Norwich – Leicester: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 27.
Norwich
Teljesítmény:
N V V V N
  • Carrow Road
  • Augusztus 28. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Leicester
Teljesítmény:
V N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még nem megyünk sehova, maradunk és folytatjuk az angol Premier League harmadik fordulójának egy újabb meccsével. A Norwich – Leicester mérkőzés kerül terítékre, ahol a rókák győzelemre éhesen érkeznek a Carrow Roadra. Érthető, hiszen a legutóbbi fordulóban csúnya vereségbe szaladtak bele, a tavalyi év meglepetéscsapata, a West Ham úgy tűnik idén sem adja alább, 4-1-re nyertek hazai pályán David Moyesék.

Az első körben Brendan Rodgers együttese a Wolves-t verte hazai pályán – 1-0-ra -, így egyelőre 50 százalékos a mérleg.

A Norwich helyzete viszont nem jó. Megszokhattuk tőlük, hogy úgy ugrálnak az első és másodosztály között, mint a bakkecske, de az idei start megint csak nem sikerült jól. Először egy 3-0-s vereség a Liverpooltól – hazai pályán -, aztán egy 5-0-s zakó a Manchester City ellen. Nyilván a sorsolás nem vette őket a kegyeibe…

Tudnak-e javítani Vardyék ellen? Egyáltalán meg tudják-e szerezni első góljukat a bajnokságban? Vagy a Leicester is lerohanja őket? Na, ezekre próbálunk meg válaszokat keresni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester City – Norwich: 5-0

G.: Krul, Grealish, Laporte, Sterling, Mahrez

A találkozóról korábban beszámoltunk már, de ismétlés a tudás anyja, ha valaki azt kihagyta volna, akkor itt a lehetőség a pótlásra.

A kezdők:

Manchester City:

Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – B. Silva, Rodri, Gündogan – Gabriel Jesus, Ferrán Torres, Grealish

Norwich:

Krul – Aarons, Hanley, Gibson, Giannoulis – Lees Melou, Gilmour, Rupp – Cantwell, Pukki, Rashica

Lehetett arra számítani, hogy sok babér nem terem majd Milot Rashicáéknak – aki végül hosszas „nyüglődés” után végül el tudta hagyni a Werder Bremen csapatát.

A két együttes közötti osztálykülönbség már a kezdetekkor látszott, a City hét perc elteltével örülhetett az első góljának. Ami egy öngól volt, egy nagyon szerencsétlen és ritkán látható öngól. Történt, hogy a kékmezesek körbe-körbe járatták a labdát, mígnem Gabriel Jesust lőtték ki a jobbszélen. A brazil erőből középre lőtt, ahol érkezett Ferrán Torres, de nem ő ért labdába, hanem Gibson, az ő lábáról, Tim Krul érintésével került a gólvonal mögé a bogyó.

Tíz perccel később Ferrán Torres is hálóba talált, de az ifjú spanyol találatát utólag a VAR segítségével visszavonta Scott, mivel Bernardo Silva szabálytalanul választotta el ellenfelét a labdától.

De, ami késik, nem múlik, a 22. percben újra Gabriel Jesus adott egy asszisztot, ezúttal Jack Grealish sípcsontjának. Szándékosan írtam így, az új igazolás szabályosan belebotlott a labdába, nem számított rá, hogy a sárgamezesek hadán is valahogy átfér a labda. Átfért, 2-0.

A második félidőben tovább folytatódott a hazai parádé, szegény Norwichnak szinte semmi esélye nem volt Ederson közelébe jutni. Amikor mégis veszélyes helyzet alakult ki a kapujuk előtt, az is Ilkay Gündogan volt, aki egy beadást követően rúgott kis híján öngólt.

De közben a City támadott, a támadások pedig háromszor is góllal végződtek. Aymeric Laporte rúgta a harmadikat, egy szöglet után a vendég védő testéről lepattanó labdát értékesítette, majd két csere, Raheem Sterling és Riyad Mahrez is betalált, kiütve ezzel az újoncot.

Szegények, igazán betett nekik a sorsolás, a Pool és a City után most a Leicester jön, aztán pedig következik az Arsenal, a Watford és az Everton. Nincsenek irigylésre méltó helyzetben, az egyszer tuti.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.28.Premier League
norwich city
1:0
leicester
Premier League
2019.12.14.Premier League
leicester
1:1
norwich city
Premier League
2016.02.27.Premier League
leicester
1:0
norwich city
Premier League
2015.10.03.Premier League
norwich city
1:2
leicester
Premier League
2012.02.18.FA Kupa
norwich city
1:2
leicester
FA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Ham – Leicester: 4-1

G.: Fornals, Benrahma, Antonio (2) ill. Tielemans

Tudom, tudom, ebben az összefoglalóban inkább a rókák teljesítményéről kellene írni, de hogyan, amikor a WHU szabályosan lelépte őket? Igaz, ehhez szükség volt Ayozé Perezre is… De róla egy kicsit később…

A kezdők:

West Ham:

Fabianski – Coufal, Dawson, Ogbonna, Cresswell – Soucek, Rice – Bowen, Fornals, Benrahma – Antonio

Leicester:

Schmeichel – Pereira, Amartey, Söyüncü, Thomas – Tielemans, Ndidi – Perez, Maddison, Barnes – Vardy

Elképesztő hangulat várta a játékosokat, a London Stadium megtelt szurkolókkal, akik egy emberként énekeltek és buzdították kedvenceiket már a mérkőzést megelőzően. Egy ilyen közönséget pedig ki kell szolgálni.

Először Said Benrahma lövése után csapódott össze ütemesen az összegyűlt nézősereg keze, a támadó csavarását magabiztosan fogta Kasper Schmeichel, a közönség viszont minden egyes jó megmozdulást értékelt.

Declan Rice labdaszerzését követően alakult ki a következő hazai helyzet, amiből már gól is született. Egy gyors támadás végén Benrahma passzát Pablo Fornals lőtte a bal alsó sarokba.

Nem sokkal a félidő lefújása előtt jött az a bizonyos Ayozé Perez jelenet, amiről korábban beszéltem. A spanyol szélső saját térfelén kapott labdát, ütközött honfitársával, a gólszerző Pablo Fornalsszal, a Leicester játékosai aztán kirúgták a labdát. Csak a visszajátszásból derült ki, hogy Perez nagyon csúnyán rátalpalt ellenfelére, ami miatt azonnali piros lap lett a jutalma.

Tizenegy emberrel is szenvedtek a vendégek, nem várt rájuk könnyű második félidő.

És nem is lett az.

Tíz perccel a kezdés után Said Benrahma növelte a hazaiak előnyét. Caglar Söyüncü rossz hazaadását happolta el Michail Antonio, okosan nem azonnal kapura lőtt, hanem bevárta az érkező társat, akinek így már csak az üres kaput kellett eltalálnia.

Némi meglepetésre a haloványan futballozó Leicester a 69. percben szépíteni tudott, Youri Tielemans kotort öt méterről be egy beadást.

De a West Ham nem ismert kegyelmet, nem hagyta, hogy a rókák visszajöjjenek a meccsbe. Az egész meccsen nagyon aktív Michail Antonio először a 80., majd a 84. percben is lecsapott, ezzel kialakítva a végeredményt. A támadó egyébként megérdemelte a gólt, többször is csak Kasper Schmeichel tudta őt megállítani.

Foghatják a rókák a vereséget a kiállításra, de legyünk őszinték: Előtte is borzasztóan játszottak.

Összefoglalás

Az egyik kérdés tehát az, hogy a Norwich tud-e harmadik meccsén gólt szerezni? Az előző fordulóból kiindulva igen, annyira gyengén futballoztak Söyüncüék, de biztosak vagyunk abban, hogy Brendan Rodgers a meccs után alaposan elbeszélgetett fiaival.

Korábban sem fulladt – általában – góltengerbe a mérkőzés, amikor ez a két csapat egymás ellen küzdött. 2020. februárjának utolsó napján csatáztak utoljára, akkor a Norwich 1-0-ra nyert a Carrow Roadon. Előtte a Leicester kétszer, de azok már több évvel ezelőtt voltak…

Rengeteg a sérült a vendégeknél: Wesley Fofana, James Justin, Nampalys Mendy, Jonny Evans, Jannik Vestergaard és Ryan Bertrand nem szerepelhet valamilyen fizikai probléma miatt, míg Ayozé Perez az eltiltását fogja tölteni.

A hazaiaktól közben Sam Byram, Onel Hernández és Jordan Hugill tűnnek biztos kiesőnek, Andrew Wmobamidele és Przemyslaw Placheta talán ott lehet.

A Norwich hétközben meggyőző sikert aratott a Ligakupában, hatot vágtak a másodosztályban levő Bournemouth csapatának. Abból a hat gólból kettőt az új igazolás, Christos Tzolis rúgott – meg egy assziszt is fűződik a nevéhez -, így rá minden bizonnyal Pukki párjaként számolhatunk.

A Leicester védelme nagyon nem az igazi, nagyon szükség lesz Vestergaard tudására és rutinjára. Egyelőre azonban ő nem lesz ott.

Mi azt gondoljuk, hogy a Norwich számára nem csak a gólszerzésre van esély… Szerintünk mindkét együttes betalál majd, ezen kívül mást inkább nem fogadunk meg, az a csúnya vereség a West Ham ellen mély nyomot hagyott bennünk (is).

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső