Nottingham Forest – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2023 február 04.
Nottingham Forest
Teljesítmény:
V V D N N
  • The Nottingham Forest Stadium
  • Február 05. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Leeds United
Teljesítmény:
N D N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hogy meglegyen a teljes angol forduló, ma is itt vagyunk, és összesen két meccset hoztunk. Nem sok, de jó kis mérkőzésekről van szó. Mindkettő más és más szempontok alapján nevezhető jónak, más alapján nevezhető rangadónak. A kisebb mérkőzéssel indítunk, ami a Nottingham Forest – Leeds United meccs lesz, majd jön a Tottenham – Manchester City, melynek első felvonása pár hete volt, és remek, fordulatos és nagyon sok gólt hozó meccs lett.

A Nottingham Forest a télen sem tétlenkedett, mondjuk az általuk elköltött pénz most már eltörpül a Chelsea mellett, de a keretük nagysága legalább olyan, mint a fővárosiaké. Ha nem nagyobb. Ezúttal is egy halom új igazolást jelentettek be a télen, úgy szerződtetik a játékosokat, mintha ők kapnának pénzt értük… Steve Cooper tudja, hogy mit csinál, legalábbis ebben bíznak a drukkerek…

A Leedsnél is alakult egy kicsit a keret, és a végén húztak egy igazán meglepőt, erről majd később.

A csapatok helyzete az angol első osztályú bajnokságban nem nevezhető biztosnak, ha nagyon sarkos akarok lenni, akkor ezt a mostani találkozót lehet nevezni kiesési rangadónak.

A fogadóirodák úgy gondolják, hogy a mérkőzést – ha nem is sokkal, de – a Nottinghamnek van nagyobb esélye megnyerni. Egyébként szerintem teljes mértékben háromesélyes a találkozó, az ilyen meccseket hívhatjuk az online sportfogadás talán legnehezebb meccseinek.

A bet365 2.63-at fizet a Nottingham Forestre, 2.70 a Leeds Unitedra, 3.30-at a döntetlenre.

Nottingham Forest

A bajnokságban valamennyire sikerült összeszednie magát a Nottingham Forest együttesének. Emlékszem, a fél őszön keresztül az utolsó helyen voltak, de becsülendő a vezetőségben, hogy nem egyből Steve Coopert rúgták ki, hagytak neki időt. És úgy tűnik, hogy jól döntöttek. Ugyan még mindig nincs biztonságos helyzetben a Nottingham, de legalább elléptek a kiesőzónából.

Jelen pillanatban a 13. helyet foglalják el, és elmondhatják magukról azt, amit idén korábban még egyszer sem tehettek meg: Négy mérkőzés óta veretlenek. Mármint a bajnokságban, mert a Ligakupában ez nem jött össze. De arról majd később.

Az utolsó bajnoki meccsüket a Bournemouth ellen játszották idegenben. Remek lehetőség lett volna, hogy még jobban ellépjenek a veszélyzónától. Ám ez nem jött össze, a Cherries ellen csak döntetlent értek el. A gárda egyetlen gólját Sam Surridge szerezte a mérkőzés végén.

A csapat mérlege most 5-6-9, hazai pályán szerezték a több pontjukat, 21-ből 15-öt. Az ottani mérleg 4-3-3.

Nagy eredményt ért el azzal a Nottingham, hogy a Ligakupában bejutott a legjobb négy közé. Itt már nem tudták magukat áthámozni az ellenfelükön, habár nem mondanám, hogy alárendelt szerepet játszottak volna. Legalábbis a Manchester United elleni elődöntő első felvonásán mégsem. Pedig az eredmény arra enged következtetni, hogy ez egy sima meccs volt… Ugyanis a Forest 3-0-ra kapott ki.

A visszavágón egyértelműnek tűnt a Manchester döntőbe jutása, nem is hozott meglepetést a meccs, ezúttal 2-0-ra kaptak ki. Ami bosszantó – nekünk legalábbis -, hogy még csak egy gólt sem tudtak rúgni, pedig a lehetőség megvolt rá.

No mindegy, nézzük, hogy alakult a téli transzferidőszak a gárdának. Mint ahogy mondtam, most is aktívak voltak, és nem kevesebb, mint hét új játékost mutathattak be.

Chris Wood érkezéséről eddig is tudtunk, ahogy Danilo és Gustavo Scarpa megszerzése sem volt titok. Az átigazolási időszak legvégén viszont még érkeztek új arcok, akik közül kétségtelen, hogy a legnagyobb fogás Keylor Navas. A 36 esztendős portás a PSG-től érkezett, és már a hétvégén bemutatkozhat, tekintve, hogy Dean Henderson sérült.

Érkezett még Jonjo Shelvey, aki korábban a Newcastle United meghatározó játékosa volt, André Ayew, aki Katarból csatlakozott, és Felipe, az Atletico Madrid kőkemény védője.

Nagyon hosszú a csapat sérültlistája. Akik biztosan kimaradnak (amennyiben tévedek, akkor a forrásom tévedett, és ez legtöbbször az adott csapatok hivatalos oldala): Dean Henderson, Morgan Gibbs-White, Giulian Biancone, Cheikhou Kouyaté, Omar Richards, Moussa Niakhaté, Taiwo Awoniyi, Ryan Yates.

És akik kérdőjelesek: Jack Colback és Chris Wood.

Az újak közül szerintem Felipe és Keylor Navas játékára van esély a kezdőben.

A várható kezdőcsapat:

Navas – Aurier, Worrall, Boly, Renan Lodi – Danilo, Freuler, Mangala – Scarpa – Johnson, Wood

Egymás elleni meccsek:

Mindkét együttesnek volt egy meghatározó időszaka, amikor a Premier League-ben szerepeltek. Van más egyéb hasonlóság is közöttük: Mindketten húsz évig az alacsonyabb osztályokba kerültek, és megjárták még a harmadik vonalat is.

Az utolsó öt mérkőzésük egyaránt a másodosztályban volt, aztán a Leeds 2020-ban, a Nottingham pedig idén került fel az első osztályba.

Az utolsó öt mérkőzés alapján a Forest fölényben van, hiszen kétszer tudtak nyerni, mellette pedig három döntetlen született.

A Leeds csapata utoljára 2017-ben tudott mérkőzést nyerni ellenük.

Most lássuk, mi a helyzet az újonc otthonában! Szinte ugyanaz, mint összesítésben. A Leeds egyetlen alkalommal tudott nyerni az elmúlt öt, Nottinghamben lejátszott mérkőzésen, háromszor a hazai csapat győzött, valamint volt egy döntetlen is.

Változatos mérkőzéseket játszottak gólok tekintetében, néha kiszakadt a gólzsák, néha azonban inkább a küzdelemé volt a főszerep.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.08.Championship
nottingham
2:0
leeds
Championship
2019.08.10.Championship
leeds
1:1
nottingham
Championship
2019.01.01.Championship
nottingham
4:2
leeds
Championship
2018.10.27.Championship
leeds
1:1
nottingham
Championship
2018.01.01.Championship
leeds
0:0
nottingham
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds United

Bevallom, ilyen játékoskerettel, ilyen nyári igazolásokkal én a Leeds csapatától többet vártam. Igaz, ami igaz, nem mindenkinek fekszik a Premier League stílusa az újak közül, a sérülések is hátráltatják Jesse Marsch vezetőedzőt. De mindent nem lehet erre fogni.

Az amerikai menedzser állt már idén a szőnyeg szélén jó párszor, magam részéről úgy gondolom, hogy hamarosan menni fog, már többször is megvolt a lehetősége a vezetőségnek, hogy menesszék. De Marsch kapott még időt, amivel élnie kell, különben ő repül, a csapata meg kiesik az első osztályból.

A Leeds most a tabella 15. helyét foglalja el 18 ponttal, azaz a mostani ellenfelüktől 3 pontra vannak. Mérlegük 4-6-9, és a Premier League egyik leggyengébb formában levő csapataként mutathatjuk be őket.

Az utolsó tíz bajnokijukból kettőt nyertek meg, háromszor ikszeltek és ötször kaptak ki. Ezáltal csak öt csapatnál szereztek több pontot…

Mivel a mögöttük levő csapatok is hasonló számú pontot szereztek, ténylegesen a kiesés fenyegeti Brenden Aaronsonékat.

Utolsó bajnoki meccsüket a Brentford ellen játszották, én azt mondom, hogy szép eredmény a döntetlen a méhek ellen.

Idegenbeli mérlegük a legrosszabbak közé tartozik, egy győzelem, két döntetlen és hat vereség…

Az utolsó mérkőzésük szombaton, az Accrington elleni FA Kupa-meccs volt, amelyet 3-1-re nyertek meg. A gólokat Jack Harrison, Junior Firpo és Luis Sinisterra szerezték.

Nézzük az ő igazolásaikat! Tudtuk már korábbról, hogy megszerezték Maximilian Wöbert, valamint Georginio Ruttert, de a határidő napján még kölcsönvették Weston McKennie-t a Juventusból.

Sok a hiányzó náluk is: Robin Koch eltiltott, Liam Cooper és Tyler Adams játéka kérdéses, Stuart Dallas, Rodrigo, Archie Gray, Crysencio Summerville és Adam Forshaw sérültek.

A várható kezdőcsapat:

Meslier – Ayling, Wöber, Cooper, Struijk – McKennie, Roca – Aaronson, Gnonto, Harrison – Bamford

Tippelde

A múltban a Leeds nem nagyon tudott nyerni a Nottingham ellen, de az még másik csapat volt. Szerintem mindketten vannak olyan erősek – a keretük -, hogy bent maradjanak az első osztályban. Hogy kettejük közül melyik az erősebb? Most a forma miatt azt mondanám, hogy a Nottingham Forest.

Hazai győzelmet tippelek egy olyan meccsen, ahol legalább két és fél gól esik, és mindkét csapat hozzátesz a gólok számához.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.64 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.71 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.71 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső