Norwich – Aston Villa: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 13.
Norwich
Teljesítmény:
V V D D N
  • Carrow Road
  • December 14. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Aston Villa
Teljesítmény:
V N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Steven Gerrard visszatérése az Anfield Roadra nem sikerült jól, viszont jár a kalapemelés a birminghami csapatnak, amiért egy góllal kihúzták a Liverpool ellen, amely mostanság csak úgy szórja a gólokat. Most egy könnyebb helyre utaznak, mint a Pool otthona, a Norwich lesz az ellenfelük. Amely az edzőváltást követően játszott pár jó meccset, volt pár pozitív jel, de úgy látszik, a saját árnyékukat nem tudják átlépni Pukkiék.

Két győzelmet két döntetlen követett, ezt pedig két vereség, a Tottenham elleni találkozó után otthon kaptak ki a Manchester United együttesétől. Nem volt könnyű dolga az edzőváltáson átesett élcsapatnak, mert csak egy tizenegyessel voltak jobbak, mint a kiesőhelyen álló újonc.

Dean Smith sem fogja megváltani a világot, ez már tisztán látszik, de nem a menedzser képességeivel van probléma, egész egyszerűen a Norwich nem biztos, hogy megüti a Premier League szintjét. Érdekes jelenség a csapat egyébiránt: A másodosztályban rendre kiválóan szerepelnek, és ez a tudás az első osztályhoz már nem elég. Nem ez az első ilyen szezonjuk, és nem is kell messzire menni a legutóbbiért.

Erre a meccsre viszont Smith vért itat majd a srácaival, hiszen Smith nemrég még az Aston Villát trenírozta, most megmutathatja, hogy hiba volt őt elküldeni.

Véleményünk szerint az Aston Villában több van, de ez a mostani állásból nem látszik. Igaz, ez részben Smith sara is… Meglátjuk, hogy Gerrard feljebb tudja-e vezetni legényeit. Jöjjön a Norwich – Aston Villa mérkőzés beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Norwich – Manchester United: 0-1

G.: C. Ronaldo

Akik látták a meccset, de mondjuk nem ismerik, hogyan is áll a Premier League tabellája nem tudták megmondani, hogy a Norwich jelen pillanatban az angol bajnokság sereghajtója. Hatalmas küzdőszellem volt jellemző Dean Smith együttesére, amely majdnem megtréfálta a Manchester United csapatát. Végül egy buta szabálytalanság, és az ezzel járó tizenegyes döntött…

A kezdők:

Norwich:

Krul – Aarons, Hanley, Kabak, Giannoulis – Rupp, Gilmour, McLean – Placheta, Pukki, Sargent

Manchester United:

De Gea – Dalot, Lindelöf, Maguire, Telles – McTominay, Fred – Sancho, B. Fernándes – C. Ronaldo, Rashford

Sok, és jó minőségű helyzetet láthattak a Carrow Roadra kilátogató nézők az első félidőben. Főként a MU került helyzetbe, illetve úgy fogalmaznék, hogy ők lövésig is eljutottak, míg a hazaiak csak a tizenhatoson belülre jutottak, de ott megállt a tudomány.

Az első játékrész tehát inkább a Manchesterről szólt, lövések terén legalábbis mindenképp. Alex Telles tette próbára először Tim Krult egy szabadrúgás után, bár a portásra végül nem volt szükség, védett helyette a kapufa.

Aztán később egy jobboldali akció végén Diego Dalot, a másik szélső védő is próbálkozott, ez viszont nem okozott problémát Krulnak.

Ahogy Cristiano Ronaldo combos, közeli lövése sem. Ezért már vetődnie kellett, de végül oldalra tudta ütni az ötszörös Aranylabdás kísérletét…

A Norwich – mint említettem – eljutott a vendégek kapujáig, rendre be is tudtak törni a rögtönzött négyes falat átütve, ám az utolsó passzokkal adódtak problémák. Így járt Teemu Pukki, így járt Lukas Rupp, így végül egy kaput eltaláló lövéssel zárták a játékrészt, pedig ezekben az akciókban megvolt a potenciál.

A fordulás után a kanárik támadó focija megmaradt, ahogy a Manchesteré is, viszont komolyabb helyzetet hosszú ideig nem láthattunk. Aztán jött Teemu Pukki, és majdnem megszerezte a csapatának a vezetést. A finn gólrekorder 16 méterről tette próbára de Geát, aki végül győzedelmeskedett, ki tudta szedni a jobb felső sarokba tartó bombát.

Végül a 75. percben tört meg a gólcsend, ekkor tizenegyesből szereztek vezetést a vendégek. Scott McTominay vette célba 18-20 méterről a tizenhatoson belül ólálkodó portugál párost: Cristiano Ronaldot és Bruno Fernándest. A beadása végül Fernándes fejét találta meg, aki mellé fejelt, ám társa felháborodottan indult meg a játékvezető felé, mondván, hogy őt lerántották. És ezzel egyetértett a bíró is, aki aztán büntetőt ítélt a MU-nak, Maximilian Aarons volt a vétkes. Ronaldo nagy erővel lőtte a kapu jobb oldalába a labdát, Tim Krul balra vetődött.

Ezt követően a Norwich többször is egyenlíthetett volna, ehhez legközelebb Ozan Kabak járt, akinek fejesét David de Gea tornázta oldalra. Majd Billy Gilmour is lőhetett, de mindkét kísérletét blokkolták.

A Norwich játéka alapján pontot érdemelt volna, egy egység elegendő lett volna, hogy ellépjenek az utolsó helyről. Így viszont maradtak ott…

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.26.Premier League
aston villa
1:0
norwich city
Premier League
2019.10.05.Premier League
norwich city
1:5
aston villa
Premier League
2019.05.05.Championship
aston villa
1:2
norwich city
Championship
2018.10.23.Championship
norwich city
2:1
aston villa
Championship
2018.04.07.Championship
norwich city
3:1
aston villa
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool – Aston Villa: 1-0

G.: Szalah

Kevés olyan meccs volt a hétvégén, ahol mellé lőttünk, ez a Pool – Villa találkozó azon kevesek egyike. Bíztunk a gólokban, hiszne két jól támadó együttesről van szó, ráadásul Jürgen Klopp támadó triója félelmetesen jó formában van. Steven Gerrard azonban remekül megszervezte csapata védelmét, és hasonlóan tett riválisa is. Apropó Steven Gerrard: Ahogy az várható volt, hatalmas örömmel fogadták egykori kapitányukat az Anfielden, állva tapsoltak, amikor a játékoskijáróból előbukkant az ellenfél edzője. Szép jelenet volt…

A kezdők:

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Szalah, Oxlade-Chamberlain, Mané

Aston Villa:

Martinez – Cash, Konsa, Mings, Targett – McGinn, Nakamba, D. Luiz – Ramsey, Watkins, Young

Hiába a múltkori győztes gól, Divock Origi nem került a kezdőcsapatba, noha Roberto Firmino és Diogo Jota is sérültek. Helyettük Oxlade-Chamberlain játszott egy tőle idegen pozícióban… Érdekes húzás volt a némettől, és nem mondható, hogy annyira bevált volna…

Emi Martinez remek napot fogott ki, az Arsenal egykori tartalékkapusa – aki egyértelműen többre volt hivatott, mint az ágyúsok kispadját melegíteni – előbb Andy Robertson megpattanó fejesét szedte ki a jobb alsóból, majd (a kapufa segítségével) Joel Matip bólintását is hárította.

A túloldalon is volt egy lehetőség, Ashley Young egy hosszú indítással lépett meg, a kapujából – feleslegesen – kilépő Alisson mellett is el tudta húzni a labdát, azonban kisodródott, középre adását meg Matip kifejelte.

A félidő utolsó emlékezetes jelenete ismét Martinez bravúrja volt, ezúttal Mohamed Szalah rövid sarokba tartó lövését állította meg kézzel.

A szünetre így 0-0-val vonultak a csapatok, majd tizenöt perc pihenő után folytatódott a mérkőzés.

Ahol a Pool ismét ellenfele fölé nőtt, idő kérdése volt, hogy mikor találnak be. Martinez azonban parádézott, egy szögletet követően Virgil van Dijk fejesét is kapu fölé tessékelte. Azonban kapott egy kis előnyt a Pool, a meccs 67. percében Matt Targett szabálytalanul állította meg Mo Szalah-t, aki aztán a megítélt tizit nagy erővel lőtte a bal alsóba. Martinez ezen is rajta volt, de itt a hárításra esély nem mutatkozott.

Látható volt, mi Gerrard taktikája: Őrizni a 0-0-t. Viszont Szalah gólja után támadniuk kellett, és bár kapura lövésig nem jutottak egy érdekes szituáció azért volt. Egy hosszú indítással lépett volna meg Danny Ings, ám a Pool védője jobb helyzetben volt. De sikerült összefutnia Alisonnal, így a labda ott hevert parlagon. Ings kapcsolt, megkaparintotta a játékszert, Alisson pedig odaütött a lábára. Az akcióból nem lett semmi, a játékvezető pedig nem gondolta úgy, hogy ez megérne egy tizit.

A Pool sokkal jobban játszott, azonban egy jól védekező Aston Villával találták szembe magukat. Örülhetnek a három pontnak…

Összefoglalás

Le a kalappal a Norwich előtt, nagyon nagyot küzdöttek az esélyesebb MU ellen, azonban ezért pont nem jár. Pedig arra nagy szüksége volna Dean Smithnek és csapatának. Itt a lehetőség a javításra, ismét saját közönség előtt lépnek pályára, ezúttal talán az ellenfél is könnyebb.

Viszont itt is pörög az élet, Christos Tzolis karanténba került pozitív tesztje után, Christoph Zimmermann és Milot Rashica sérültek.

A védelemben is vannak problémák, Grant Hanley megsérült a MU ellen, Ben Gibson és Andrew Omobamidele szintén sérültek, így előfordulhat, hogy végül Jacob Sörensennek kell majd Ozan Kabakkal párt alkotni a védelem közepén.

Dean Smith bízik benne, hogy valamelyikük legalább felépül, illetve, hogy Mathias Normann is bevethető lesz…

Az Aston Villánál továbbra is a szélsők hiányoznak, Leon Bailey és Bertrand Traoré nem szerepelhetnek, Trézéguet viszont felépült.

Gerrard eddig öt meccséből hármat nyert meg a Villa kispadján, a Pool és a Manchester City ellen szenvedtek vereséget, ami azért bocsánatos bűn. A sereghajtó otthonában, lassan teljes kerettel győzniük kell.

Utoljára ez elég fölényesen sikerült, 2019-ben 5-1-re nyertek a Carrow Roadon. Most nem gondolnánk, hogy ilyen szintű kiütés lesz a vége, de egy szűk, egygólos siker benne van. 2-es feletti oddsot érne egy birminghami siker…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső