta a próbálkozást.

Teljesen megérdemelt volt a hazai siker, nehéz helyzetben a Newcastle…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.16.Premier League
leeds
5:2
newcastle united
Premier League
2017.04.14.Championship
newcastle united
1:1
leeds
Championship
2016.11.20.Championship
leeds
0:2
newcastle united
Championship
2013.09.25.Angol Ligakupa
newcastle united
2:0
leeds
Angol Ligakupa
2011.07.31.Barátságos Mérkőzés
leeds
3:2
newcastle united
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds – Brighton

Úgy sikerült a Brightonnak elhoznia a három pontot az Elland Roadról, hogy egy rakat hiányzójuk volt. Jahanbaksh, Lamptey, Connolly, Welbeck mind-mind fontos láncszemek, és mégis sikerült behúzni a meccset.

Egyetlen gól döntött, amelyet a 17. percben Neal Maupay szerzett: Mac Allister és Trossard, a két támadóközéppályás érdeme a gól, egy szép kényszerítőt követően előbbi már a tizenhatoson belül járt, a védők csak nyomozták a labdát, amit végül a hálóban találtak meg, Mac Allister az üresen álldogáló Maupay elé tálalt, neki meg onnan igazán nem volt nehéz dolga.

Nem találta a fogást a Brightonon a Leeds, akik még az első félidőben újabb gólt szerezhettek volna, de egy védő lábán megpattanó lövés a kapufáról jött ki, Kiko Casilla nem tudott védeni. Apropó, Meslier megsérült, így ezen a mérkőzésen a Real Madridtól igazolt hálóőr védett, aki egy rasszista botrány után került a kispadra.

Bár a második félidőben a Leeds próbálkozott begyötörni egy gólt, igazán megoldhatatlan feladat elé nem állították Sánchezt, így maradt a 0-1.

Összefoglalás

Steve Bruce nem találja a nyerő taktikát, volt itt a közelmúltban 5-3-2, 4-4-2 és 4-5-1-es felállás is. Most egy újabb formáció születhet, méghozzá az 5-4-1-es. Középső védők ügyében nem áll jól a Castle, hiszen Ciaran Clark és Federico Fernandez is sérült, előbbi visszatérésében reménykedik nagyon a Newcastle vezetőedzője.

Ami viszont örömteli, hogy Allan Saint-Maximin már csereként pályára léphetett az Aston Villa ellen, minden bizonnyal most kezdő lesz.

Ami a Newcastle egyik nagy problémája, az a gólszerzés. Callum Wilson az egyedüli, aki több mint egy gólt szerzett (!), nagy fölénnyel vezeti a házi góllövőlistát a maga nyolc találatával. Andy Carroll, Joelinton, Dwight Gayle, Jacob Murphy, Miguel Almiron vagy épp Allan Saint-Maximin csak 1-1 találatnál járnak. Wilsont Jeff Hendricks követi két góllal…

Bielsa megkönnyebbülhet, Ilian Meslier ugyan továbbra is sérült, viszont a védelem közepébe visszatérhet Kalvin Phillips. Meslier-n kívül Robin Koch, Adam Forshaw és Gaetano Berardi nem léphet pályára.

Nem is olyan régen léptek egymás ellen pályára legutóbb, a 13. fordulóból elhalasztott meccset az év végén, december 16-án játszották, nagyon jó meccsen a Leeds 5-2-re diadalmaskodott.

Növekszik a nyomás Steve Bruce-on, jó lenne legalább egy döntetlent elérni, de nyilván a legjobb a győzelem lenne. Amire sok esélyt nem látok, de a Leeds sincs a legjobb formában.

Kevesebb sérülttel, kevesebb problémával néznek szembe, így őket tartom favoritnak. Benne van egy iksz a meccsben, de nem tudom elengedni a vendég győzelmet…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső