Norvégia – Szerbia: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 26.
Norvégia
Teljesítmény:
V N D N N
  • Ullevål Stadion
  • Szeptember 27. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Szerbia
Teljesítmény:
N D N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Nemzetek Ligájában akadnak még olyan meccsek, amelyeknek van tétje. Ilyen például a Norvégia – Szerbia találkozó is, ahol az éllovas Haalandék a velük azonos pontot begyűjtő Mitrovicékat fogadják.

Meglepetésre Norvégia nem tudott előnyt szerezni, ám az egymás elleni találkozók miatt ők állnak az élen. Tehát egy döntetlen is jó számukra, mivel az odavágón nyerni tudtak a tavaly majdnem kieső együttessel szemben.

Izgalmas találkozóra van kilátás, és mindkettejük számára felfogható ez egy főpróbának a VB-re, hiszen van tétje, erős az ellenfél, minden adott hozzá, hogy Solbakken és Stojanovic fel tudja készíteni a fiait Katarra.

Eddig nem sok meccset játszottak le egymás ellen, és a múltheti, Szlovénia elleni vereséget követően egy kissé elbizonytalanodtunk, hogy meg tudják-e nyerni a holnap este rendezendő csoportdöntőt, vagy Szerbia a svédek után a másik skandináv együttest is el tudja kapni?!

Nagy kérdés, és tényleg nagyon igyekeznünk kell, hogy erre megtaláljuk a választ. Lehet, hogy nem fogjuk, és más irányba indulunk el.

A bukmékerek norvég sikert predesztinálnak, az ő győzelmükre az odds 2.25, a vendégekére 3.10, a döntetlen pedig 3.30-on fut mostanában.

Következzen a Norvégia – Szerbia találkozó!

Norvégia

A spanyolok bukása mellett a norvégok veresége számított még nagy szónak az előző körben, no meg az, hogy Magyarország nyerni tudott Németországban. Erling Haalandék egy győzelemmel odaérhettek volna a győzelem kapujába, a feljutás előtt azonban megbotlottak. Az a Szlovénia győzte őket le, akiknek még nem volt győzelmük ebben az NL-idényben.

Nem játszott egyébként rosszul Solbakken együttese, azonban a sok helyzetükből csak egyet tudtak gólra váltani. Először a vendégek szereztek vezetést a Manchester City csúcsformában levő támadójának, Erling Haalandnak a góljával, de Andraz Sporar és Benjamin Sesko góljaival fordítottak a hazaiak, ami aztán ki is tartott a mérkőzés lefújásáig.

A helyzet most az, hogy Norvégia azért vezet Szerbia előtt, mert az egymás elleni eredmények számítanak, amiben a norvégok egyelőre jobbak. Nyerni tudtak Szerbiában júniusban. Amennyiben pontot szereznek, úgy ők kerülnek fel az A divízióba, ha ez nem sikerül, akkor biztosan Szerbia örülhet majd.

A csapat hazai pályán már régóta veretlen, hiszen az utolsó vereségüket tétmeccsen Törökország ellen szenvedték el 2021 márciusában. Azóta lejátszottak itt egy halom mérkőzést, a többséget megnyerték, akadtak nagy sikerek, mint az örmények legyőzése kilenc góllal, vagy a svédek elleni 3-2, illetve jó eredménynek számít még a hollandok elleni 1-1 is.

Egy ember biztosan nem lesz ott a csapattal, Kristoffer Thorstvedt eltiltott lesz, a helyére majd Morten Thorsby ugrik be minden bizonnyal.

Mivel a norvégoknak elég egy pont, felmerült, hogy esetleg a 4-3-3 helyett 5-3-2-ben lépnek pályára, ám ez még a helyi újságírók szerint sem valószínű.

A teljes keret:

Kapusok: Örjan Nyland, André Hansen, Sten Grytebust

Védők: Leo Östigard, Marius Lode, Stefan Strandberg, Birger Meling, Julian Ryerson, Fredrik André Björkan, Andreas Hanche-Olsen, Marcus Pedersen, Brede Moe

Középpályások: Morten Thorsby, Mathias Normann, Sander Berge, Martin Ödegaard, Fredrik Aursnes, Patrick Berg, Mats Möller Daehli, Mohamed Elyounoussi

Támadók: Joshua King, Erling Haaland, Jens Petter Hauge, Kristian Thorstvedt, Alexander Sörloth, Veton Berisha

A várható kezdőcsapat:

Nyland – Ryerson, Hanche-Olsen, Östigard, Meling – Ödegaard, Berge, Thorsby – Elyounoussi, Haaland, Sörloth

Egymás elleni meccsek:

Mindössze két mérkőzésről tudunk beszámolni, Norvégia és Szerbia csak két tétmeccset tudhat magáénak, és mindkettő a Nemzetek Ligájában történt. A 2020-as meccsük hivatalosan az NL-ben zajlott, azonban a tét az európa-bajnoki részvétel volt. A pótselejtező – vagy osztályozó, rájátszás, sok néven lehet hívni… – elődöntőjében Norvégia hazai pályán fogadta Szerbiát, és hosszú ideig nem láthattunk egyetlen gólt sem. Hazai oldalról Mathias Normann, volt a nyerőember, aki akkor még a Norwich alkalmazásában állt, azonban azóta Oroszországba szerződött, és a Dinamo Moszkva játékosa lett. A szünetben állt be, és a 88. percben ő volt az, aki döntetlenre és hosszabbításra mentette a meccset. A másik oldalon a Lazio középpályása, Sergej Milinkovic-Savic talált be hat perccel előtte. De a hórihorgas középpályás a hosszabbításban is tarthatatlan volt, és az ő második találatának köszönhetően nyert Szerbia. Más kérdés, hogy aztán a döntőben Skóciával szemben kiestek egy tizenegyespárbajban.

A júniusi meccsük kevesebb izgalmat hozott. Norvégia egy góllal bizonyult jobb csapatnak, Erling Haaland az első félidőben talált be. Egyébként a meccset magát a szerbek uralták, háromszor annyi kapura lövési kísérletük volt, és a találkozó kétharmadában birtokolták a labdát. De sem Aleksandr Mitrovic, sem Luka Jovic, sem az első meccsükön duplázó Sergej Milinkovic-Savic nem tudta bevenni Örjan Nyland kapuját.

Előző meccs eredménye
2022.06.02.Nemzetek Ligája
szerbia
0:1
norvégia
Nemzetek Ligája
2020.10.08.Európa-bajnokság 2020
norvégia
1:2
szerbia
Európa-bajnokság 2020
2006.11.15.Barátságos Mérkőzés
szerbia
1:1
norvégia
Barátságos Mérkőzés
2004.03.31.Barátságos Mérkőzés
szerbia
0:1
norvégia
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Szerbia

Szerbia hozta a kötelezőt, méghozzá nem is akárhogy. Mi is azt gondoltuk, hogy nyerni fognak a kissé szétesőben levő svédek ellen, akik egy éve még az Európa-bajnokságon nagyon jól szerepeltek, de valami történt. Lehet, csak nem veszik komolyan a Nemzetek Ligáját, az is lehet, hogy ez a generációváltás nehezebb lesz, mint azt ők gondolták volna. Janne Andersson előtt fel van adva a lecke, de velük majd külön foglalkozunk, most inkább beszéljünk a szerb együttesről. Mert van miről beszélni.

A svédek elleni meccsen az ellenfél szerezte meg a vezetést, ami után egy kissé megijedtünk, de még az első félidőben Aleksandr Mitrovic góljaival fordítani tudtak a hazaiak. A Fulham támadója a második félidő elején mesterhármasra duzzasztotta góljainak számát, és még Sasa Lukic is betalált a hálóba.

Így egészen simán győztek a – papíron – legnehezebb ellenfél ellenében.

Szerbia maradt a második, beérték a norvégokat, és igazándiból semmi nem változott azzal, hogy Norvégia nem nyert. Szerbia csak akkor juthat fel, ha nyernek Oslóban.

Már az előző meccsükön is mondtam, hogy majdnem teljes a keret, de Nikola Milenkovic hiányozni fog, a Fiorentina védője sérült, legutóbb Babic pótolta őt. És bár kaptak egy gólt, nem akkora a rutin így, de helyt állt a fiatal védő.

Szintén nem játszhat Sergej Milinkovic-Savic, aki sárga lapjai miatt fog hiányozni.

A keretet illetően más változás nincs a pakliban. Szerbia bombaerős, a játékosok remek formában vannak, félhet Norvégia, hogy az utolsó meccsen csúszik ki a kezükből a feljutás.

A teljes keret:

Kapusok: Marko Dmitrovic, Vanja Milinkovic-Savic, Marko Ilic

Védők: Stefan Mitrovic, Filip Mladenovic, Strahinja Pavlovic, Milos Veljkovic, Aleksa Terzic, Erhan Masovic, Strahinja Erakovic, Srdan Babic

Középpályások: Dusan Tadic, Nemanja Gudelj, Filip Kostic, Nemanja Maksimovic, Filip Djuricic, Nemanja Radonjic, Sergej Milinkovic-Savic, Sasa Lukic, Andrija Zivkovic, Stefan Mitrovic, Uros Racic, Ivan Ilic, Darko Lazovic

Támadók: Aleksandar Mitrovic, Luka Jovic, Dusan Vlahovic

A várható kezdőcsapat:

V. Milinkovic-Savic – Masovic, S. Mitrovic, Babic – Zivkovic, Lukic, Ilic, Tadic, Kostic – Vlahovic, Mitrovic

Tippelde

Őszintén szólva mindkét csapat megérdemelné, hogy megnyerje a B-ligában a csoportját, de ez nem fog összejönni. A norvégokat valószínűleg kicsit megfogta a szlovének elleni vereség, bár mondom, számukra az a meccs nem osztott vagy szorzott, a mostanin kell pontot szerezni, és teljesen mindegy, hogy Seskoék elkapták őket.

Úgy gondolom, Szerbia erősebb, és megnyerhetik az idegenbeli meccset is, főleg, ha Mitrovic mellé Vlahovic is fel tud fejlődni. Milinkovic-Savic hiányzása sokat nyomhat a latba, de van lehetőség a helyettesítésére, szóval emiatt sem kell aggódni.

Két tippünk van: Az egyik, hogy Szerbia nyerhet, de ez elég… bizonytalan, így csak B-tervként hagyjuk meg. A másik, hogy mindkét csapat gólt fog szerezni. 0-0-val nem fogják lehozni a meccset a hazaiak, és Erling Haalanddal a csapatban nem is számíthatunk másra, mint egy hazai gólra. A másik oldalon meg… még felsorolni is hosszú lenne. Mindenki veszélyes lehet.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
QuickWin
Oddsok: 1.83 Bónusz: 35,000Ft
Spinanga
Oddsok: 1.81 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.81 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső