Olaszország – Argentína: Fogadási Tippek és Finalissima Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 május 30.
Olaszország
Teljesítmény:
N V D D N
  • Wembley Stadium
  • Június 01. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Argentína
Teljesítmény:
D N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Akinek nem jött be a kisebb bajnokságokra való fogadás, most talán egy picit jobban fogja magát érezni, ugyanis a héten válogatott mérkőzések jönnek, Nemzetek Ligája, az elmaradt skót – ukrán VB-selejtező, meg egy rakás meccs még, ami érdekes lehet számunkra. Egyébként nekem, nekünk bejött ez a svéd-norvég-amerikai vonal, még ha utóbbiban nem is volt sok sikerélményünk. A két északiban annál inkább, azokat biztosan folytatni fogjuk, az amerikait még meglátjuk.

Szóval, azt mondtam, lesz egy rakás érdekes meccs. Ilyen az Olaszország – Argentína találkozó, amely nem egy szimpla barátságos meccs, hanem egyfajta szuperkupa, amely a Finalissima névre hallgat.

Olaszország nyerte a tavaly nyári Európa-bajnokságot, Argentína nyerte a Copa Americát, most pedig ez a két együttes szépen megmérkőzik egymással. A Wembley-ben, Angliában, a futball őshazájában.

Nem sokszor volt ilyen „torna”, ez mindössze a harmadik alkalom, hogy a COMNEBOL és az UEFA győztese összecsap egymással.

Először 1985-ben Franciaország verte Uruguayt Párizsban 2-0-ra, majd nyolc évvel később Argentína tizenegyesekkel győzte le Dániát.

Olaszország fiaskója is közre játszhat abban, hogy a bukik az argentin együttest tartják favoritnak, de azért nem teljesen esélytelenek ők…

Olaszország

Kísért a múlt, Olaszország sorozatban a második világbajnokságára sem tud kijutni. 2018-ban ez Ventura állásába került, azonban Roberto Mancini nem mondott le, továbbra is ő irányítja a squadra azzurrát. Valószínűleg az Európa-bajnokságon való szereplés rásegített erre, mert ez nagy blama. Tényleg nagy.

Az elmúlt idők eredményei alapján nem is gondoltuk volna, hogy Katarban nem lesznek ott Jorginhoék, ám az északmacedónok elleni play-off elődöntőben már kizúgtak. Két meccset kellett volna megnyerni, de már az elsőn elvéreztek.

Azóta egy mérkőzést játszottak, Törökországba utaztak, és nehezen, de nyertek 3-2-re. A góljaikat Bryan Cristante és Giacomo Raspadori szerezték, utóbbi kettőt vágott.

Mancini különösebb változtatást nem eszközölt, két újoncot avathat az együttes Andrea Pinamontit és Davide Frattesit. Előbbi az Empolit vitte a hátán, utóbbi pedig a Sassuolo csapatába robbant be, abszolút megérdemelt mindkét meghívó. Van még egy név a listán, aki nem megszokott, a Hellas Verona játékosa, Gianluca Caprari három és fél év után játszhat újra a nemzeti mezben.

Visszatér még egy nagy név, a nyári EB-n achilles-sérülést szenvedő Leonardo Spinazzola újra bevethető, repült is a meghívó.

Kimaradt az európa-bajnokok közül Gaetano Castrovilli, Federico Chiesa, Ciro Immobile és Rafael Tolói.

Ezen a mérkőzésen fog elbúcsúzni egyébként a nemzeti csapattól Giorgio Chiellini, hasonlóra számíthatunk, mint ahogy a Juvéból is elbúcsúztatták.

A teljes keret:

Kapusok: Alessio Cragno, Gianluigi Donnarumma, Alex Meret, Salvatore Sirigu

Védők: Francesco Acerbi, Alessandro Bastoni, Cristiano Biraghi, Leonardo Bonucci, Davide Calabria, Giorgio Chiellini, Giovanni Di Lorenzo, Federico Dimarco, Emerson Palmieri Dos Santos, Alessandro Florenzi, Manuel Lazzari, Luiz Felipe, Gianluca Mancini, Leonardo Spinazzola

Középpályások: Nicolo Barella, Bryan Cristante, Davide Frattesi, Jorginho, Manuel Locatelli, Lorenzo Pellegrini, Matteo Pessina, Sandro Tonali, Marco Verratti

Támadók: Andrea Belotti, Domenico Berardi, Federico Bernardeschi, Gianluca Caprari, Lorenzo Insigne, Moise Kean, Andrea Pinamonti, Matteo Politano, Giacomo Raspadori, Gianluca Scamacca, Mattia Zaccagni, Nicolo Zaniolo

A várható kezdőcsapat:

Donnarumma – Di Lorenzo, Chiellini, Bastoni, Spinazzola – Jorginho, Verratti, Barella – Berardi, Scamacca, Insigne

Egymás elleni meccsek:

Tétmérkőzést ez a két csapat nagyon régen nem játszott egymással, utoljára az 1990-es Világbajnokságon. Azóta háromszor találkoztak, 2001-ben, 2013-ban és 2018-ban, mindhárom meccs barátságos találkozó volt. Érdekesség, hogy az olasz együttes jó ideje nem tud nyerni Argentína ellen, a legutóbbi öt mérkőzésükből hármat – az utolsó hármat – a dél-amerikaiak nyertek, kettő pedig döntetlenre végződött.

Olasz győzelemre 1982-ben került sor utoljára, akkor 2-1-re nyertek Tardelli és Cabrini találataival. Micsoda csapatok voltak ezek, te jó ég… az egyik oldalon Rossi, Tardelli, Dino Zoff, a másikon Gallego, Ardiles, Gallego, Maradona és Kempes…

A legutóbbi mérkőzést részletesen nem feltétlenül szükséges kifejteni, az argentin együttes azóta alaposan átalakult. Igaz, az olaszoknál sokan megtalálhatók még ma is abból a csapatból…

Előző 5 meccs eredménye
2018.03.23.Barátságos Mérkőzés
argentina
2:0
olaszország
Barátságos Mérkőzés
2013.08.14.Barátságos Mérkőzés
olaszország
1:2
argentina
Barátságos Mérkőzés
2004.08.24.Olimpia 2004
olaszország
0:3
argentina
Olimpia 2004
1990.07.03.Világbajnokság 1990
olaszország
2:3
argentina
Világbajnokság 1990
1986.06.05.Világbajnokság 1986
olaszország
1:1
argentina
Világbajnokság 1986
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Argentína

Azért sokat kellett várni arra a Copa America győzelemre… Megérte, 1993 után tavaly júliusban Brazíliát verték meg, ráadásul épp az ősi rivális otthonában. Ezzel az argentin együttes a 15. alkalommal hódította el a trófeát, beérték Uruguay együttesét, és végre Lionel Messi is megkapta a hőn áhított nemzeti sikert, miután a Barcával mindent megnyert, Argentínával semmi nem jött össze neki. Egészen idáig.

Természetesen Argentínával találkozni fogunk Katarban, a selejtezőben ugyan még van egy meccsük, de az már nem oszt és nem szoroz. Brazília ellen fognak majd szeptemberben meccselni, akkor alakul ki a végeredmény, de Viniciusék mögött ott lesznek a második helyen Messiék.

A csapat utolsó öt meccse a selejtezőben volt, legutoljára márciusban léptek pályára Ecuador ellen, 1-1-re végeztek.

A keretet tekintve Lionel Scaloni elég érdekes húzásokat hajtott végre, de nem mondhatnánk, hogy ez egy gyenge csapat. Otthonról lényegében csak pár játékost hozott, a csapat nagy része Európában futballozik topbajnokságokban.

A teljes keret:

Kapusok: Emiliano Martinez, Franco Armani, Juan Musso, Geronimo Rulli

Védők: Germán Pezzella, Nehuén Pérez, Lisandro Martinez, Marcos Senesi, Cristian Romero, Nicolás Otamendi, Nicolás Tagliafico, Marcos Acuna, Juan Foyth, Gonzalo Montiel, Nahuél Molina

Középpályások: Guido Rodriguez, Rodrigo de Paul, Exequiel Palacios, Giovani Lo Celso, Alexis Mac Allister, Papu Gómez

Támadók: Nicolás Iván González, Ángel Di Maria, Lionel Messi, Lautaro Martinez, Julián Álvarez, Joaquin Correa, Paulo Dybala, Ángel Correa

A márciusi meccshez képest nincs ott Martinez Quarta, Lucas Boyé, Leandro Paredes, Manuel Lanzni és Lucas Ocampos sem.

A várható kezdőcsapat:

Martinez – Montiel, Romero, Otamendi, Tagliafico – de Paul, G. Rodriguez, Mac Allister – Álvarez, Messi, González

Tippelde

Bivalyerős ez az argentin csapat, és Scaloni meg is találja a hangot ezekkel a fiatalokkal. Remekül sikerült a generációváltás, első blikkre úgy tűnik, tömve van a keret fiatal, sikerre éhes futballistákkal.

Nem is csoda, hogy ők a favoritok, habár az olasz csapat is nagyon erős, és ott is vannak rendkívüli fiatalok, elég csak Raspadorira vagy Scamaccára gondolni.

A két csapattól gólokat várunk, vannak olyan erősek, hogy egymás kapujába betaláljanak mindketten…

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.96 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.00 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.00 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső