Norvégia – Ausztria: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 02.
Norvégia
Teljesítmény:
N N D D D
  • Ullevål Stadion
  • Szeptember 04. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Ausztria
Teljesítmény:
V N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy ígértem, máris jön egy következő tipp, ezúttal a Norvégia – Ausztria meccset vesszük górcső alá a Nemzetek Ligája ’B’ Divíziójából. Ez az egyik legkiegyenlítettebb kvartett, a két említett csapat mellett Románia és Észak-Írország szerepel itt. Így, meccsek nélkül egyelőre lehetetlen megállapítani, melyikük lehet az, aki megnyeri a csoportot, így botorság lenne részemről ezen a meccsen a végkimenetelre tippelni. Viszont a gólok száma már jobban körvonalazódik előttem.

Norvégia

Lars Lagerback bajban van. No, nem akkora a gond, de Martin Odagaard sérülését követően hiába állt edzésbe Madridban, a válogatott megmérettetésére még nem áll készen. Nemrégiben komolyabb sérülést szenvedett a fiatal irányító, viszont az egész nyarat arra szentelte, hogy felépülése minél rövidebb időt vegyen igénybe. Nem volt nyaralás a tengerparton, csak kőkemény munka és rehabilitáció. Ennek köszönhetően munkába állhatott, de Lagerback és a Real Madrid stábja is egy véleményen voltam abban a tekintetben, hogy Odegaard ne szerepeljen a szeptemberi válogatott meccseken.

Valljátok be, ha meglátjátok Norvégiát, két dolog biztosan beugrik: Hogy továbbjutottunk ellenük a 2016-os EB pótselejtezőjén, másrészt pedig a norvég szakkommentátor, mikor azt kiabálja: „Álomsorsolás”. Na jó, három dolog, Even „Zsíros kenyér” Hovland és Böde Dániel akciója.

Hovland pedig továbbra is a norvég keret tagja, ahogy a védelemben helyet kapott még Jonas Svensson, Kristoffer Ajer, Birger Meling és a veterán Tore Reginiussen mellett. Ajer a Celtic játékosa, egyre több európai élcsapat figyelmét felkeltette, legutóbb arról lehetett olvasni, hogy a Liverpoolhoz igazolhat a bekk. Nagyban könnyítheti az egyeztetéseket, hogy a skótok pont a Pooltól igazolnának, Taiwo Awoniyi öltözhet zöld-fehérbe.

Nézzük a középpályát! Omar Elabdellaoui ott van, az ő neve ismerős lehet a tavalyi Európa Ligából és aki követi, annak a görög bajnokságból, Elabdellaoui ugyanis az Olympiakosz játékosa… Volt. Épp a napokban írt alá a Galatasaray csapatához. A 24 éves játékos leginkább a széleken bevethető, jobbhátvédként is megállja a helyét, sőt, az Olympiakoszban rendre ott kapott szerepet.

Nem vagyok benne biztos, de két adatbázis is azt mutatja, hogy Ole Selnaes nem kapott behívott, holott az európa bajnoki selejtezők majd’ mindegyikén szerepelt a Kínában légióskodó középpályás.

Viszont ha valamit ki kell emelni, az a norvég csatársor: Elyounoussi ismerősünk, nemrég a Celtic – Fradin láthattuk játszani, szerencsére gólt nem szerzett. Készülhet a találkozóra Alexander Sorloth is, aki a selejtezőkön 5 meccsen 4 gólt rúgott, a Trabzonsporban pedig 24-szer talált kapuba. Joshua King nem tudott segíteni a Bournemouth csapatán, a norvég csatár góljai ellenére kipottyantak a szezon végén.

És persze itt van a csodagyerek, Erling Braut Haaland, aki Ausztria után Németországot is meghódította. Nem is csoda, remek felépítésű, szélvészgyors, technikás és jól fejel. Kell ennél több?

Előző 5 meccs eredménye
2002.11.20.Barátságos Mérkőzés
ausztria
0:1
norvégia
Barátságos Mérkőzés
1979.08.29.EB-selejtező 1980
ausztria
4:0
norvégia
EB-selejtező 1980
1978.08.30.EB-selejtező 1980
norvégia
0:2
ausztria
EB-selejtező 1980
1959.09.23.EB-selejtező 1960
ausztria
5:2
norvégia
EB-selejtező 1960
1959.05.20.EB-selejtező 1960
norvégia
0:1
ausztria
EB-selejtező 1960
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ausztria

A nyugati szomszédaink a 2016-os EB után a 2020-as viadalra is kijutottak, ami nem is csoda, játékosaik nagy többsége a német ligában pallérozódik. Minden posztra jut legalább egy olyan játékos, aki kiemelkedő, gondolok itt elsősorban Marcel Sabitzerre, aki a Bundesliga harmadik helyén végzett RB Leipzig egyik meghatározó tagja. De mondhatnám David Alabát, aki a Bayern Münchennel triplázott ebben a szezonban: Övék lett a bajnokság, a kupa és a BL is. Ebben a balhátvédként és belső védőként (illetve balszélsőként) bevethető játékosnak nagy szerepe volt, 41 mérkőzésen jutott szóhoz.

Említettem, hogy a keret nagy része Németországban játszik, könnyebb dolgom lenne, ha csak azokat kellene felsorolnom, akik a Bundesligán kívül szerepelnek. Akkor ugyanis csak Peter Zulj-t, Andreas Ulmert és Adrian Grbicet kellene megemlíteni. Ez azért nagyon durva.

És valóban, a többség meghatározó játékosa csapatának, Lazarotól kezdve Hintereggeren át Lienhartig.

Amit furcsállok, hogy Marko Arnautovic nem kapott behívót, illetve nem látom Hinterseer nevét sem. Bár utóbbinak nem nagyon ment a játék, Arnautovic becsülettel lövi a gólokat a Shanghai SIPG-ben.

Összefoglalás

A norvégoknál a csatársor erős, az osztrák gárda viszont telis tele van jobbnál jobb játékosokkal, náluk az egész csapat nagyon tetszik.

Az sem a norvégok malmára hajtja a vizet, hogy Odegaard végül nem tud pályára lépni, fiatal kora ellenére elképesztő szeme van a pályán, ezt pedig a mostani norvég csapatban szerintem senki nem tudja majd pótolni.

Sok véleményt elolvastam a mérkőzés előtt, sokak szerint toronymagas esélyesei a norvégok a meccsnek. Én ezzel nem értek egyet, közel azonos képességű csapatnak tartom őket, sőt, talán az osztrákokat egy kicsit erősebbnek is gondolom.

Azonban biztosan nem állítanám, hogy nyerni fognak, inkább hajlok a döntetlen felé, ami kissé merész, de aki mer, az nyer. Ha nem szeretnétek nagyot kockáztatni, akkor azt javaslom, fogadjatok arra, hogy mindkét csapat szerez gólt. Amikor a norvégok nem egy náluk gyengébb csapat ellen játszottak, rendre gólt kaptak, de persze lőttek is (Svédország, Spanyolország, Románia)…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső