Norwich – Southampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 16.
Norwich
Teljesítmény:
V N N V V
  • Carrow Road
  • Június 19. 19:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Southampton
Teljesítmény:
V V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az utolsó szalmaszálaknak is nevezhetjük az elkövetkezendő fordulókat a Norwich City számára, a sereghajtó ugyanis vészesen halad a jövő évi Championship tagság felé, de még semmi nem dőlt el. A helyzet azonban elég rossz, így mindenképp szükségük volna egy erős nyitásra, hogy egyrészt közelítsenek a bentmaradást jelentő 17. helyhez, másrészt önbizalmat szerezzenek, hogy igenis meg fogják tudni csinálni.

Ha viszont gyengén kapják el a rajtot, az mentálisan a végét jelentheti a bajnokságnak… Ezt hivatott elérni a Soton, akik még ugyan matematikailag kieshetnek, de elég kényelmes pozícióból várják a folytatást.

Kicsit beleássuk magunkat a két csapat idei teljesítményébe, játékoskeretébe. És megpróbáljuk megtippelni a Norwich – Southampton kimenetelét.

Norwich

A Premier League utolsó helyén szerénykedő csapat nagyon magabiztos játékkal nyerte az angol másodosztályú bajnokság küzdelmeit. Mögöttük még a Sheffield Utd. és az Aston Villa jutott fel (ők a rájátszás döntőjében 2-1-re verték a Derby County együttesét), mégis a Premier League túl nagy falatnak bizonyul. Közben a Sheffield elképesztő szezont produkál a Villa azonban épphogy megelőzi Pukkiékat.

Innen kellene visszahozni ezt a bajnokságot, ami ugyan nem lehetetlen, de iszonyatosan nehéz feladat. Hat pontra van a már bentmaradást érő 17. hely, de az a Norwich előnyére válhat, hogy nagyon sűrű hátul is a tabella, akárcsak elől. A 18. és a 15. hely között mindössze két pont a különbség.

Megnehezíti a csapat dolgát, hogy sorsolásuk mondhatni nem a legkönnyebb: A hátralévő fordulókban többek között a Manchester City, az Arsenal és a Chelsea otthonába is el kell látogatniuk. Hazai pályán relatíve könnyebb ellenfelek jönnek, de azért a Carlo Ancelotti-féle Everton sem lesz sétagalopp.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a gárda áll még az FA-kupában, ami plusz terhelést jelent a számukra. Az ellenfél az a Manchester United lesz, akik a kényszerszünet előtt nagyon elkapták a fonalat mind a bajnokságban, mind az Európa Ligában.

Játékosaik közül természetesen finn csatárukat kell először megemlíteni: Teemu Pukki számunkra is ismerős lehet, hiszen hazánk aranylábúi ellen is szerzett már gólt a finn válogatottban, a Norwichban is remekül megy neki.

A tavalyi szezonban 29 gólig jutott a Championshipben (gólkirály is lett), idén pedig 11 gólnál jár, ami remek teljesítmény, tekintve, hogy melyik csapatban játszik. Pukki megjárta már a Schalkét, a Celticet és a Bröndbyt is, most egy negyedik országban bizonyít.

Rajta kívül Todd Cantwell és Emiliano Buendia emelkedik ki a mezőnyből, valamint a télen megvásárolták a Herthából ismert szlovák Ondrej Dudát.

Sérültjük és eltiltottjuk nincs, de jó pár játékosnak figyelni kell, mert a következő sárgánál összejön az ötödik lapjuk.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.04.Premier League
southampton
2:1
norwich city
Premier League
2017.01.18.FA Kupa
southampton
1:0
norwich city
FA Kupa
2017.01.07.FA Kupa
norwich city
2:2
southampton
FA Kupa
2016.01.02.Premier League
norwich city
1:0
southampton
Premier League
2015.08.30.Premier League
southampton
3:0
norwich city
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Southampton

A Szentek a tavalyi vagy azelőtti szezonjukhoz képest kicsit előrébb járnak, egy 17. és egy 16. hely után a 14. pozíció bizonyára felüdülés számukra. Noha még nem lélegezhetnek fel, annyira jól azért nem állnak, hogy ölbe tett kézzel várják a bajnokság befejező harmadát.

Az ő sorsolásuk sem sokkal könnyebb, játszanak még a két manchesteri csapattal, az Arsenallal és az Evertonnal is. Nekik azonban már nem kell semmi másra koncentrálniuk, csak a bajnokságra.

Itt is egy csatár, akit kapásból ki kell emelni, Danny Ings teljesítményével több nagy klub figyelmét felhívta magára, szezonbeli 15 gólja figyelemre méltó.

Rajta kívül pedig érdemes figyelni majd Oriol Romeu, Ward-Prowse és Bednarek játékát figyelni.

Összefoglalás

A két csapat egymás elleni meccseit tekintve a Southampton áll jobban, az őszi mérkőzést is ők nyerték 2-1 arányban.

Idegenben a Szentek teljesítménye egészen jó, hazai pályán viszont övék a legrosszabb mutató. A második legrosszabb pedig a Norwiché, akik a Carrow Roadon lejátszott 14 meccsükből csak négyet tudtak megnyerni.

Sérült és eltiltott tehát egyik oldalon sincs.

Véleményem szerint ez egy tipikus angol meccs lesz, ahol inkább a küzdelem dominál majd. A Norwich fog fellépni támadóbb szellemben, de elég egy hiba, amit Ingsék ki tudnak használni. Emiatt azt hiszem, hogy a döntetlen egy reális eredmény lehet ezen a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső