Newcastle – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 29.
Newcastle
Teljesítmény:
V V D V N
  • St. James Park
  • December 30. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Liverpool
Teljesítmény:
D N N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Megbotlott újfent a Liverpool, méghozzá olyan ellenfél ellen, akiről nem gondoltuk volna, az újonc és kiesőhelyen álló West Bromwich Albion 1-1-es döntetlent ért el az Anfield Roadon, ez pedig bombameglepetés.

Jürgen Klopp együttese ettől függetlenül továbbra is vezeti a tabellát, és mindentől függetlenül az élen is marad 2021-re, de egy vereség esetén az Everton, a városi rivális utolérheti őket.

Ellenfelük most a Newcastle United lesz, akikről ugyanazt tudom elmondani, mint legutóbb: Stabil középcsapat benyomását keltik, akikben benne van a meglepetés pozitív és negatív irányban is. Semmi különleges, és előre is elnézést a Magpies drukkereitől, de számomra ők kissé szürkék. Pedig volt idő, amikor kifejezetten szerettem őket, ez pedig természetesen az az időszak, amikor Alan Shearer a csapatban ontotta a gólokat. Szép idők voltak…

Elég a nosztalgiából, mert nagyon sok dolgunk van még, jöjjön a Newcastle – Liverpool előzetese!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester City – Newcastle

A Boxing Day alkalmával a Newcastle az Etihad stadionba látogatott, ahol a tavalyi ezüstérmes, de idén kissé gyengélkedő Manchester City volt az ellenfelük. A gyengélkedést úgy kell érteni, hogy bár továbbra is minden meccsen dominálnak, rengetegszer eljutnak a kapuig, de a befejezésekkel hatalmas problémák vannak, ez pedig sokszor pontveszteséget eredményez a csapatnál. A mostani idényben a City már öt döntetlent és két vereséget gyűjtött be, ennek köszönhető, hogy csak a hetedik helyen állnak a tabellán.

Itt viszont nem kegyelmeztek, és a helyzetkihasználás megint borzasztó volt, mégis egy kényelmes győzelmet tudtak aratni Callum Wilsonék ellen.

Az első gólra a 14. percben került sor, amikor szép labdajáratást követően Raheem Sterlinghez került a labda az ötös sarkán. Az angol támadó térült-fordult, sokszor úgy tűnt, hogy megpróbálja ellőni a játékszert, de végül Ilkay Gündogan elé tálalt, aki a bal alsóba helyezett. Az akció is szép volt, Sterlinget is lehet dicsérni önzetlensége miatt (nem elég a tíz ujjam, hogy felsoroljam, hány játékos lőtte volna el onnan a labdát…).

A félidő derekán, a 35. percben újabb gólt szerezhettek volna, lekontrázták a Newcastle-t és Kevin De Bruyne egyedül törhetett kapura, a balján pedig érkezett Sterling és Gündogan is, a belga azonban a lövés mellett döntött, vesztére, mert Darlow hárított.

Két perccel később hasonló szögben jelent meg a labdával Sterling, de ezúttal nem volt társ szabadon, így megpróbálta a lehetetlent, az oldalhálót találta el.

A mindent eldöntő második gólra az 54. percben került sor, és egy nagy védelmi hibának köszönhetik a kékek. Egy lapos beadást becsúszva mentett a Newcastle védője, de pechére pont Ferrán Torres elé került a labda, aki a nem várt lehetőséget bepasszolta a kapuba.

A végén még Agüero közeli lövését hatalmas bravúrral Darlow kiszedte (egyértelműen a kapus a csapat legjobbja az egész szezonban), és még egy tizenegyest is megúsztak a szarkák, maradt a 2-0-s eredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.26.Premier League
newcastle united
1:3
liverpool
Premier League
2019.09.14.Premier League
liverpool
3:1
newcastle united
Premier League
2019.05.04.Premier League
newcastle united
2:3
liverpool
Premier League
2018.12.26.Premier League
liverpool
4:0
newcastle united
Premier League
2018.03.03.Premier League
liverpool
2:0
newcastle united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool – West Brom

Sajnos rossz lóra tettem, amikor azt gondoltam, Alisson megúszhatja kapott gól nélkül, de legyünk őszinték, ez volt a realitás. És nem, a West Brom a találkozó hajrájában gólt szerzett, amivel egy pontot elraboltak az Anfieldről.

Mondani sem kell, hogy szinte felborult a pálya, a Pool 78 százalékban birtokolta a labdát, összesen 17 kapura lövési kísérlete volt, de míg a Crystal Palace ellen szinte minden összejött, addig itt semmi.

Az első félidő legaktívabb játékosa határozottan Sadio Mané volt, az ő góljával szerezték meg a vörösök a vezetést a 12. percben: Joel Matip felívelt labdáját mellel vette át a szenegáli, ezzel pedig már gólhelyzetbe is került, és nem is hibázott.

A lefújásig még volt három kisebb lehetősége, valamint láthattak a nézők egy Mohamed Szalah lövést is, azonban nem tudták a második gólt begyötörni.

Fordulás után ugyanez volt a szitu, a Pool támadott, és Szalah könnyedén gólt fejelhetett volna, hiszen Robertson beadása után teljesen szabadon bólinthatott, de nem találta el a kaput.

A hajrában aztán a West Brom minden mindegy alapon támadni kezdett, és a Liverpool kezdhetett aggódni. Williams ziccerét még fogta Alisson, de Ajayi 82. perces fejesét már nem, a WBA-nak szerencséje is volt, mert a kapufáról szédült be a fejes.

Ezzel pedig fontos pontokat hullajtott el a Pool, egy nagyon könnyedén nyerhető meccsen.

Összefoglalás

Az élen tölti 2020-at a Pool, ez már biztos, azonban nem mindegy, hogyan. Ha pontelőnnyel szeretnének zárni, akkor a NUFC-ot kötelező megverni (vagy ikszelni velük), ez pedig véleményem szerint menni fog, a szarkák keretéből ugyanis hiányozni fog egyik legjobbjuk, Allan Saint-Maximin. Mellette Jonjo Shelvey, Jeff Hendrick, Ryan Fraser és Jamaal Lascelles sem bevethető, Dummett és Dubravka is a maródiak listáján szerepel.

A sérültek tekintetében azért a Pool is rosszul áll, Cimikasz, Jota, Milner, Gomez, Matip, Keita, van Dijk és Thiago Alcantara szorul minden bizonnyal partvonalon kívülre. Ehhez azonban valószínűleg Klopp már hozzászokott és kínjában legyint egyet. Nem kerülték el a sérülések a csapatot, ettől függetlenül az élen tudtak maradni, ami nagy szó.

A közös meccseik tekintetében kiemelendő, hogy négy meccsükből három alkalommal is legalább 3 gólt szerzett a Pool, ez egy over 2,5-nél megágyazhat. A liverpooli sikerre alig fizetnek a fogadóirodák, én azt most inkább kihagynám, annyira kevés érték van ebben.

A gólszám tehát már pofásabb, a harmadik legtöbb gólt idegenben amúgy a Pool szerezte, így bőven megvan rá az esély, hogy 2,5-nél több találatot láthassunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső