Nice – Bordeaux: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 13.
Nice
Teljesítmény:
D V D V N
  • Allianz Riviera
  • Január 17. 15:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Bordeaux
Teljesítmény:
N D V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy ígértem, még egy francia és egy angol tippem van mára, kezdjük az előbbivel, a Nice – Bordeaux találkozóval. Két középcsapat, egymástól három pontra, nem túl jó formában. Röviden és tömören ennyit lehetne elmondani elöljáróban, de azért fejtsük ki mindkét gárdát.

A Nice van hátrébb, ők a 13. helyet foglalják el 23 egységgel, viszont túlzás lenne azt állítani, hogy az utóbbi hetekben sikert sikerre halmoztak. Még december közepén sikerült utoljára nyerniük, a – most már – utolsó helyezett Nimes otthonában nyertek 2-0-ra, azóta viszont két iksz és két vereség szerepel a nevük mellett.

A Bordeaux-nál valamivel jobb a helyzet, ők a legutóbbi fordulóban nyerni tudtak, igaz, csak 2-1-re a Lorient ellen, akik ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint a Nimes, magyarul kiesőhelyen állnak. Hektikus a teljesítmény, mert a mögöttük állóktól is simán vereséget tudnak szenvedni (lásd: St. Etienne elleni 1-3), szóval kíváncsian várom, hogy ezúttal melyik arcukat mutatják majd.

Kezdjünk is azonnal bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Metz – Nice

Sokakat megtréfált már a Metz az idényben, igazán nehéz ellenfél, mégis csak a 12. helyen állnak. Két hasonló erejű csapat feszült egymásnak, és az eredmény is ezt tükrözi: 1-1-es döntetlennel végeztek.

A meccs első gólját a vendég Nice szerezte, Gouiri kapott egy labdát, amit félmagasan a kimozduló kapus mellett el is lőtt, aztán Saliba szögletre mentett. A vendégek a játékvezetőt rohamozták meg, mivel szerintük a védő kézzel ért a labdába, Saliba azt mutatta, hogy a válla volt. Na, most én nem tudom, hogy hányas volt a fiatalember biológiából, de előbb a kézfejére pattant a labda, onnan meg a fejére, aztán ki az alapvonalon túlra. A vállához egyáltalán nem ért. Ezt pedig látta a VAR alapján a bíró is, így jöhetett egy tizenegyes. Gouiri lövése nem ment sarokra, nem volt erős és összességében nem is volt egy bomba tizenegyes, de mivel Oukidja a másik irányba repült, így gól született belőle.

A folytatásban a hazaiak átvették az irányítást, és Lamine Gueye háromszor is egyenlíthetett volna: Első lövését Benitez ütötte ki, mádodjára fölé durrantott, végül fejjel veszélyeztetett, de nem állította megoldhatatlan helyzet elé a Nice kapusát ezúttal sem.

Jött a szünet, majd a Nice került fölényben a második félidő elején. Oukidjának háromszor is dolga akadt, pedig, ha a lehetőségek közül egy is bemegy, eldőlt volna a meccs. Viszont nem ment be, ez pedig megbosszulta magát, a 79. percben John Boyé egy, a kapufáról kipattanó labdát rúgott be egy méterről.

Mindkét félnek megvoltak a lehetőségei, a döntetlen igazságosnak mondható.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.27.Ligue 1
bordeaux
0:0
nice
Ligue 1
2020.03.01.Ligue 1
bordeaux
1:1
nice
Ligue 1
2019.11.08.Ligue 1
nice
1:1
bordeaux
Ligue 1
2019.01.12.Ligue 1
nice
1:0
bordeaux
Ligue 1
2018.10.28.Ligue 1
bordeaux
0:1
nice
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bordeaux – Lorient

Egy eseménydús, pörgös első félidőt láthattak azok, akik követték ezt a meccset (kétlem, hogy sokan voltak Magyarországon, akik nézték volna), és már itt kialakult a találkozó végeredménye. A 13. percben egy szögletet követően alakult ki kavarodás a Lorient kapuja előtt, végül a jobb oldalt ácsorgó Remi Oudin elé pattant a labda, ő meg vetődve a jobb alsóba küldte azt. Kicsit itt hibáztatható véleményem szerint Dreyer, a vendégek kapusa, mert volt védő, aki a rövid oldalt fogta, a hálóőr mégis… Nem tudok jobb szót, beugrott a rövid sarokba, üresen hagyva a hosszút.

Hamarosan jött az egyenlítés, Moffi állt szemben Costillal a 23. percben, az első kísérletét – lábbal – még védte a kapus, de a kipattanó miatt újabb esélyt kapott a csatár, a fekvő Costil felett a hálóba fejelt.

Nem volt még vége a félidőnek, mert ismét átvette a vezetést a Bordeaux: A 43. percben újra Oudin lőtt, hivatalosan neki is adták a gólt, de nagyban befolyásolta a lövést, hogy a menteni szándékozó Gravillon beletette a lábát, így megtréfálva saját kapusát. Nálam ez inkább öngól…

A lényegen nem változtat, 2-1-re vezetett a Bordeaux, előnyüket pedig a második félidőben is megtartották, így az övék lett a három pont.

Összefoglalás

A két gárda legutóbbi három találkozója döntetlenre végződött, mindhárom felejthető volt – gólok terén. Ha viszont csak azt nézzük, hogy Nizzában ki, hogyan szerepel, akkor máris más képet kapunk. Az itt lejátszott találkozók közül az utolsó ötből négy a Nice sikerével ért véget, azelőtt pedig a Bordeaux diadalmaskodott zsinórban háromszor.

Van rá esély, hogy a Nice nyerjen, szerintem erősebb csapat, mint ellenfelük, de ez idáig a hazai mérlegük borzalmas: Két győzelem, két döntetlen, öt vereség, utoljára októberben nyertek otthon bajnoki meccset.

A Bordeaux nem szégyenkezhet az idegenbeli mérlege miatt, pontot csentek a PSG-től nemrég, verték a Strasbourgot (mondjuk az szinte kötelező volt) és Rennes-t is, de azért becsúszott pár rosszabb eredmény is.

Összességében egy dologra nem igazán számítok: Gólokra. Inkább kinézek ebből a találkozóból egy 0-0-t, vagy egy egygólos sikert valamelyik oldal számára. Azt sem tartom valószínűnek, hogy mindketten gólt szereznek, ezért most nálam az under 2,5 nyert. A fogadóirodák is ezt az eredményt tartják valószínűbbnek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső