Olaszország – Bosznia – Hercegovina: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 02.
Olaszország
Teljesítmény:
N N N N N
  • Artemio Franchi
  • Szeptember 04. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Bosznia-Hercegovina
Teljesítmény:
N V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Óriási kudarcnak számított, hogy Olaszország nemzeti tizenegye nem tudott kijutni a 2018-as Világbajnokságra. Akkor sokan kongatták a vészharangokat, és tették mindezt teljes joggal. Ilyen szintű blama ugyanis nem fordult elő sűrűn, 1958-ban sikerült ugyanez a „bravúr”. Gian Piero Venturát el is söpörte a népharag, hamarosan pedig érkezett Roberto Mancini, aki helyre rakta a dolgokat.

Az Olaszország – Bosznia-Hercegovina meccsen egyértelműen a hazaiak az esélyesek.

Olaszország

Na, igen, nem volt az egy szép időszak az olaszok számára, Mancini azonban viszonylag gyorsan helyre rázta a fiúkat. Egy kis megújulás sosem árt, egy válogatottnál pedig törvényszerű, hogy a nagy öregek előbb-utóbb átadják helyüket egy fiatalabb generációnak. Ezzel nem osztottam meg nagy bölcsességet, mégis furcsa volt látni azt, hogy a régen kihagyhatatlan (ám a mai napig aktív) futballisták hogyan kopnak ki.

Roberto Mancini jött, látott és győzött – Egyelőre. A 2020-as EB selejtezőket hiba nélkül hozták le, nagyon sokszor meggyőző és jó focit produkálva. 10 meccs, 10 győzelem, ezt nem igazán kell magyarázni. Utolsó meccsükön 9-1-re páholták el a jóval szerényebb Örményországot.

Mancini elmondta, mindegyik játékosa tesztelésen esett át, addig pedig mindenki el volt zárva mindenkitől. Jó hír, senki nem kapta el a fertőzést, így a behívottak 100 százaléka a mester rendelkezésére áll. Jorginho és Sandro Tonali volt kérdéses, ők karanténban voltak, előbbi csatlakozott már a kerethez, a Brescia középpályása viszont nem, Mancini ugyanis úgy gondolta, a középpályás (aki amúgy teljesen egészséges) közel áll ahhoz, hogy a Milanba szerződjön, így bizonyára ez jár a fejében.

Nagy meglepetés nincs a csapatban, szinte megegyezik a keret a selejtezőkön látott csapattal. Természetesen itt van Meret, Sirigu és Gigio Donnarumma, a védelem is szintén adott, bár Romagnoli ezúttal nincs benne a bő keretben. De Biraghi, Di Lorenzo, Chiellini, Bonucci és Alessandro Bastoni ott van. Az Inter tehetsége első felnőtt válogatott meccsére készülhet.

Az Inter három középpályást is ad a válogatottnak: Barellát, Gagliardinit és Sensit, míg hosszú és súlyos sérülése után Nicoló Zaniolo is a keret tagja.

Úgy tűnt, Meret és Ciro Immobile végül kikerül, mert ütköztek az edzésen, de a kiadott tájékoztató alapján egyikük sérülése sem súlyos, a bosnyákok elleni meccsig felépülnek. Federico Bernardeschi viszont már visszautazott Torinóba, az ő sérülése a vártnál komolyabb.

Maradt azonban még bevethető támadó az Azzurrinál, a Serie A csatárai közül a már említett Immobile valamint Caputo, Orsolini, Chiesa, Belotti és Insigne is rendelkezésre áll, a Kínában futballozó El Sharaawyról nem is beszélve.

Egymás elleni meccseik

Ez az első válogatott meccs, ahol a korábbi találkozóknak külön bekezdést szentelek. Ennek annyi az oka, hogy a 2020-as EB-re készülő selejtezőben megmérkőztek egymással, szóval friss az élmény. Mindkét alkalommal az olaszok nyertek, hazai pályán 2-1-re, míg Boszniában sima 3-0-val léptek túl Dzekoékon. Akkor Bernardeschi, Tonali és Emerson is pályán volt, most ők biztosan hiányozni fognak.

Előző meccs eredménye
2019.11.15.EB-selejtező 2020
bosznia hercegovina
0:3
olaszország
EB-selejtező 2020
2019.06.11.EB-selejtező 2020
olaszország
2:1
bosznia hercegovina
EB-selejtező 2020
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bosznia – Hercegovina

Elképesztő javuláson ment át a bosnyák foci, jól mutatja ezt az, hogy a legfelsőbb divízióban szerepelnek. Elsőre mindenkinek Edin Dzeko neve ugrik be, tény és való, hogy ő a leghíresebb bosnyák futballista, de ez a keret nem csak róla szól.

Kezdjük megint a ferencvárosi vonallal, Civic már évek óta a Fradinál játszik, Adnan Kovacevic viszont új szerzemény, mindketten benne vannak Dusan Bajevic csapatában. És persze Muhamed Besic is a keret tagja, aki ugyan azóta már a ködös Albion felé vette az irányt, azért jó tudni, honnan indult.

És ott van persze Armin Hodzic, aki ugyan nem ferencvárosi, de magyar csapatban, a MOL Fehérvár FC-ben szerepel.

További két játékost szeretnék megemlíteni a bosnyák védelemből: Sead Kolasinac az Arsenal játékosa, míg Bicakcic jelenleg a Hoffenheim játékosa.

A középpályát illetve a csatársort sem lehet gyengének nevezni, a friss Barca igazolás, Miraljem Pjanic is várhatóan kezdeni fog. Neki ismerős lesz a közeg és az ellenfél, hosszú éveket töltött a Juventusban.

A támadók között Edin Dzekot, a Roma kapitányát nem kell bemutatni, valamint biztos vagyok benne, hogy az idei EL szezon után Edin Visca neve is többeknek ismerős. Visca a Basaksehir játékosa, remek szezonon van túl, az isztambuli menetelés nagyban neki és fontos góljainak köszönhető.

Összefoglalás

Papíron ez egy sima meccs, 1.3 körüli szorzó mindössze az olaszok győzelmén, ez pedig nem túl combos. Szerencsére van alternatíva, ami több pénzt hozhat, ezt próbáljuk meg inkább meglovagolni. Az azért egyértelmű, hogy minőségben nem várhatunk olyan meccseket, mint az EB selejtezők vagy VB selejtezők során. A Nemzetek Ligája még mindig gyerekcipőben jár, a legtöbb válogatott számára ez egy nyűg, főleg most, amikor sok játékos alig tudott pihenni az elhúzódó szezon miatt.

Másrészt a keretek egy éve nem igazán látták egymást, a kémián így sok fog múlni.

De ha szigorúan a statisztikákból illetve az egyéni teljesítményekből indulok ki, akkor azt mondanám, teljesen reális egy Over 2,5. Az olaszok az elmúlt 10 meccsükből 8 alkalommal végeztek e fölött, míg a bosnyákoknál ugyanez az arány 10/9.

Abban nem vagyok biztos, hogy a bosnyákok tudnak gólt rúgni, így azt nem szívesen ajánlom, hogy mindkét fél betalál. Ahogy azt sem ajánlom, hogy sima olasz győzelemre tegyetek. Nem azért, mert nem ezt várom, hanem mert nincs benne érték.

Az viszont már izgalmasabb, ha kombinálunk: Olasz győzelem + Over 2,5. Na, ez már valami, remek odds-szal. Viszont a fő tippem egy sima Over 2,5, amely kellően biztonságos, mégis jó szorzóért adják.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső