Olaszország – Lengyelország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 11.
Olaszország
Teljesítmény:
D D N N D
  • Mapei
  • November 15. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Lengyelország
Teljesítmény:
N D N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ahogy az előző fordulóban az olasz – hollandnak, úgy ennek a meccsnek is egy harmadik fél örülhet adott esetben a legjobban. Ugyanis, ha az Olaszország – Lengyelország mérkőzés döntetlennel végződne, Hollandia pedig le tudja győzni az eléggé foghíjas bosnyákokat, akkor egy nagyon izgalmas utolsó forduló várna ránk A1-es divízióban. Erre pedig elég jó esély van.

Az olasz csapat eddig veretlen, de ez mindössze egy győzelmet és három döntetlent jelent, a lengyelek pedig a csoport élén állnak 2 győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel.

Amennyiben Lengyelország nyeri ezt a meccset, óriási lépést tesz a play off felé, Olaszország pedig kiszáll a versenyből. A tét tehát óriási…

Mi történt korábban?

Vegyük sorra, milyen meccseket játszottak mostanság, milyen kerettel vágnak neki a meccsnek a csapatok és hogy szerepeltek a csoportjukban?

Olaszország – Hollandia

Nagy lehetőség előtt álltak az olaszok, a hollandok elleni győzelem továbbra is élen tartotta volna őket. Azonban amilyen jó volt az első játékrészben nyújtott teljesítményük, annyira gyenge lett a második. Pedig a kezdőcsapatra (és a padon ülőkre) nem lehetett panasz, rendkívül erős tizenegy játékos lépett pályára.

És, mivel ez egy fontos találkozó volt, úgy is álltak neki. A 16. percben Barella ugratta ki a Roma játékosát, Lorenzo Pellegrinit, aki miután átvette a labdát kilőtte Cillessen kapujának jobb alsó sarkát. Szép gól volt, szép passz volt, a hollandok pedig csak nyomozták a labdát.

Ezt követően újabb gól született, de nem az olaszok lőttek újabbat, hanem a hollandok egyenlítettek. Balról indult a támadás, melynek a végén Depay kapott remek passzt, kapura is lőtt, ám Donny van de Beek véletlenül belelépett. Sokan már azt gondolták, hogy oda a lehetőség, de van de Beek azonnal kapcsolt és a róla lepattanó labdát felvarrta a pipába.

A félidőben még egy olasz lövést jegyezhettünk fel – D’Ambrosio próbálkozott -, majd jött a félidő.

És a második játékrészre az olaszok teljesen visszavettek. Nem maguktól, nem szándékosan, de összesen egyszer lőttek kapura 45 perc alatt. Miközben a hollandok folyamatosan rohamoztak, hogy megszerezzék a győztes gólt. Ez egyik félnek sem jött össze, és a futball egyik igazságtalansága lett volna, ha az az egy komoly olasz helyzet góllal ér véget. Merthogy Ciro Immobile már csak a kapussal állt szemben, Hateboer mögötte loholt. A tavalyi olasz gólkirály azonban gyenge megoldást választott és Cillessen hárítani tudott.

A második félidő alapján az olaszok győzelmet semmiféleképp nem érdemeltek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.11.Nemzetek Ligája
lengyelország
0:0
olaszország
Nemzetek Ligája
2018.10.14.Nemzetek Ligája
lengyelország
0:1
olaszország
Nemzetek Ligája
2018.09.07.Nemzetek Ligája
olaszország
1:1
lengyelország
Nemzetek Ligája
2011.11.11.Barátságos Mérkőzés
lengyelország
0:2
olaszország
Barátságos Mérkőzés
2003.11.12.Barátságos Mérkőzés
lengyelország
3:1
olaszország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lengyelország – Bosznia-Hercegovina

Jóval könnyebb helyzetben volt a lengyel válogatott! Amúgy sem váltották meg Dzekoék a világot a Nemzetek Ligájában, ráadásul ezen a meccsen már a 15. percben emberhátrányba kerültek. Ahmedhodzic utolsó emberként sodorta el Robert Lewandowskit, a játékvezető nem szórakozott, egyből kiállította a bosnyákok középső védőjét.

Azt megelőzően is inkább a lengyelek támadgattak, de ami ezután történt, arra nem voltak felkészülve a megmaradt bosnyákok.

Sorra jöttek a nagyobb lehetőségek, Lewandowski kétszer is gólt szerezhetett volna, mellette pedig Linetty is helyzetbe került, de a vendég védelem kitartott. Abban viszont mindenki biztos volt, hogy ezt a nyomást 90 percen keresztül nem lehet tartani. Így is lett, nemhogy 90-ig, de 25 percig sem. A 40. percben a szerencse is elpártolt a vendégektől, Jazwiaktól többször is elvehették volna a labdát (a lengyel szélső az ötös környékén cselezgetett), majd mikor végre elpattant tőle a játékszer, arra meg lecsapott Lewandowski, 1-0.

Öt perccel később már kettőre növelték előnyüket a lengyelek, a bosnyák csapat teljesen elkészült az erejével. Legalább is fejben. Lewa ívelt középre, ahol érkezett Linetty és a hosszú sarokba fejelt, 2-0.

Jött a félidő, és ezután jött egy újabb Lewandowski gól, Linetty adta vissza a kölcsönt a Bayern München gólvágójának.

A harmadik találatot követően azért enyhébb lett az iram, a vendégek nem tudtak, a lengyelek pedig nem akartak annyira hajtani. Mindketten tudták, hogy ez már eldőlt. Maradt is a 3-0, közel a kieséshez a bosnyák csapat, a hazaiak pedig ahhoz, hogy csodát tegyenek. De messze még azért a vége.

Összefoglalás

Ezen a meccsen bizony sok múlik. Nagy a tét, a bevezetőben már írtam, hogy konkrétan mi is. Egy vereséggel az olaszok elbúcsúzhatnak a döntős álmaiktól. Azt már tudni, hogy Roberto Mancini nem lesz ott a kispadon, elkapta a vírust. Az észtek ellen bemelegítő olaszoknál Alberico Evani fog dirigálni.

A sérülések őket sem kímélik, Caputo és Criscito elhagyták az edzőtábort, valamint egyetlen AS Roma játékos sem lehet ott, a Farkasok ugyanis nem engedik el játékosaikat.

Az észtek elleni meccsen egy komplett B csapat áll majd ki, ha valaki ott jó teljesítményt nyújt, akár hétvégén is pályára léphet.

A lengyeleknél nagyjából mindenki megvan, akinek meg kell lennie. Ők az ukránokkal játszanak, ott is azért menni fog a pihentetés, a lengyel újságok kész tényként kezelik Lewandowski pihentetését a sorsdöntő meccsekre. Nem is csoda.

Ugyanarra a kezdőre számíthatunk, mint a bosnyákok ellen, az pedig jól muzsikált.

Itt, ezen a meccsen próbálnék a biztonságra törekedni. Nagyon alacsony az olaszokra adott odds, akik szintén ezer sebből véreznek. Gólt biztosan szerezni fognak, ahogy bízom a lengyelek góljában is, így ez most nálam adott: Mindkét csapat szerez gólt ezen a mérkőzésen. Hogy ki fog nyerni? Ha bejön a tippem, akkor nekem mindegy, de ha mondani kellene valakit, akkor egyikük sem. Döntetlen lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső