Norrköping – Elfsborg: Fogadási Tippek és Allsvenskan Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 25.
Norrköping
Teljesítmény:
V N N N N
  • Nya Parken
  • Május 29. 15:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Elfsborg
Teljesítmény:
N V D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mindössze egy pont választja el egymástól mostani csapatainkat, a Norrköping és az Elfsborg csatáját igyekszünk megtippelni.

A nagytöbbség számára mindkét együttes ismerős lehet, játszottak ugyanis több magyar csapattal is. A Debreceni VSC-vel 2007-ben, a Szombathelyi Haladással 2009-ben. Meg még talán volt több fellépésük is, viszont ezek voltak legutóbb, erre emlékeznek a legtöbben. szomorú, hogy mindkét esetben a svédek mentek tovább…

Egy hatszoros bajnokról beszélünk, mely az utóbbi tíz évben nem szerepelt annyira jól, mint a kétezres években.

Ellenfelük, a Norrköping is játszott anno magyar együttessel, ők az MTK-val még anno 1990-ben. Fura, hogy azóta ezek a csapatok ugyanúgy az élvonal tagjai, míg nálunk a Debrecen csak nemrég jutott vissza az első osztályba, az MTK most esett ki, a Szombathelyi Haladás meg pont akkor, amikor a csapat 100 esztendős volt…

Szóval ők is egy patinás klub, amelyik 13-szor nyert bajnoki címet, a legutolsót 2015-ben.

Tavaly előbbi járt közelebb egy kiemelkedő szezonhoz, az Elfsborg negyedik lett, míg a Norrköping a hetedik.

De mi a helyzet velük idén? Meglátjuk máris, következik a Norrköping – Elfsborg találkozó!

Norrköping

A szót, hogy hektikus, a Norrköpingre találták ki. Az együttes hol remekül játszik, hol meg borzasztóan, és az eredményeik is megmutatják ezt nekünk. A csapat most a tizedik helyen áll, négy győzelmük van és négy vereségük, kiegészítve egy döntetlennel.

A gárda 12 gólt szerzett és 10-et kapott, mindezt kilenc forduló alatt, ami azért nem olyan hú, de sok.

Három vereséggel kezdték meg az idényt, a Varbergs, az AIK Stockholm és a Djurgarden is verte őket, ezt azonban egy veretlenségi sorozat követte. A Hacken ellen még csak az iksz jött össze, de aztán sorban jöttek a győzelmek, a Kalmar – Varnamo – Helsingborg – Sundsvall négyes sem tudta megállítani őket.

De a kupadöntős igen. Három nappal ezelőtt a Hammarby otthonába látogattak Norlingék, és mondjuk úgy, nagyon sima vereséget szenvedtek. A hazaiak végig motiváltabbak voltak és több helyzetet is dolgoztak ki, Jansson kapuját végül háromszor vették be.

2-1-1-es mérlegük van hazai pályán, nyolc gólt lőttek és hármat kaptak, erre lehet építeni a hétvégén.

Eddig Jonathan Levi nagyot megy, a svéd középpályás szerezte a Norrköping góljainak felét – majdnem -, emellett kiosztott idén már három gólpasszt is.

A sérültek szépen gyógyulnak, ha lehet hinni a különböző oldalaknak: Viktor Agardius felépült, és Kristoffer Khazeni is szépen halad a visszatérés felé, ám az ő gyógyulása még tart, szereplése kérdéses.

A várható kezdőcsapat:

Jansson – Epolo, Wahlqvist, Dagerstal – Eid, Abdulrazak, Ortmark, de Brito – Levi, Nyman, Markovic

Egymás elleni meccsek:

Az előző meccsel ellentétben, itt igencsak gazdag múltja van a két csapatnak, ami az egymás elleni meccseket illeti. Mivel mindketten javarészt az élvonalban szerepeltek és szerepelnek, így minden egyes szezonban összefutnak, sőt néha még a felkészülési meccseiket is egymással vívják.

Az eredmények változók, ezt remekül bizonyítja a tény, hogy a tavalyi bajnokságban egyszer a Norrköping, egyszer pedig az Elfsborg győzött.

Az utolsó tíz meccs mérlege egyébként a Norrköping felé dől inkább, ők öt meccset nyertek meg, az Elfsborg kétszer bizonyult jobb csapatnak, döntetlenből pedig volt három.

Ami a Norrköping hazai meccseit illeti: Az Elfsborg öt éve nem tudott ezen a pályán nyerni, ez legutoljára 2017-ben sikerült, akkor 3-1-re győztek.

Szerencsére gólokban nincs hiányzik, a legutóbbi tíz összecsapáson potyogtak a gólok, hatszor is két és fél gól fölé jutottak, illetve tízből hatszor történt meg, hogy mindkét fél betalált a hálóba.

Előző 5 meccs eredménye
2021.10.31.Allsvenskan
norrköping
3:2
elfsborg
Allsvenskan
2021.05.24.Allsvenskan
elfsborg
1:0
norrköping
Allsvenskan
2020.11.01.Allsvenskan
elfsborg
2:1
norrköping
Allsvenskan
2020.07.01.Allsvenskan
norrköping
1:1
elfsborg
Allsvenskan
2019.08.11.Allsvenskan
norrköping
2:0
elfsborg
Allsvenskan
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Elfsborg

Az Allsvenskan csapatai közül nem sokan tudtak annyiszor a hálóba lőni, mint az Elfsborg. A gárda tizenhét találatnál jár, csak a Hacken és a Hammarby (vagyis az első és a második helyezett) áll jobban ebben a kérdésben náluk.

A gárda eddig tizennégy pontot gyűjtött, négyszer nyertek, kétszer ikszeltek és háromszor kaptak ki. Az utolsó öt meccsükön csak egyszer, a Sirius verte őket.

Utolsó meccsüket megnyerték, a Göteborgot fogadta a csapat hazai környezetben és Per Frick, Johan Larsson és Oliver Zanden góljaival 3-1-re győztek.

Mondanom sem kell talán, de azért mondom: Hazai pályán jobban teljesítenek, eddig idegenben négy egység került a nevük mellé. Egyszer nyertek (A Degerfors csapatát 6-0-ra verték), egyszer ikszeltek (1-1 a címvédő Malmö otthonában), kétszer pedig kikaptak (egyszer a Siriustól, egyszer pedig a sereghajtó Helsingborgtól).

Sok gólt nem kaptak, összesen négyet, tehát átlagosan meccsenként egyet.

Ahmed Qasem és Gustav Henriksson az a két játékos, akik legutóbb hiányoztak sérülésük miatt, ezúttal utóbbi marad csak a lelátón, előbbi játszhat. Elviekben.

A várható kezdőcsapat:

Ronning – Larsson, Vaisanen, Maudo, Zanden – Boateng, Olsson – Romer, Alm, Frick – Ondrejka

Tippelde

Az utóbbi időben nem sok döntetlen született kettejük között, mégis azt mondjuk, ez egy ikszes meccs. Ennek ellentmond a tény, hogy egyikük sem nagyon gyűjti az egypontosokat, persze ez semmit nem jelent igazából.

Véleményünk szerint mindkét csapatban benne van a gól, hazai pályán a Norrköping egy meccsen nem talált csak be az otthoni mérkőzéseik alatt, az Elfsborg pedig nagyon jó elől. A mi tippünk tehát az, hogy mindkét csapat a hálóba fog találni. B tervként pedig megnézzük magunknak a döntetlen eredményt.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
QuickWin
Oddsok: 1.55 Bónusz: 35,000Ft
Spinanga
Oddsok: 1.55 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.55 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső