Nottingham Forest – Manchester United: Fogadási Tippek és Ligakupa Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2023 január 24.
Nottingham Forest
Teljesítmény:
D N N V N
  • The Nottingham Forest Stadium
  • Január 25. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Manchester United
Teljesítmény:
V D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Meg is volnánk a németekkel, szóval irányt váltunk. Anglia felé utazunk, de csak egyetlen mérkőzésre. Tegnap már a Ligakupa elődöntőjének első felvonásáról olvashattatok, most itt a második. A Southampton, a Newcastle United, a Manchester United és a Nottingham Forest maradt talpon, de hamarosan újabb két csapattól köszönünk el, hiszen csak egy nyerhet a végén.

Hihetetlen, hogy a Premier League nagycsapatai közül hányan nincsenek itt, kiesett már a Liverpool, a Chelsea, a Tottenham és a Manchester City is. Így első látásra evidensnek tűnik, hogy a Manchester United, a megmaradt nagy fogja majd megnyerni a trófeát, nekik akaszthatják a nyakukba az aranyat a végén. De azért ez még közel sem biztos. Látjuk mindannyian, hogy a Newcastle mit csinál idén, látjuk, hogy a kupában a kicsik is tudnak érvényesülni… Itt már kétmeccses párharcról van szó, szóval sokkal taktikusabb játékra lesz szükség, mint volt a negyeddöntőben. És ez vonatkozik mindkét csapatra.

A Nottingham Forest – amellett, hogy megvan az idei 25. igazolásuk is – kezdi magát összeszedni, a Premier League-ben már nincsenek kiesőhelyen, és három mérkőzés óta veretlenek, amire nem is tudom, volt-e már példa idén. Szinte bizonyos, hogy nem.

A Manchester United pedig pont akkor kezd összezuhanni (?), amikor leginkább nem kellene… Most, a Ligakupában térhetnek vissza a helyes útra. Ugyan nemrég játszottak egymással, ami sportfogadás szempontjából nem hozott meglepetést, mégsem hisszük, hogy annyira sima dolguk lesz, mint akkor.

A Rabona szorzói alapján a Manchester United fogja megnyerni a meccset, 1.70-et fizetnek Antonyékra, 5.25-öt Worrallékra, a döntetlen pedig 3.80 most náluk.

Következzen a Nottingham Forest – Manchester United találkozó!

Nottingham Forest

Már a múltkor is feltettem a nagy kérdést a Nottingham Forest játékával kapcsolatban: Összeértek volna? Steve Cooper megtalálta a legjobb tizenegyét? Vagy mi történt velük? Hát, röviden és tömören az történt, hogy a 260 milliós költésnél járó újonc csapat végre elkezdett futballozni. Az ősz elején hatalmas hendikepet adtak a többieknek, és innen kell/kellett valahogy visszamászni. Jó úton járnak, bár azért akadnak még hibák bőven.

Cooper együttese a bajnokságban négy veretlen mérkőzésnél jár, aminek köszönhetően elléptek egy jobb és biztonságosabb területre, azonban annyira nyugodtak nem lehetnek, hat pont köztük és az utolsó helyen álló Southampton között a különbség. Ez azért nem túl sok.

Miután őket, aztán egy héttel később a Leicestert is megverték, következett a hétvége folyamán a Bournemouth, egy másik újonc, akik nem túl jó formában várták a találkozót. Mi is tippeltünk, bár a végeredményt nem mertük megtippelni. Azonban nem lenne fair, ha elhallgatnánk, hogy hajlottunk a Forest győzelme felé. Viszont csak annyi volt a tippünk hivatalosan, hogy két és fél gól alatt fognak végezni. És ez be is jött. Ryan Yates ugyan lőtt egy gólt a meccs elején, a vezetést mégis a hazaiak szerezték meg, a középpályás találata ugyanis szabálytalanságot követően született.

A Bournemouth régóta nem volt képes meccset nyerni, így foggal-körömmel őrizték az 1-0-t. De nem bírták végig, és a csereként pályára lépő Sam Surridge találatával egyenlítettek.

A fiatal támadó azt a Chris Woodot váltotta, akit a múlt héten jelentettek be, ő volt a negyedszázadik új igazolás az idényben… Elképesztő szám még mindig. Egyébként az új-zélandi kölcsönbe érkezett a Newcastle együtteséből.

A Ligakupában a Nottingham az előző körben a Wolverhampton csapatát intézte el hazai pályán, igaz, csak tizenegyesekkel sikerült legyűrni őket.

Még mindig nagyon sok a sérülés, plusz Steve Cooper még Chris Woodra sem számíthat, mivel ő már korábban ebben a sorozatban részt vett, így nem játszhat.

Sérült Moussa Niakhaté, Dean Henderson, Giulian Biancone, Omar Richards, Taiwo Awoniyi, Cheikhou Kouyaté, valamint Ryan Yatesszel sincs minden rendben, a Bournemouth ellen idő előtt kellett elhagynia a pályát.

Felépült azonban Jesse Lingard, aki egykori csapat ellen bizonyíthat. Nem hiszem, hogy kezdőként jut szóhoz, de a padról beszállva még megmutathatja, hogy nem volt jó döntés lemondani róla.

A várható kezdőcsapat:

Hennessey – Aurier, Worrall, Boly, Renan Lodi – Danilo, Freuler, Mangala – Gibbs-White – Johnson, Surridge

Egymás elleni meccsek:

Nagyon hosszú ideig nem jutott vissza a Nottingham Forest, pedig anno a Premier League kihagyhatatlan tagjai voltak. De az még a kétezres évek előtt történt. És akkor sem sok sót ettek meg a Manchester United ellen. Őriz a Nottingham egy régi nyeretlenséget, aminek most már szeretnének véget vetni. 1994-ben győztek utoljára a Manchester ellen, ekkor én hét éves voltam. Utolsó pontjukat 1995-ben szerezték, azóta minden egyes mérkőzést a Manchester nyert meg, volt, hogy megalázó verést mértek a Forestre, 1999-ben például 8-1-re győztek. De ezek mind annyira régen voltak, hogy tényleg totálisan irreleváns, mi történt ekkoriban.

Sokkal érdekesebb, hogy egy hónapja megint összefutottak, akkor a bajnokságban, és az akkoriban épp csúcsformában játszó United könnyed ujjgyakorlathoz hasonló módon verte el a vendégeket 3-0-ra. A gólokat Marcus Rashford, Anthony Martial és Fred rúgták.

Bár elég régen volt, azért említsük meg, a MU idegenben ötből három meccset nyert meg a legutóbbiak közül, kettő döntetlenre végződött, a Nottingham 1992-ben nyert saját pályáján utoljára ellenük…

Előző 5 meccs eredménye
2022.12.27.Premier League
man united
3:0
nottingham
Premier League
1999.02.06.Premier League
nottingham
1:8
man united
Premier League
1998.12.26.Premier League
man united
3:0
nottingham
Premier League
1996.12.26.Premier League
nottingham
0:4
man united
Premier League
1996.09.14.Premier League
man united
4:1
nottingham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester United

Kicsike zavart lehet érezni a Manchester United háza táján. Ami azért furcsa, mert eddig úgy mentek előre, mint akinek muszáj, már konkrétan a Manchester City sarkára léptek, és esélyes volt, hogy egy következő Guardiola-botlásnál előzni tudnak. Hát, most már tudjuk, hogy az kevés lesz, a United az elmúlt két fordulóban mindössze egy pontot szerzett. A Crystal Palace elleni mérkőzésen hiába vezettek az utolsó percig, egy gyönyörű szabadrúgás lett a vesztük, aztán következett az Arsenal elleni szuperrangadó. Ha valaki ismeri az Arsenal legyőzésének receptjét, akkor az a MU, idén ugyanis csak ők verték meg őket. De másodszor ez már nem jött össze. Izgalmas mérkőzés volt, és mind a három tippünk bejött. Volt egy óvatos 1X, ami elég alacsony szorzós volt, aztán ott volt még a BTTS, valamint az, hogy legalább két és fél gól születik. Az eredmény 3-2 lett.

Manchesteri oldalról Marcus Rashford és Lisandro Martínez találtak a kapuba, egészen a mérkőzés végéig döntetlen volt az állás, aztán megint megfeledkeztek Eddie Nketiah-ról. A két gyenge eredmény összefüggésbe hozható a CP elleni mérkőzéseken látottakkal, miszerint Antony és Bruno Fernándes egymást osztották, mint két tinédzser. Nem tett jót az öltözői hangulatnak, és hagyott egy kis nyomot.

A MU így nagyon eltávolodott a Citytől, és még a Newcastle is visszaelőzött.

A Ligakupában eddig nem állították őket megoldhatatlan feladat elé, az előző körben például a harmadosztályú Charlton volt az ellenfél. A 3-0-s eredmény miatt azt mondhatnánk, hogy sima volt, de a háromból kettőt a hosszabbításban rúgtak a hazaiak.

Wout Weghorst egyelőre adós a gólokkal, de mivel Anthony Martial továbbra sem bevethető, esélyes, hogy ő fog kezdeni a Forest ellen is.

Szintén sérült Donny van de Beek, ő az egész szezont ki kell, hogy hagyja, valamint Axel Tuanzebe, Diogo Dalot és Jadon Sancho sem lép majd pályára. Jó hír, hogy a szélső visszatért, és edzésbe állt. Kicsit fizikailag és mentálisan is problémákba ütközött, valószínű, hogy nem bírta elviselni, hogy míg a Dortmundban nagyon ment neki a játék, addig Manchesterben a teljesítménye elmaradt az elvárttól. Még a VB-keretbe sem került be, így szüksége volt időre. Ten Hag megadta neki.

A várható kezdőcsapat:

Butland – Wan-Bissaka, Maguire, Martínez, Malacia – Casemiro, Fred – Antony, Eriksen, Rashford – Weghorst

Tippelde

Kétmeccses párharc, nem kell fejjel a falnak rohanni, illetve nem kifizetődő a hazaiaknak sem, hogy Hennessey elé tömörüljenek, és ezzel bosszantsák a vendégeket. Egy hónap alatt sokat fejlődött a Nottingham, lehet, hogy ez egy döntetlenre elég lesz. A MU nem fogja széthajtani magát, a hétvégén jön egy újabb fontos bajnoki számukra.

Szóval maradjunk a döntetlennél, ami azért a meglepetések közé sorolható eredmény volna.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
QuickWin
Oddsok: 3.77 Bónusz: 35,000Ft
Spinanga
Oddsok: 3.88 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 3.80 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső