Olaszország – Belgium: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 08.
Olaszország
Teljesítmény:
V N D D N
  • Allianz Stadion
  • Október 10. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Belgium
Teljesítmény:
V N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vasárnap véget ér a Nemzetek Ligája, szerdán, illetve csütörtökön lejátszották az elődöntőket, amire nem igazán lehetett panasza a futballkedvelő közönségnek. Négy nagyon erős és jó csapat feszült egymásnak – no nem egyszerre -, hogy kiderüljön, vasárnap kinek jut a bronzmeccs és kinek a finálé? Tegnap este erre a kérdésre megkaptuk a válaszunkat a bronzmérkőzésen Olaszország – Belgium meccset, míg a döntőben Spanyolország – Franciaország találkozót rendeznek.

Micsoda meccsek voltak ezek… Hát, röviden és tömören: Jók.

Véget ért egy nagy menetelés, Roberto Mancini együttese 37 veretlen találkozó után kapott ki újra, míg a kissé megsüllyedt franciák mélyről jöttek vissza a belgák ellen.

Lesz miről beszélni, ezt követően pedig természetesen megpróbáljuk megtippelni az eredményeket. A bronzcsatával indítunk ezt pedig a döntő követi még ma.

A fogadóirodák az Európa-bajnokság győztesét tartja favoritnak, amin nem kell meglepődni, hiszen az EB-n egyszer már összetalálkoztak az egyenes kieséses szakaszban, akkor a squadra azzurra 2-1-re tudott nyerni a vörös ördögök ellen.

Eljött a revans ideje?

Mi történt az elődöntőben?

Röviden felidézzük az elődöntőben történt legfontosabb pillanatokat, helyzeteket, gólokat, mindent, ami releváns.

Olaszország – Spanyolország: 1-2

G.: Pellegrini ill. Ferrán Torres (2)

A mérkőzésre két és fél gólnál kevesebbet vártunk, ami akár még össze is jöhetett volna, Lorenzo Pellegrini a hajrában elvette a reményünket a győzelemre. Ettől függetlenül élveztük a találkozót, mert nagyon is élvezhető volt.

A kezdők:

Olaszország:

Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Bastoni, Emerson – Barella, Jorginho, Verratti – Chiesa, Bernardeschi, Insigne

Spanyolország:

Unai Simon – Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, M. Alonso – Koke, Busquets, Gavi – Sarabia, Ferrán Torres, Oyarzabal

Az előzetesen várt kezdőkhöz képest voltak változtatások, az olaszoknál Ciro Immobile megsérült, így gyakorlatilag klasszikus ék nélkül vágott neki a mérkőzésnek Roberto Mancini, hiszen Federico Bernardeschi helyettesítette a Lazio gólvágóját, míg hátul Alessandro Bastoni kezdett Giorgio Chiellini helyett.

A spanyoloknál Reguilón helyett a Chelsea játékosa, Marcos Alonso játszott, a középpályán pedig egyből mélyvízbe került Gavi, a Barcelona legújabb felfedezettje, aki augusztusban töltötte be a 17. életévét. Villámkarriernek tűnik, akárcsak Barcás csapattársánál, Pedrinél, aki nemcsak a kezdőből, de a cserék közül is kimaradt, mivel megsérült. A centerpozícióban itt sem egy klasszikus ék volt jelen, Luis Enrique Ferrán Torresnek szavazott bizalmat.

A Milánóban megrendezett mérkőzésen a házigazda szurkolói nem csak a spanyolokat fütyülte és szidta, hanem kapusukat, Gigio Donnarummát is, továbbra sem bocsátották meg neki az AC Milan drukkerei, hogy a nyáron Párizsba igazolt…

Az első védést Unai Simonnak kellett bemutatnia az ötödik percben, Gavi labdavesztése után Federico Chiesa vette célba a jobb alsó sarkot, a lövés nem okozott gondot az Athletic Bilbao kapusának.

Ezt követően a spanyolok vették át az irányítást, és bár Mikel Oyarzabal 13. perces lövését Bastoni még blokkolni tudta pár perccel később nem ismert kegyelmet a vörös fúria. A baloldalon aktívabb spanyolok ismét itt vezettek támadást, Mikel Oyarzabal félmagas beadása tökéletesen találta meg a középen – szinte – egyedül érkező Ferrán Torrest, aki gólját a kapufa segítségével lőtte.

A gól után egyből labdát veszítettek a taljánok és ebből következhetett volna a következő spanyol gól, Marcos Alonso bombája csusszant ki Donnarumma kezei közül, a kapufa megállította a labdát, majd Leonardo Bonucci a kapu torkából tisztázott szögletre.

A 34. percben emelkedtek fel a székükből legközelebb az olaszok, egy hosszú indítással Federico Bernardeschi robogott el, a tizenhatoson belülre érve a bal alsóba lőtt… Volna, ha nincs ott Unai Simon. Egy perccel később a kapus sem segíthetett volna, Lorenzo Insigne azonban ajtó-ablak ziccerben mellé belsőzött.

A 37. percben döntő fontosságú jelenetéhez érkezett a mérkőzés, a magyarok egyik kedvenc bírója, Sergej Karasjov ugyanis kiállította a hazaiak csapatkapitányát, Bonuccit. A védő második sárgáját könyöklés miatt kapta, egy totálisan buta szabálytalanságot követett el a cséká.

Az emberelőnyt még a szünet előtt sikerült kihasználni, ismét Mikel Oyarzabal volt a feladó és ismét Ferrán Torres a címzett, a Manchester City fiatalja msot fejjel talált a hálóba.

A második félidőben a spanyolok tartották az eredményt, néha megvillantak, Luis Enrique a pályára küldte Yeremy Pinot, aki Gavihoz hasonlóan kellemes meglepetés volt, a helyzetek viszont inkább olasz részről jöttek, dacára az emberhátránynak. Szépíteni végül a 83. percben sikerült, Federico Chiesa labdáját Lorenzo Pellegrini váltotta gólra. A hosszabbításban az egyenlítéshez is közel jártak a taljánok, ám Unai Simon hárítani tudott. A végeredmény 1-2 Spanyolország javára.

Előző 5 meccs eredménye
2021.07.02.Európa-bajnokság 2020
belgium
1:2
olaszország
Európa-bajnokság 2020
2016.06.13.EB-selejtező 2020
belgium
0:2
olaszország
EB-selejtező 2020
2015.11.13.Barátságos Mérkőzés
belgium
3:1
olaszország
Barátságos Mérkőzés
2008.05.30.Barátságos Mérkőzés
olaszország
3:1
belgium
Barátságos Mérkőzés
2000.06.14.Európa-bajnokság 2000
belgium
0:2
olaszország
Európa-bajnokság 2000
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Belgium – Franciaország: 2-3

G.: Carrasco, Lukaku ill. Benzema, Mbappé, T. Hernández

Hát, ha az olasz – spanyolra azt mondtuk, hogy remek meccs volt, akkor erre mit mondjunk? 2-0-nál kényelmesen hátradőltünk a székünkben, hiszen hazai győzelemre fogadtunk. Ha a Bet365-nél tettétek meg a tétetek, akkor nyertetek, hiszen ott kiemelt meccseknél a 2-0-s vezetést győzelemként könyvelik el. Ha máshol fogadtatok, akkor nem voltatok ilyen szerencsések…

A kezdők:

Belgium:

Courtois – Alderweireld, Denayer, Verthonghen – Castagne, Witsel, Tielemans, Carrasco – De Bruyne, Lukaku, Hazard

Franciaország:

Lloris – Kounde, Varane, L. Hernández – Pavard, Pogba, Rabiot, T. Hernández – Griezmann – Benzema, Mbappé

Négy perc után már vezetést szerezhettek volna a belgák, Kevin De Bruyne közeli lövését hatalmas bravúrral tolta szögletre Hugo Lloris. Remek iramban folyt a találkozó, villámgyorsan játszották át a középpályát pörögtek az akciók. A nyolcadik percben Kylian Mbappé beadását Benjamin Pavard szúrta rá, Courtois könnyedén védett.

A próbálkozáok nem jártak sikerrel egészen a 37. percig, ekkor Kevin De Bruyne passzolt a balszélen álló Yannick Carrasco elé, az Atletico Madrid játékosa befelé cselezett, majd laposan a rövid alsóba lőtt, 1-0.

Hamarosan jött a második gól, ezt Romelu Lukaku szerezte három perccel később. A Chelsea támadója könnyedén verte meg Lucas Hernándezt, majd kiszorított szögből a kapus szeme közé lőtt.

Ami a második félidőben történt, arra senki nem számított. Már a fordulás után érezhetően magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a gall kakasok, a szépítés össze is jött a 62. percben, Karim Benzema öt belga védő körül forgolódott, mielőtt a bal alsóba lőtt volna.

Hamarosan már 2-2-t mutatott az eredményjelző, a 67. percben Youri Tielemans és Antoine Griezmann csaptak össze a tizenhatoson belül, a játékvezető videózás után ítélt büntetőt a franciák javára. Kylian Mbappé talán azért állt oda, hogy saját lelkiismeretét rendbe tegye, most nem hibázott, mint a svájciak ellen…

A hátralévő időben Roberto Martinez legénységének még volt egy lesgólja, amit a VAR vett el Lukakutól, közben Thibaut Courtois is bemutatott pár szép védést, úgy tűnt, jön a hosszabbítás. Ám a 90. percben Theo Hernández szédületesen nagy gólt vágott. Ezzel megnyerve az összecsapást Franciaországnak.

Összefoglalás

Az már most biztosnak tűnik, hogy Eden Hazard ismét megsérült. Ha a combsérülés nem is annyira komoly, biztos, hogy Roberto Martinez nem fogja játszatni a szélsőt. És ha most lenne elég karakterem leírnám, mennyire sajnálom ezt a fickót. Hatalmas reményekkel érkezett Madridba, és most a tönk szélén áll… És nem azt látom, hogy innen lenne visszaút.

A helyét majd Leandro Trossard veheti át, esetleg az öcs, Thorgan Hazard.

A másik oldalon is vannak szép számmal hiányzók: Leonardo Bonucci eltiltás miatt nem játszhat, Ciro Immobile, Matteo Pessina és Rafael Tolói pedig sérültek.

A bronzmeccset egyik csapat sem fogja olyan komolyan venni, mintha döntőt játszanának, emiatt azt gondolnám, hogy több változtatás is lehetséges, hogy a kulcsjátékosokat kíméljék. Egy klub sem örül annak, ha sztárjátékosa harcképtelen állapotban tér vissza…

Nemrég ez a két együttes játszott egymással az EB-n, az parázs kis csata volt, ahol akár a belgák is nyerhettek volna, de a nyáron Olaszországnak minden szempontból kijött a lépés…

A szerdán és csütörtökön látottak így nem biztos, hogy releváns támpontot adnak nekünk. Ha lesz rotáció, akkor mindkét együttes hajtani fog, szeretnének bizonyítani a mesternek, ebből pedig kijöhet valami remek. Mindkét csapat gólt szerez reményeink szerint, a bronzérem pedig véleményünk szerint az olaszok nyakába kerül majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső