Norvégia-Spanyolország – Fogadási Tippek és Európa-bajnokság selejtező Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2019 október 09.
Norvégia
Teljesítmény:
D N N D D
  • Ullevaal, Oszló
  • április 25.
Nézd élőben itt:
Joker8
Spanyolország
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A most előttünk álló hétvégén nem nagyon lesznek bajnoki mérkőzések Európa bajnokságaiban, hiszen a nemzeti válogatottak többségében két meccset fognak lejátszani a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság selejtező körében és miután ezzel a két mérkőzéssel már a célegyenesbe fognak fordulni a csoportok, így a hétvégi összecsapások között bőven lehet finomságokat találni.

Ilyen érdekességnek tűnik az F-jelű csoportban szombaton megrendezésre kerülő Norvégia – Spanyolország találkozó, amelyen nem túlzás kijelenteni, hogy utolsó utáni esélyét kell megragadnia a csoport negyedik helyén szomorkodó és hosszú ideje veretlen hazaiaknak, de még így is messze nem ők az esélyesek, hiszen az ellenfél az a spanyol válogatott, amely eddigi hat meccsét simán nyerte és 17 rúgott gól mellett mindössze hármat kaptak csak.

És miután Robert Moreno spanyoljai most már véglegesíteni akarják továbbjutásukat és nem is igazán szeretnék tökéletes mérlegüket lerontani, a Valencia csatárjával, Rodrigóval az élen kétségtelenül rohamozni fognak az Ullevaal-stadionban – és miután a hazaiak egyetlen megmaradt esélye a csoportból való továbbjutásra, ha az összes hátralevő meccsüket megnyerik, így ők is valószínűleg támadólag fognak fellépni.

Ennek megfelelően első körben érdemes megfontolni a 2.5 gól feletti gólszámra fogadást, amelyért közel kétszeres szorzókat találhatunk, de a mindkét csapat szerez gólt fogadási lehetőség is ígéretesnek tűnik, több mint kétszeres szorzóval. Ez utóbbi azért is elég valószínű, mert meglepő módon mindkét csapat szerzett legalább egy gólt az eddigi hat meccsén a csoportban és a két válogatott összes négy meccséből kettőn is volt mindkét oldalon találat – bár azért 15-20 évvel ezelőtti meccsekből túl sok következtetést már nem lehet levonni.

Előző meccs eredménye
2019.03.23.EB-selejtező 2020
Spanyolország
2:1
Norvégia
EB-selejtező 2020
2003.11.19.EB-selejtező 2004
Norvégia
0:3
Spanyolország
EB-selejtező 2004
2003.11.15.EB-selejtező 2004
Spanyolország
2:1
Norvégia
EB-selejtező 2004
2000.06.13.EB-selejtező 2000
Spanyolország
0:1
Norvégia
EB-selejtező 2000

Anno még márciusban, fordított felállásban Moreno csapata nyert elég nehezen 2-1-re (a három találatból kettő is tizenegyesből született), azon a meccsen például nem igazán volt annyira elsöprő a spanyol alakulat, volt rá esély, hogy fordított végeredmény szülessen.

A két válogatott egyébként nem túl sokszor találkozott eddig egymással (ahogy fentebb már volt róla szó, egész pontosan négy alkalommal összesen), hogy abból komolyabb trendeket tudjunk felrajzolni vagy következtetéseket vonhassunk le, legutoljára norvég földön 2003-ban (!!) volt meccsük, akkor sima 3-0-s spanyol győzelem lett a végeredmény Raul és Etxeberria irányításával és legutoljára (az eddigi egyetlen) norvég győzelmet 2000-ben regisztrálhattunk egy rendkívül gólszegény meccsen, szóval minden amellett szól, hogy a fentebb taglalt gólszámos fogadást egy spanyol győzelmi tippel egészítsük ki.

Ami azonban mégis kicsit elbizonytalaníthat minket, az a tény, hogy a norvégok utoljára pont a márciusi spanyolok elleni meccsen kaptak ki és az az egyetlen vereségük az elmúlt 10 nemzetközi találkozójukon, úgyhogy ha ezt összeadjuk azzal, hogy ha most nem nyernek Lars Lagerbäck fiai, akkor biztosan elveszítik esélyüket, hogy kijussanak a 2020-as tornára – mert hát abban ne nagyon reménykedjünk, hogy a szintén kijutásra pályázó svédek és románok Málta és a Feröer-szigetek ellen elvéreznek – akkor meginoghatunk a tuti vendégtippben.

Ettől függetlenül a legvalószínűbb kimenetel a spanyol győzelem (mindkét csapat szerez gólt kitétellel), de a nagyobb kockázatra és pénzre utazók esetleg megpróbálhatnak egy döntetlent is, főként a norvégok impresszív teljesítménye és a rajtuk lévő nyomás miatt is.

De azért tényleg csak akkor vállaljunk be egy ilyet, ha merészek akarunk lenni, mert hiába veretlenek egy ideje a hazaiak, azért ebben a csoportban csak két győzelmet jegyezhetnek, Feröer-szigetek és Málta ellen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső