Olaszország – Észak-Írország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 24.
Olaszország
Teljesítmény:
N N N D D
  • Ennio Tardini
  • Március 25. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Észak-Írország
Teljesítmény:
D V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy történelmi kudarcot nem kellene megismételni az olasz nemzeti tizenegynek. 2018-ban, Oroszországban nem vettek részt a Világbajnokságon, a svédek elleni pótselejtezőt elbukták, ez pedig olyan szintű népharagot váltott ki, amely az edzőt (Piero Venturát) és több játékost is kvázi elüldözte. Olaszország ezt megelőzően 1958-ban nem tudta kvalifikálni magát a világeseményre, és ez volt az egyetlen alkalom, amikor ez nem sikerült. Érthető volt tehát a népharag, de nem csak a csapat, hanem Mateu Lahoz irányába is, aki a svédek elleni pótselejtező visszavágóján nem kevesebb, mint öt tizenegyest nem fújt be. Három és fél év távlatából már felesleges azon vitatkozni, hogy melyik volt jogos, melyik nem… De hogy a spanyol sípmester itt és most sem lett népszerű, az tuti…

Szóval, az alap motiváció mellett ez is munkálkodni fog az olasz játékosokban. Az olasz válogatott egyértelműen fejlődés jeleit mutatja, mondjuk ez tőlük inkább elvárás, nemde?

Az Európa Bajnokságon már ott lesznek, nem is akármilyen teljesítménnyel érték ezt el. Tíz meccsből tízet behúztak, hasonlóan a belgákhoz. Az ő gólarányuk egy kicsit gyengébbre sikerült, de hát ez kit érdekel?! A 37 rúgott gólon testvériesen megosztoztak, egy játékos sem lőtt többet öt gólnál.

A Nemzetek Ligájában is elődöntőbe jutottak, ergo a csoportjukat ott is megnyerték a hollandok előtt. Vereséget itt sem szenvedtek, 3 győzelem és 3 döntetlen elég volt az elsőséghez. Az elődöntőben majd a spanyolokkal játszanak október elején.

Az észak-ír válogatottnak volt esélye kijutni az EB-re. De nem sikerült. A pótselejtező elődöntőjét még sikerrel vették (Bosznia-Hercegovinát ejtették ki tizenegyespárbajban), a döntőben viszont Szlovákia legjobbjai – szintén hosszabbításba torkollt a mérkőzés – 2-1-re nyertek.

Az NL-ben totálisan felejthető szezont produkáltak, bár a szurkolóik nem könnyen felejtik majd el, hogy összesen két pontot sikerült összehozniuk, és csont nélkül zúgtak ki a C divízióba.

Az Olaszország – Észak-Írország találkozón nem az a kérdés – valószínűleg -, hogy nyernek-e az olaszok, hanem az, hogy hány góllal!

A két válogatott

Megnézzük a kereteket, az elmúlt időszakban elért eredményeket, ez alapján pedig igyekszünk kitalálni a lehető legjobb választást a mérkőzésre.

Olaszország

Ventura után a stafétát Roberto Mancini vette át, és elmondható, hogy a mester rendesen összekapta az olasz válogatottat. Már meséltem a mostani eredményeikről odafent, nézzük inkább, hogy ezúttal kik kaptak helyet a csapatban!

Mancini hatalmas, 38 fős keretet hirdetett az előttük álló 3 mérkőzésre, de Bryan Cristanténak már el is kellett búcsúznia a társaktól, ugyanis megsérült, emiatt egyik találkozón sem fog játszani. Lehet, hogy csapattársa, Lorenzo Pellegrini is kénytelen lesz hazautazni, ő kapott egy rúgást a lábára.

Az Interből három játékos kapott meghívót: Stefano Sensi, Nicoló Barella, valamint Alessandro Bastoni. Sorsukról még ma, egy nappal a meccs előtt sem tudni semmit, de megint csak Romelu Lukaku példájából tudok kiindulni. Ő is megkapta a meghívóját, de az Inter őt sem akarta elengedni, azonban egy negatív teszt után mégis csatlakozhatott a belgák keretéhez.

Régen az olasz csapat telis-tele volt nagyobbnál nagyobb sztárokkal. Most ez szerintem nincs meg. Vannak kivételes képességű labdarúgók, de egyikük sem mérhető egy Francesco Tottihoz, egy Alessandro Del Pierohoz vagy egy Paolo Maldinihez. Ez nem kritika, mert az eredményeken látszik, mennyire jók, csak azt mondom, hogy ezek az idők elmúltak.

Az Atalanta középhátvédje, a brazíliai születésű és brazil állampolgárságú Rafael Toloi is csatlakozott a többiekhez, megkapta az olasz állampolgárságot, így bemutatkozhat második hazájának színeiben.

Talán a védelem az – meglepő módon -, amely a leggyengébb csapatrész, de azért így is ott van egy Bonucci, egy Chiellini, egy Tolói vagy egy Florenzi mondjuk. Szóval gyengének egyáltalán nem lehet nevezni őket.

Azt pletykálják egyébként, hogy elől az Insigne – Belotti – Chiesa hármas fog kezdeni. Nem tudom, ennek mennyire higgyek, de inkább Ciro Immobile vagy Ciccio Caputo lenne nálam a befutó… De okkal ülök én itt, Mancini meg ott…

Előző meccs eredménye
2011.10.11.EB Selejtező 2012
olaszország
3:0
észak írország
EB Selejtező 2012
2010.10.08.EB Selejtező 2012
észak írország
0:0
olaszország
EB Selejtező 2012
2009.06.06.Barátságos Mérkőzés
olaszország
3:0
észak írország
Barátságos Mérkőzés
2003.06.03.Barátságos Mérkőzés
olaszország
2:0
észak írország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Észak-Írország

Senkinek sem mondok újat: Észak-Írország válogatottja jóval gyengébb játékerőt képvisel. Igazából ebből a keretben alig van élvonalbeli játékos a légiósok között, de mondjuk Stuart Dallas, Jamal Lewis vagy Jonny Evans nevét már mindenki hallotta. Többségében az angol másod – vagy harmadosztályban szerepelnek, ad játékost a Borough, a Millwall és még sorolhatnám.

Vannak szép számmal a skót élvonalból is, például Kyle Lafferty, az egyik legjobb észak-ír csatár. Igaz, már elmúlt 33 éves, de a Kilmarnockban remekül kezdett, négy mérkőzésen három gólt rúgott.

Két újoncot avathat fel Ian Baraclough: Az Accrington Stanley-ben futballozó Dion Charles, valamint a Derry Cityben védő Nathan Gartside először kaptak meghívót a felnőtt keretbe, de a szamárlétrát végigjárták.

Sérülés miatt Michael McGovern és Trevor Carson nem lehet itt, valamint kétséges Paddy McNair játéka, aki az előző Middlesbrough meccsen sérült meg.

Összefoglalás

Összehasonlíthatatlan a két keret. És ezzel semmi sértőt nem mondtam. A fogadóirodák sem ok nélkül gondolják, hogy tükörsima hazai győzelem születik, természetesen én is azt gondolom. Nem sokszor találkoztak eddig a felek, az észak-írek még 1958-ban tudtak nyerni az olaszok ellen, valamint van egy döntetlenjük 2010-ből, de a többi találkozót az olaszok nyerték. Legnagyobb arányú győzelmük 3-0 volt 2011-ben.

Nem tudok olyan forgatókönyvet elképzelni, ami úgy zárulna, hogy az észak-írek ponttal vagy pontokkal távoznak az Ennio Tardiniből.

Azt viszont el tudom képzelni, hogy Olaszország megrázza magát, és tekintélyt parancsoló győzelemmel indítja a sorozatot. Ezekből szoktak aztán a nyögvenyelős meccsek születni. De nem, bízom Chiesáékban, és abban, hogy sok gól lesz. Legalább három.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső