Odd Grenland – Sandefjord: Fogadási Tippek és Eliteserien Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 24.
Odd BK
Teljesítmény:
N N V V V
  • Skagerak Arena
  • Május 25. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sandefjord
Teljesítmény:
V V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Még egy norvég mérkőzést nézünk meg közelebbről, de aztán nem hagyjuk el Észak-Európát, maradunk, csak átnyergelünk a svédekhez. Egy újabb bajnoksággal szélesedik a sportfogadási paletta, meglátjuk, hogy hogyan alakul majd ez a szünet, de azt hiszem, a top 5 bajnokság kezdetekor a fókusz inkább azokon lesz. Aztán lehet, hogy valamelyik annyira megtetszik, hogy végül maradunk.

Az Odd Grenland – Sandefjord mérkőzés maradt a szerdai játéknapból, melyen két, akár a kiesésre is esélyes együttes lép pályára. Egyiküknek sem megy az új szezonban, sorra jönnek a vereségek, a kellemetlen eredmények, ami miatt akár még bajba is kerülhetnek a szezon végére.

Ami viszont még csak most kezdődött, aggodalomra tehát semmi ok. Vagy mégis van? Meglátjuk. Az ilyen meccsek azok, amiket hozni kéne a bentmaradás érdekében, ezek nagyot lökhetnek egy csapaton.

Vágjunk bele!

Odd Grenland

Már tavaly majdnem kiesett az Odds, ugyanis a 13. helyen végeztek, ami egy helyre van az osztályozótól. És ugye a Brann Bergen legyen akármilyen nagy múltú csapat, végül kiesett. Talán épp ezért kapták most össze magukat valamennyire, nem szeretnének még egyszer ilyen helyzetbe keveredni. Csodát azért nem kell várni, a gárda már öt vereséget begyűjtött nyolc forduló alatt, másik három mérkőzésüket viszont megnyerték.

Utoljára a Jerv ellen játszottak, idegenben sikerült győzniük, a meccs 1-0-lal végződött, Milan Jevtovic szerezte a győztes gólt.

Ezzel megszakítottak egy négymeccses vereségsorozatot, kikaptak szépen sorban az Aalesundtól, a Sarpsborgtól, a Moldétól és a Haugesundtól. Alig rúgtak gólt ezeken a meccseken, viszont kaptak tizenegyet.

A kupában öt napja sikerült nyerniük, a Hei együttesét – amely persze alacsonyabb ligás – 6-1-re verték. Ez segített egy kicsit helyre tenni az önbizalmukat, még ha kötelező győzelemről is beszélünk.

Hazai pályán kétszer nyertek, kétszer kaptak ki, amilyen jól kezdtek, olyan szörnyen folytatták.

Nincs tudomásunk sérültekről, sem pedig eltiltottakról.

A várható kezdőcsapat:

Wahlstedt – Rolantsson, Bjortuft, Hagen, Baccay – Wallem, Owusu, Kitolano – Jevtovic, Stensrud, Ingebrigsen

Egymás elleni meccsek:

Tősgyökeres résztvevője a két csapat az első osztálynak, ám különösebb sikert nem tudtak végrehajtani. Néha akadnak kiugró teljesítmények, 2019-ben például a negyedik helyen végzett az Odd a bajnokságban (melynek hivatalos neve egyébként már nem Odd Grenland, hanem Odds BK), ami amúgy a legrégebben alapított norvég futballklub.

A Sandefjord liftezik az első-, és másodosztály között, 2019-ben nyerték meg az OBOS Ligaent, azóta elértek egy 11., majd egy 10. helyet.

De elég a külön-külön múltból, lássuk, egymás ellen mire mentek!

A tavalyi idényben az esélyesebbnek gondolt Odd BK egyszer sem tudott nyerni, hazai pályán 3-2-re kaptak ki, míg idegenben gól nélküli döntetlent játszottak. Idén márciusban, mielőtt a bajnokság elkezdődött volna, volt egy barátságos meccsük, amit az Odd 2-0-ra nyert meg, a gólokat Tobias Lauritsen és John Kitolano szerezték.

A Skagerak Arénában nem egyértelmű a hazaiak fölénye, a Sandefjord az elmúlt években kétszer is tudott itt nyerni. Kettőt nyert az Odd BK, és egy meccsük végén nem született döntés.

Előző 5 meccs eredménye
2022.03.26.Barátságos Mérkőzés
odd grenland
2:0
sandefjord
Barátságos Mérkőzés
2021.10.17.Eliteserien
sandefjord
0:0
odd grenland
Eliteserien
2021.07.28.Eliteserien
odd grenland
2:3
sandefjord
Eliteserien
2021.04.17.Barátságos Mérkőzés
odd grenland
0:0
sandefjord
Barátságos Mérkőzés
2020.12.13.Eliteserien
sandefjord
1:1
odd grenland
Eliteserien
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sandefjord

Lesznek problémák, amennyiben a gárda úgy folytatja, ahogy most játszik. Mindössze kétszer nyertek hét meccs alatt, másik öt találkozójukat elbukták. Gólgazdag meccseket játszanak, 11-szer találtak kapuba, 16 gólt kaptak.

Az utolsó három meccsüket egyaránt elbukták, a Valerenga, a Rosenborg és a Lilleström is simán verte őket, tíz gólt kaptak ezen három meccs alatt…

Utolsó győzelmüket a Strömsgodset otthonában érték el, érdekesség, hogy az egyébként remekül teljesítő gárdának ötöt tudtak lőni, miközben egyet sem kaptak.

A Sandefjord tavaly a tizedik helyen végzett, távol volt azért a kieséstől, viszont idén elég rosszul kezdtek ahhoz, hogy azt mondhassuk: Ha nem történik valamiféle változás, akkor a kiesés elkerüléséért fognak harcolni.

Idegenbeli mérlegük jobb, mint a hazai. Nem nehéz annál jobbnak lenni, hiszen csak kikaptak, amikor otthon játszottak, idegenben szerezték meg mindkét győzelmüket, a már említett Strömsgodset elleni, valamint a Haugesund elleni mérkőzéseken.

Itt pozitív a gólkülönbségük, hiszen nyolcat lőttek, hetet kaptak.

A kupában nemrég léptek pályára ők is, a Halsen együttesét 4-1-re verték, Chaib, Loftesnes-Bjune, Jansen és Gussias szerezték a gólokat.

Egy szót ejtsünk a legutóbbi meccsükről, igaz, tegnap már beszéltünk róla a Lilleström kapcsán. Mivel az éllovas ellen játszottak, és Jesper Taaje góljával ők vezettek ugyan, de hamar átvette a vezetést a Lilleström, végül négy gólig meg sem álltak. A dolog érdekessége egyébként az, hogy Philip Slordahl és Jacob Storevik is öngólt vétett, nagyban hozzásegítették a győzelemhez a vendégeket.

Elvileg csak egy játékosukra nem számíthatnak: Sander Moan Foss hiányzik majd sérülés miatt.

A várható kezdőcsapat:

Storevik – Haakenstad, Taaje, Jansen, Smeulers – Mork, Kurtovic, Nilsson – Ofkir, Tveter, Nyenetue

Tippelde

A gólok számában dobogóközeli helyen vannak mindketten, de ez inkább a kapott gólok miatt van így. Ők maguk a kapu előtt ritkán találják fel magukat, egy kivételt lehetne mondani.

Habár a bukik azt mondják, simán jönni fog az over 2,5, mi nem értünk velük egyet. Két és félnél kevesebb gólt várunk.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 2.24 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.25 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.25 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső