Norvégia – Törökország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 25.
Norvégia
Teljesítmény:
N D V N N
  • Ullevål Stadion
  • Március 27. 18:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Törökország
Teljesítmény:
N V N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A csoport két győztese feszül egymásnak szombaton koraeste, azaz Norvégia – Törökország mérkőzést rendeznek. A törökök mindenkit megleptek azzal, hogy legyőzték Hollandiát, és tették mindezt úgy, hogy négyet vágtak Frank de Boer tanítványainak. Visszatért Burak Yilmaz, és visszatért az élet a törökök támadójátékába…

De jó csatárral (csatárokkal) Norvégia is tud büszkélkedni. Erling Braut Haalandot nem kell bemutatni immáron senkinek sem, a fiatal titán az elkövetkezendő 10-12 év egyik legmeghatározóbb játékosa lesz, ezt borítékolom. Mellette pedig olyan támadók is vannak, mint Alexander Sorloth (RB Leipzig) vagy Jens Hauge (AC Milan). Első meccsük könnyedén alakult, de nem is várt senki mást. Az ellenfél ugyanis Gibraltár volt, és a miniállam boldog lehet, hogy megúszták három kapott góllal. És hogy féken tudták tartani Haalandot.

A hollandok pedig saját meccsük mellett fél szemmel ezt a találkozót is nézni fogják, és szerintem sokat adnának egy döntetlen eredményért. De vajon hogy fog alakulni? Próbáljuk meg kideríteni!

Mi történt az előző körben?

Végigvesszük a két csapat tegnap esti találkozóját, kitérünk a keretükre, majd összefoglaljuk az infóinkat.

Gibraltár – Norvégia

Az aprócska kis nemzet nemrég nagy győzelmet aratott: Sikerült első helyen végezniük a Nemzetek Ligája D divíziójában. Az EB selejtezőn való szereplés már nem volt ilyen sikeres, mind a nyolc meccsüket elbukták, és 31 alkalommal találtak a kapujukba. Az ő céljuk egy ilyen sorozatban nem más, mint a tisztes helytállás, ha gólt rúgnak vagy pontot szereznének az már elégedettségre adna okot. A teljes csapatukkal felálló norvégoktól hármat kapni szerintem kimeríti a tisztes helytállás fogalmát. Negyven percig sikeresen őrizték hálójukat a góltól, de aztán egy szöglet végén a 41. percben Alexander Sorloth túlugrotta védőjét, és a tehetetlen kapus mellett elsuhant a labda.

Három perccel később kétgólosra növelték a különbséget a vendégek. Egy rossz felszabadítás okozta a vesztüket, amit könyörtelenül kihasznált a tizenhatosnál érkező Kristian Thorstvedt.

Nem vitték túlzásba a norvégok sem, főleg ezt követően, a második félidőben már csak egy gól maradt a tarsolyukban. Ezt – szintén egy szöglet után – Jonas Svensson, a gárda jobbhátvédje szerezte. A szögletet még ki tudták fejelni a védők, de Svensson bombájára már nem tudtak időben reagálni.

Ezt állóháború követte, feleannyi helyzetet dolgoztak ki a vendégek, mint az első félidőben, míg Gibraltár természetesen alig tudott eljutni Jarstein kapujáig. Amikor eljutottak, akkor sem volt a hálóőrnek dolga.

De hát ezt mindenki sejtette, nem történt semmiféle meglepetés ezen a meccsen. Talán csak az számít annak, hogy Erling Haaland gól nélkül fejezte be a találkozót…

Előző meccs eredménye
2007.11.17.EB Selejtező 2008
norvégia
1:2
törökország
EB Selejtező 2008
2007.03.28.EB Selejtező 2008
törökország
2:2
norvégia
EB Selejtező 2008
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Törökország – Hollandia

No, vegyük át még egyszer a tegnapi játéknap egyik leggólgazdagabb, legtöbb helyzetét hozó mérkőzését. Mi a tippünkben Hollandia győzelmét vetítettük előre, de hát ennél nem is tévedhettünk volna nagyobbat. Törökország ugyanis nem azt a formáját mutatta, amit a tavalyi évben a Nemzetek Ligájában – ahonnan kipottyantak a végén -, hanem valami egészen mást. Már eleve a kezdőjük igazán erősnek tűnt, hiszen ott volt a pályán Hakan Calhanoglu, Yusuf Yazici és Burak Yilmaz is. És a törökök aztán tudnak nyilatkozni arról, mennyire jó az öreg a háznál. A 35 esztendős Lille csatár három góllal szomorította el az Oranjét.

Először a 15. percben, amikor lövése Matthijs de Ligt kezéről a hálóba pattant, majd szűk húsz perccel később büntetőből volt eredményes a támadó. A tizenegyes maga jogos volt, a visszazáró PSV támadó, Donyell Malen sodorta el Okan Yokuslut.

A kétgólos előnyre rátettek egy lapáttal, 32 másodperce ment a második félidő, amikor a Milan irányítója, Hakan Calhanoglu húsz méterről vállalkozott lövésre. Ez nem pattant meg senkin, nyílegyenesen tartott a bal alsó sarokba, Krul pedig nem ért oda.

És mikor már azt hittük, hogy ebben már nincs több, akkor a cserék hoztak egy kis életet a holland csapatba. Beállt Davy Klaassen, beállt Luuk de Jong, és két perc alatt kétszer is mattolták Mert Günest. Klaassen gólja különösen szép volt, a labdaátvétellel elküldte szotyiért a védőjét.

De az egyenlítés nem jött össze, mert Burak Yilmaz szabadrúgásból hatalmas gólt ragasztott Tim Krulnak, és kialakult a 4-2-es végeredmény.

Összefoglalás

Na, ez egy érdekes kis meccs lesz. Bocsánat, hogy ennyit példálózok a Nemzetek Ligájával, de ha valamiből, akkor abból ki tudunk indulni. És ott a török válogatott idegenbeli fellépésein nem sok jó született. Tőlünk kikaptak 2-0-ra, ez a vereség pecsételte meg a kiesésüket, az oroszokkal egy jó kis meccsen játszottak 1-1-et (ott simán nyerhettek volna), a szerbek ellen pedig szintén pontot szereztek, de a játék ott már nem volt az igazi emlékeim szerint.

Norvégiától – minden bizonnyal – a járvány vette el az A divízióba való feljutás lehetőségét, ugyanis a románok elleni meccsre nem tudtak elutazni a koronavírus miatt. A meccset nem halasztották, egyszerűen odaadták a három pontot keleti szomszédainknak.

Ennyit az NL-ről egyelőre!

Utoljára 2007-ben találkoztak EB selejtező alkalmával, akkor is a törökök számítottak esélytelenebbnek, de nyerni tudtak 2-1-re.

Sokan foglalkoznak azzal, hogy Erling Haaland a csoport leggyengébb tagjának nem tudott gólt lőni… Nagy kaland. Ettől ő még elképesztő kvalitású futballista, nem kell egyből megkongatni a vészharangokat. Biztosak lehetünk benne, hogy hamarosan beindulnak majd a norvégok fiataljai.

Én legalábbis erre számítok. Norvégiával 2016-ban történt meg utoljára, hogy nem rúgott gólt, a törökök pedig megmutatták, hogy mire lehet tőlük számítani most, a VB selejtezők alkalmával. Reményeim szerint legalább egy-egy gólt látunk majd mindkét féltől. Én akkor már örülni fogok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső