Nimes – Olympique Marseille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 02.
Nimes
Teljesítmény:
V N V V V
  • Stade des Costieres
  • December 04. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Olympique Marseille
Teljesítmény:
N N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tegnap este megtört a jég. Ahogy a tippünkben is szerepelt, az Olympique Marseille megrázta magát és hazai pályán legyőzte az Olympiakosz csapatát a Bajnokok Ligája ötödik körében. Ezzel megszerezte első pontjait, megrúgta első góljait, ez pedig bizonyára jó hatással lesz a csapatra, továbbra is versenyben vannak az Európa Ligáért. Most viszont nem egy BL meccsről, hanem a Nimes – Olympique Marseille meccsről fogunk beszélgetni. A Ligue 1-ben mondhatni jól megy a szekér Villas Boas csapatának, ellenfelük pedig az a Nimes, akik elég gyengén szerepelnek, csak a tabella utolsó harmadában állnak és sorra kapják a gólokat, ők kapták a francia első osztályú csapatok közül a harmadik legtöbb gólt. Az odds mégis elég magas. Van itt valami turpisság? Vagy ez egy olyan odds, amire keményen le kell csapni?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Monaco – Nimes

Ezen mérkőzés előtt is megemlékeztek Diego Maradonáról, a játékosok az egyperces gyászszünetre M alakban álltak fel, szép jelenet volt. Egyébként ez mindegyik Ligue 1-es meccsen megtörtént… Aztán elkezdődött a mérkőzés és a hazai csapat egyből magához ragadta a kezdeményezést. Olyannyira, hogy az első félidőben valósággal felborult a pálya. A Nimes csapatának momentumai sem voltak, a labdát 24%-ban birtokolták, a félpályát alig lépték át, azt meg mondanom sem kell ezek után, hogy sem kapura, sem kapu felé tartó lövésük nem volt. Egyáltalán. Bezzeg Ben Yedderék… Úgy mentek előre, mintha nem lenne holnap, látszott, hogy már az első félidőben megpróbálják eldönteni a három pont sorsát.

Összesen kilenc lövéssel zárták az első 45 percet, ebből igazán kettőre lehet azt mondani, hogy veszélyes volt. Először Cesc Fabregas került helyzetbe, okosan, jobb spiccel szerette volna kilőni a hosszút, de Reynet számított erre és lábbal védett. Nagy védés volt.

Diop helyzeténél már nem tudott védeni, nem sokkal Cesc lövése után egy rossz felszabadításra csapott le a fiatal középpályás, majd kapásból a jobb alsóba lőtt.

Tizenegy emberrel sem volt sok esélye a Nimes-nek, hát még tíz emberrel. Merthogy a 69. percben Deaux megmozdulását a játékvezető visszanézte videón és felmutatta neki a piros lapot. Nem volt szándékos, Deaux becsúszása a labdára irányult, de Diop lábát találta el, talppal a sípcsontot. Nem volt vita, ez valóban piros.

Ezt pedig kihasználta a Monaco, a kiállítás után 6, illetve 8 perccel újabb gólokat szereztek, lezárták a meccset. Ami eddig sem volt túl nyitott, de egy egygólos előny sosem jelent teljes biztonságot.

A 75. percben Gelson Martins bólintott két védő között, két perccel később Wissam Ben Yedder hozta kihagyhatatlan helyzetbe Kevin Vollandot. Továbbra is látható, hogy a két csatár nagyon jól megérti egymást.

Nagyon sima meccs volt ez, a Nimes-nek egy percig sem volt esélye. És ez most nem egy költői túlzás.

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.09.Barátságos Mérkőzés
nimes
0:1
marseille
Barátságos Mérkőzés
2020.02.28.Ligue 1
nimes
2:3
marseille
Ligue 1
2019.12.21.Ligue 1
marseille
3:1
nimes
Ligue 1
2019.04.13.Ligue 1
marseille
2:1
nimes
Ligue 1
2018.08.19.Ligue 1
nimes
3:1
marseille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Marseille – Nantes

Egy hármast gurított a Marseille is hazai pályán, az Orange Velodrome-ban. Sokan cikizték őket különféle újságokban, fórumokban, hogy ők a Bajnokok Ligája leggyengébb csapata, és a statisztika alapján igazuk is volt, de attól még ez a Marseille nem egy gyenge csapat. Akik a bajnokságban nagyot mennek, az első fordulóban kikaptak, de azóta nem találtak legyőzőre.

Ahogy most sem, a Nantes sem tudta megállítani őket, már 3-0-ra is vezettek Thauvinék, ezután sikerült a szépítés.

120 másodperc elegendő volt az első gólhoz, épp az említett Thauvin talált hálóba, Rongier hosszú indítása után emelte át Lafont kapust.

Nagyon aktívak voltak a hazaiak, az első félidőben Lafontnak öt bravúrt kellett bemutatnia, és még így is kapott két gólt. Kettőt, merthogy a 35. percben Dimitri Payet is betalált, Cuisance beadását belsőzte a hosszúba. Lafont előtte három hatalmas védésen is túl volt, de ide ő is kevés volt.

Az első félidőbe még egy Nantes kapufa fért bele, de más semmi, jöhetett a pihenés.

Az edzői utasítások elhangzottak, a csapatok újra a pályán voltak. A Marseille meg lőtt még egy gólt, ezúttal Benedetto talált be büntetőből.

A szépítés még összejött a Nantes számára, Ludovic Blas lőtte meg szezonbeli negyedik találatát.

Annyit tudok írni, amit fentebb is: Sima meccs volt, ahol a Nantes-nak már az első perctől kezdve nem igazán volt esélye.

Összefoglalás

Az az önbizalomfröccs, amit tegnap kaptak bizonyára hatással lesz rájuk a hétvégi találkozón. És bár lehetséges, hogy néhányan pihenni fognak a sorsdöntő BL találkozó előtt, de még úgyis jobb minőséget képviselnek, mint a Nimes. Az a Nimes, amely hazai pályán nem kényezteti el szurkolóit, egy győzelmük van hat meccsen, négyszer szenvedtek vereséget. Csak a Brest csapatát tudták megverni.

És találjátok ki, kié a legjobb mutató, ami az idegenbeli meccseket illeti! Igen, a Marseillé, 4 győzelem és 1 döntetlen. A Nimes-nél sokkal erősebb ellenfelekkel is elbántak már (említhetném a PSG elleni győzelmet, vagy a Lyon elleni döntetlent)…

A Nimes-nél sok a sérült, legalábbis az egyik általam megbízhatónak tartott oldal szerint: Deaux a piros lap miatt nem játszhat, Meling, Valerio, Depres, Briancon, Sarr és Aribi meg sérült.

A Marseille-nél ilyen probléma nincs.

Nem találok buktatót, hacsak nem azt, hogy a BL meccsre fognak tartalékolni. De azt meg 100 százalékosan nem lehet megmondani. Két tippel készültem: Under 2,5 (nézzétek meg a Marseille idegenbeli meccseit!) vagy vendéggyőzelem. Én most az utóbbira fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső