Olaszország – Bulgária: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 01.
Olaszország
Teljesítmény:
N N N N N
  • Artemio Franchi
  • Szeptember 02. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Bulgária
Teljesítmény:
V V D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A squadra azzurra végre felért a csúcsra. Roberto Mancini ki tudta köszörülni azt a csorbát, amit anno Gian Piero Ventura okozott azzal, hogy nem tudta kivezetni az olasz válogatottat a 2018-as világbajnokságra. Azóta eltelt három év, az olasz szurkolók pedig eufóriában vannak, egy remek tornán nyújtottak remek teljesítményt, teljesen megérdemelten nyerték meg a nyári Európa-bajnokságot.

Az EB-győztesre ilyenkor akaratlanul is rákerül egy teher: Bizonyítani kell a következő VB-n is. Alapjáraton most lenne két évük az olaszoknak, de a már ismert események miatt a következő nyár is futballtól lesz hangos, jön a Katarban rendezendő VB. Ahol tehát Manciniék már úgy favoritok, hogy igazából még a mezőnnyel sem vagyunk tisztában. Meg úgy semmivel…

És felesleges is, mert először még oda el is kell jutni. Bár, ahogy elnézzük ezt a mostani olasz csapatot, ezzel aztán egyáltalán nem lesz gond…

Bulgária így miben bízhat? – Tehetjük fel a kérdést. Nos, az olaszok ellen sok jóra nem számíthatnak, az egész sorozatot figyelembe véve pedig… Hát, továbbjutási álmokat nem dédelgethetnek.

Az Olaszország – Bulgária találkozóval folytatjuk, zárásként pedig a Svédország – Spanyolország meccset néztük ki nektek.

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Olaszország

Ha a nyáron követtétek az Európa-bajnokságot, márpedig, ha minket olvastok épp, akkor ez bizonyára így volt, akkor tudhatjátok, láthattátok, hogy Roberto Manciniék mennyire jó teljesítménnyel jutottak el a törökök elleni nyitómeccstől a Henri Delaunay trófea felemeléséig. Talán csak egyetlen meccsen nem nekik állt a zászló, végig stabil, megbízható produkcióval rukkoltak elő, és ahogy azt már a bevezetőben írtam: Teljesen meg is érdemelték, hogy a végén a kupa nem „hazatért”, hanem Rómába – ez ugye angolul elég jó kis szójáték…

Előtte már a vb-selejtezők alkalmával bizonyították, hogy komolyan kell velük mindenhol számolni. Csoportjuk nehéznek egyáltalán nem mondható, Bulgária mellett Észak-Írország, Svájc és Litvánia alkotják ezt az ötöst.

Azért túlzásba sem vitték a srácok, három 2-0-s sikerrel hangolódtak az EB-re. Először Észak-Írország legjobbjait verték, majd Bulgáriát, végül pedig Litvániát.

A következő körben, azaz a szeptemberi meccseken jön a bolgárok elleni visszavágó, emellett pedig a csoport második legerősebb csapatával, Svájccal is meg kell mérkőzniük. Végül, majd nyolcadikán egy litvánok elleni hazai meccsel fejezik be ideiglenesen a szereplésüket.

Roberto Mancini továbbra is bízik a keretben, amit az EB-re összerakott – miért is ne tenné, igaz? -, így nagy változásokra vagy meglepetésekre nem kell számítani tőle. Leonardo Spinazzola az egyetlen, aki nem került be, de mint tudjuk, ő nyáron súlyos sérülést szenvedett. Van viszont nagy visszatérő Nicolo Zaniolo személyében, valamint a keret tagja a Juventusba igazolt Moise Kean is.

Mancini kerete:

Kapusok: Gianluigi Donnarumma, Pierluigi Gollini, Alex Meret, Salvatore Sirigu

Védők: Francesco Acerbi, Alessandro Bastoni, Cristiano Biraghi, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Giovanni Di Lorenzo, Emerson Palmieri, Alessandro Florenzi, Manuel Lazzari, Gianluca Mancini, Rafael Tolói

Középpályások: Nicolo Barella, Gaetano Castrovilli, Bryan Cristante, Jorginho, Manuel Locatelli, Lorenzo Pellegrini, Matteo Pessina, Stefano Sensi, Marco Verratti, Nicolo Zaniolo

Támadók: Andrea Belotti, Domenico Berardi, Federico Bernardeschi, Federico Chiesa, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Moise Kean, Giacomo Raspadori, Gianluca Scamacca

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.28.VB-selejtező 2022
bulgária
0:2
olaszország
VB-selejtező 2022
2015.09.06.EB-selejtező 2016
olaszország
1:0
bulgária
EB-selejtező 2016
2015.03.28.EB-selejtező 2016
bulgária
2:2
olaszország
EB-selejtező 2016
2013.09.06.VB-selejtező 2014
olaszország
1:0
bulgária
VB-selejtező 2014
2012.09.07.VB-selejtező 2014
bulgária
2:2
olaszország
VB-selejtező 2014
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bulgária

A bolgár csapat nagyon hosszú ideje nyeretlen, utolsó tíz meccsükből mindösszesen egyet nyertek meg… Azt is Gibraltár ellen.

Az Európa-bajnokság csak álom volt, olyan álom, aminek bekövetkezésére szinte semmi esély, és valóban nem volt. A nemrégiben kinevezett Yasen Petrov ekkor még nem volt szövetségi kapitány, akkoriban Georgi Dermendzhiev irányította a csapatot.

Az eredmények magukért beszélnek, Bulgária a csoport utolsó előtti helyén végzett, még Koszovó is több pontot gyűjtött, egyedül csak Montenegrót előzték meg. Kellett ehhez az is, hogy az utolsó – már téttel nem bíró – fordulóban Csehországot megverjék 1-0-ra.

A Nemzetek Ligájában szintén nem alkottak maradandót, 2 ponttal, csoportutolsóként pottyantak ki a C divízióba, egyetlen meccset sem tudtak nyerni Wales, Finnország vagy Írország ellen.

A mostani selejtező sorsolása nem kedvezett nekik, rögtön a csoport két legnehezebb ellenfelét kapták meg: Kezdésnek Svájc látogatott Szófiába, majd Olaszország.

Viszonylag olcsón megúszták, pedig a svájciak elleni meccs 12. percében a bolgár emberek azt gondolhatták: Ebből nagyon csúnya verés lesz. Ekkor ugyanis már három góllal vezettek a vendégek, itt azonban eléggé visszavettek, Kiril Despodov még szépíteni is tudott.

Olaszországnak már nem tudtak betalálni, a friss Európa-bajnok 2-0-ra nyert.

Harmadik mérkőzésükön Észak-Írország következett, ellenük sem ment a gólszerzés, de itt legalább pontot szereztek: 0-0-ra végződött ez a találkozó.

Három meccs, egy pont, a jövőkép pedig nem túl pozitív. Az olasz mérkőzést követően viszont Litvánia jön, őket illene megvernie majd Dimitar Ilievéknek.

Yasen Petrov jó pár változtatást eszközölt a keretben, olyanok maradtak ki, akik máskor stabil kezdők voltak:

Kapusok: Nikolay Mihaylov, Daniel Naumov, Georgi Georgiev

Védők: Vasil Bozhikov, Anton Nedyalkov, Valentin Antov, Ivan Turitsov, Petko Hristov, Andrea Hristov, Dimitar Velkovski

Középpályások: Georgi Kostadinov, Todor Nedelev, Kristiyan Malinov, Ivaylo Chochev, Dominik Yankov, Birsent Karagaren, Petar Vitanov, Ilian Iliev, Radoslav Kirilov

Támadók: Kiril Despodov, Spas Delev, Dimitar Iliev, Georgi Yomov, Atanas Iliev, Kaloyan Krastev

Összefoglalás

Az odavágón, Szófiában látszott, hogy az olaszok nem adnak bele mindent, mégis nagyon simán tudtak nyerni. Bulgáriának az egész meccsen egy kaput eltaláló lövése volt.

Lehetett volna ez is egy komoly zakó, de nem lett, és az olaszok ellen két góllal kikapni egyáltalán nem szégyen.

Az Azzurrinál Andrea Belotti minden bizonnyal kikerül a keretből, miután kisebb bokasérülést szenvedett, míg Manuel Locatelli, a friss Juventus-zsákmány máris összeszedett két sárgát, ami miatt ezen a mérkőzésen nem játszhat.

Spinazzola helyén minden bizonnyal Emerson Palmeri játszik majd, a csapat többi része pedig az EB-n már megszokott játékosokból fog állni.

A bolgároknál Daniel Naumovnak van a legnagyobb esélye kapuba kerülni, miután Plamen Iliev nincs a keretben, Petko és Andrea Hristov közül pedig egyikük kaphat szerepet.

Petrov mester nem szavazott bizalmat a Cicinho, Strahil Popov, Momchill Tsvetanov hármasnak, ami azért valahol meglepő. Kíváncsian várjuk, hogy Ilian Ilianov Iliev, az egyik legnagyobb bolgár tehetség megkapja-e kezdőként az esélyt.

Magunk részéről az olasz győzelem nem lehet kérdés. De megint azt mondjuk: Csak és kizárólag hendikeppel. Emellett pedig azt mondjuk, hogy Bulgária nem lesz képes bevenni az olaszok kapuját, csak a hazaiak szereznek gólt. Nem nagy oddsok – egyik sem – de néha ilyen is van…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső