Norvégia – Hollandia: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 30.
Norvégia
Teljesítmény:
V N N V N
  • Ullevål Stadion
  • Szeptember 01. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Hollandia
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai harmadik tippünkben a Norvégia – Hollandia mérkőzést vesszük tüzetesen górcső alá. Ezt követően pedig egy jó kis Oroszország – Horvátország rangadóval zárunk. Holnap pedig természetesen ugyanilyen elánnal megyünk előre, és szállítjuk nektek a remélhetőleg jobbnál jobb tippeket. Aztán majd szerdán – meg csütörtökön – este kiderül.

A mérkőzésünkre visszatérve ez nem feltétlenül egy olyan könnyed mérkőzés, mint ahogy az néhány buki oddsaiból látszik. Vannak, akik azt gondolják, az új szövetségi kapitányt kapó Hollandia majd simán veszi ezt az akadályt, de mi nem ezen emberek közé tartozunk.

A norvég válogatott jelen pillanatban nem annyira erős, mint a svéd vagy a dán, de mindenképp fejlődtek az utóbbi időben, és norvég nemzetiségű a világ egyik legkeresettebb, legjobb csatára: Erling Braut Haaland. Ami egy kicsit más fényt ad ennek az egész találkozónak.

Persze, egy fecske nem csinál nyarat, különben már a Borussia Dortmund bajnok és BL-győztes lenne. De azért nem árt, ha emlékszünk, kik fogják majd rohamozni az Oranje együttesét.

Akik az EB-n remekül indítottak, majd egy csalódást keltő eredmény után pottyantak ki Budapesten. A sokat támadott Frank de Boer pedig be is adta lemondását, utódja pedig mindenki számára ismerős: Louis van Gaal harmadszor is megpróbál emlékezetest alkotni hazája válogatottjában. Egyszer már sikerült, Brazíliában bronzérmet nyertek a Világbajnokságon…

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Norvégia

Még valamikor korábban írtam itt a blogon a norvég válogatottról, és akkor azt mondtam: Nagy jövő előtt állhatnak. Azóta egy kicsit a fiatalok megrekedtek, Martin Ödegaard például a Real Madrid mezét véglegesen az Arsenaléra cserélte, de Erling Haaland gólérzékenysége cseppet sem kopott az idők során, sőt…

A válogatott nagyon peches volt, az EB-re úgy nem jutottak ki, hogy mindössze egyetlen vereséget szenvedtek az első helyen végző spanyoloktól. Viszont az öt döntetlen, amit szereztek már nem fért bele. Ha Romániát kétvállra tudták volna fektetni… Helyette viszont kétszer ikszeltek, így végül csoportjukban a harmadik hely lett az övék.

Ugyanígy lemaradtak az A divízióról a Nemzetek Ligájában is, ott Ausztria legjobbjai előzték meg őket, második helyen végeztek, maradnak a B divízióban.

A mostani selejtezőben Törökország, Hollandia számít kemény diónak, mellettük pedig ott van még Lettország, Montenegró és Gibraltár, utóbbi három mindenképp a győzhető kategóriába tartozik.

Szereplésüket a miniállam, Gibraltár ellen kezdték meg, Sörloth, Thorstvedt és Jonas Svensson találataival hozták is. A 3-0-s sikert egy 3-0-s zakó követte, a magára találó Törökország csapata rendkívül simán gázolt át a norvégokon. Egyébként hivatalosan hazai pályán játszották a mérkőzést, ám a koronavírus miatt a La Rosaledában, Malagában került sor a találkozóra.

Harmadik, egyben eddigi utolsó selejtezőjükön Montenegróba látogattak, Alexander Sörloth találatával el is hozták a három pontot.

Így áll most a helyzet, Norvégia a negyedik, holtversenyben Montenegróval, de még korán vagyunk ahhoz, hogy jóslatokba bocsátkozzunk. Nézzük meg inkább a keretet, amit Stale Solbakken állított össze:

Kapusok: André Hansen, Per Kristian Bratveit, Örjan Nyland

Védők: Kristoffer Ajer, Fredrik Björkan, Ruben Gabrielsen, Stian Gregersen, Andreas Hanche-Olsen, Marcus Pedersen, Birger Meling, Julian Ryerson

Középpályások: Stefan Strandberg, Sander Berge, Patrick Berg, Mats Möller Daehli, Aron Dönnum, Mohamed Elyounoussi, Mathias Normann, Morten Thorsby, Martin Ödegaard

Támadók: Jens Petter Hauge, Erik Botheim, Erling Braut Haaland, Joshua King, Alexander Sörloth, Kristian Thorstvedt

Előző meccs eredménye
2009.06.10.VB-selejtező 2010
hollandia
2:0
norvégia
VB-selejtező 2010
2008.10.15.VB-selejtező 2010
norvégia
0:1
hollandia
VB-selejtező 2010
1995.11.15.EB-selejtező 1996
hollandia
3:0
norvégia
EB-selejtező 1996
1994.10.12.EB-selejtező 1996
norvégia
1:1
hollandia
EB-selejtező 1996
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hollandia

Szóval, Louis van Gaal. Megint. A lassan hetvenedik életévét taposó holland legendának ez lesz a harmadik megbízatása az Oranje élén, először csúfosan leszerepelt (nem juttatta ki a holland válogatottat a 2002-es világbajnokságra), 2014-ben viszont Brazíliában bronzérmet szerzett.

Elődjét, Frank de Boert rengetegen támadták, szinte minden döntésébe voltak, akik belekötöttek, a mester egész egyszerűen nem tudott jót tenni a csapatával. Kritizálták a játékosokat, akiket beválogat, kritizálták a felállást, a taktikát, egyszóval tényleg mindent.

Az Európa-bajnokság egy időre befogta a kritikusok száját, hiszen Hollandia volt az egyetlen, aki 100 százalékos mérleggel, három győzelemmel jutott tovább a csoportjából. Viszont tegyük hozzá, ez volt a lehető leggyengébb kvartett az EB hat csoportjából…

Jött is a pofon, közvetlenül a csoportkör után, Budapesten Csehország válogatottja megérdemelten nyert 2-0-ra. A szurkolói nyomás és a sikertelen szereplés el is űzte de Boert a kispadról.

De a vb-selejtezőket még vele kezdték meg, az pedig borzalmasan indult. Törökországba látogattak egy olyan török csapathoz, amely előtte kiesett a Nemzetek Ligájából, amely teljesen szétesőben volt. És amely egyébként az EB-n abszolút leszerepelt.

Mégis 4-2 lett a vége, pedig 3-0 után a vendégek Davy Klaassen és Luuk de Jong góljaival 3-2-re feljöttek.

A folytatás már jobban sikerült, Lettországot hazai pályán 2-0-ra, Gibraltárt idegenben 7-0-ra verték meg.

Nézzük Louis van Gaal „első” kerethirdetését:

Kapusok: Justin Bijlow, Joel Drommel, Tim Krul

Védők: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Matthijs De Ligt, Tyrell Malacia, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Stefan De Vrij

Középpályások: Ryan Gravenberch, Frenkie De Jong, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Marten De Roon, Guus Til, Giorginio Wijnaldum

Támadók: Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Cody Gakpo, Donyell Malen, Memphis Depay, Wout Weghorst

Összefoglalás

Mint látható, van Gaal alaposan megkeverte a kártyákat, és jelentős változtatásokat eszközölt a csapatban. Nincs Stekelenburg, nincs Cillessen, van Aanholt, van de Beek, Promes, valamint Joel Veltman. A fiatalság felé húz az öreg, ez pedig mindig necces, de akár jól is elsülhet.

A norvég csapatnál nagy meglepetés nincs.

Korábbi mérkőzéseiken jellemző volt a holland fölény, utolsó négy meccsüket egytől egyig be is húzták, de ezekre a találkozókra több mint tíz éve került sor.

Nagy fegyvertény az Oranje számára, hogy Virgil van Dijk maradéktalanul felépült korábbi térdsérüléséből, és ismét számíthat rá a válogatott. A fiatalok pedig, akiknek bizalmat szavazott a mester bizonyították már klubjukban – és néhányan a válogatottban is -, hogy lehet rájuk számítani.

Nem tartjuk rossz csapatnak a norvég válogatottat, de úgy hisszük, ezt a mérkőzést Hollandia nyeri majd meg. Az új edzőnek mindenki bizonyítani akar, ráadásul a törökországi vereség miatt még egy buktát nem engedhetnek meg maguknak. Emellett viszont egy kisebb összeg arra is fog menni, hogy mindkét csapat hálóba talál, hiszen gólszerzés tekintetében a norvégokat sem kell félteni…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső