Olaszország – Spanyolország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 04.
Olaszország
Teljesítmény:
N D D N N
  • Giuseppe Meazza
  • Október 06. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Spanyolország
Teljesítmény:
N N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ismét eljött egy válogatott szünet, a világbajnoki selejtezők mellett viszont sor kerül a Nemzetek Ligája négyes döntőjére is, ahol Olaszország – Spanyolország, majd másnap este Belgium – Franciaország elődöntőket rendeznek.

Nem mostanában láthattunk Nemzetek Ligája találkozókat, viszonylag hosszú szünet volt a csoportkör és a mostani meccsek között. Utoljára a squadra azzurra a bosnyákokkal játszott – itt tudják bebiztosítani csoportelsőségüket, miután 2-0-ra nyertek Boszniában -, míg a spanyolok egy rendkívül emlékezetes és élvezetes mérkőzésen verték Németországot. Az a meccs sokak retinájába beleégett, 6-0-ra tudott nyerni a selección, köszönhetően (többek között) Ferrán Torres mesterhármasának.

Azóta lement egy Európa-bajnokság is, amelyet Olaszország nyert meg. Roberto Mancini legénysége szinte végig jobban játszott az ellenfeleknél, talán csak két gyengébb meccsük volt, ezek közül az egyik az elődöntő, ahol épp Luis Enrique fiai vártak rájuk. Azt a meccset végül tizenegyesekkel nyerték a taljánok.

Izgalmas meccsre van kilátás, ahol Olaszország válogatottja az esélyesebb, de a generációváltás küszöbén álló spanyolok tudnak meglepetést okozni…

A csapatokról

Egy ideje nem láthattunk válogatott meccseket, tekintsük át, mi történt csapatainkkal az elmúlt időszakban!

Olaszország

Olaszország újra futball-lázban ég. A Ventura-fiaskót követően érthető módon nem igazán lelkesedtek az amúgy nagyon szenvedélyes olaszok a futball iránt, de Roberto Mancini mindent megváltoztatott. Már a selejtezők során látszott, hogy egy nagyszerű csapat épül az egykori Manchester City menedzser kezei között, és ez az Európa-bajnokságon ért csúcsra.

A 2022-ben világbajnoki címre törő olaszok a selejtezőben is nagyszerűen teljesítenek, hiszen két döntetlen mellett négy győzelmet arattak. Hat meccsen összesen csak egy gólt kaptak, minden valószínűség szerint – hacsak nem történik csoda -, akkor a csoportot az élen zárják.

Ahogy az élen zárták a Nemzetek Ligája csoportjukat is az A divízióban – eleve ezért lehetnek most itt, a Final Fourban. Nem sokon múlt, voltak necces meccsek, a hollandok végig ott loholtak a sarkukban, végül egy ponttal szereztek többet, mint az Oranje.

Egyébként vereséget itt sem szenvedtek, veretlenségi sorozatuk már 37 mérkőzésre rúg, ami egészen elképesztő. Nem mondom, néha nagyon rezgett a léc, de valahogy mindig sikerült a szakadék szélén megállni és visszafordulni.

Az EB címvédőjének kerete sokban nem változott meg, a legtöbb szurkoló azonban hiányol bizonyos embereket, úgy, mint Davide Calabriát, Moise Keant vagy Nicoló Zaniolot.

Roberto Mancini kerete:

Kapusok: Gigio Donnarumma, Alex Meret, Salvatore Sirigu

Védők: Francesco Acerbi, Alessandro Bastoni, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Giovanni Di Lorenzo, Emerson Palmeri, Rafael Tolói

Középpályások: Nicoló Barella, Bryan Cristante, Jorginho, Manuel Locatelli, Lorenzo Pellegrini, Matteo Pessina, Marco Verratti

Támadók: Domenico Berardi, Lorenzo Insigne, Ciro Immobile, Federico Bernardeschi, Giacomo Raspadori, Federico Chiesa

Előző 5 meccs eredménye
2021.07.06.Európa-bajnokság 2020
olaszország
4:2
spanyolország
Európa-bajnokság 2020
2017.09.02.VB-selejtező 2018
spanyolország
3:0
olaszország
VB-selejtező 2018
2016.10.06.VB-selejtező 2018
olaszország
1:1
spanyolország
VB-selejtező 2018
2016.06.27.EB-selejtező 2016
olaszország
2:0
spanyolország
EB-selejtező 2016
2016.03.24.Barátságos Mérkőzés
olaszország
1:1
spanyolország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Spanyolország

A spanyol keret kissé megváltozott. Már egy ideje folyamatban van egy fiatalítás, Luis Enrique rendre megbízik a fiatal spanyol játékosokban, elegendő megemlíteni Pedrit, aki üstökösként robbant be a köztudatba. Előbb a Barcát hódította meg, most pedig már nyugodtan nevezhetjük a válogatott alapemberének is. Az Európa-bajnokságon minden találkozón pályán volt, rendkívül pontos játékát élvezet volt nézni, nem hiába választották meg az Európa-bajnokság legjobb fiataljának.

Mielőtt azonban folytatnánk a mostani spanyol kerettel, beszéljünk egy kicsit az elmúlt idők teljesítményéről. Luis Enrique második regnálása után elődöntőig vezette a selecciónt, akár a döntőbe jutás is meglehetett volna, a büntetőpárbaj viszont mindig lutri, ezúttal ők húzták a rövidebbet az olaszok ellen.

A 2022-es selejtező csoportjukban egyelőre az élen állnak, ám ha Svédország mindkét mérkőzését megnyeri, akkor előzés történik és előfordulhat, hogy Spanyolország végül osztályozóra kényszerül. Dejan Kulusevskiék ugyanis megverték őket Stockholmban nem kis meglepetésre. Ezt leszámítva a csapat csak győzelmeket gyűjtött be, de ez egy ilyen kerettől, egy ilyen csoportban el is várható.

A Nemzetek Ligájában végig fej-fej mellett haladtak a németekkel, az utolsó forduló döntötte el, hogy végül melyikük kerül be a legjobb négybe. Senki nem számított arra, hogy a vörös fúria végül hat gólt rámol be Jogi Löw együttesének, a Nationalelf teljesen megsemmisült azon az estén.

Azóta sem láttunk olyan magabiztos játékot a spanyoloktól, mint akkor, talán csak a szlovákok elleni csoportmeccsen, az EB-n.

Továbbra is tartjuk, hogy szükség volna egy megfelelő befejező csatárra, mert a válogatottban sem Gerard Morenonak nem megy, sem pedig Alvaro Moratának – aki amúgy sem a szíve csücske a szurkolóknak.

Talán majd a fiatal nemzedék közül valaki felnő a feladathoz, gondolok itt Bryan Gilre vagy Rafa Mirre, előbbi a sérült Marcos Llorrente helyett a csapatban lesz, utóbbi viszont nem kapott meghívót. Kapott viszont Gavi, akit Ronald Koeman anno kényszerből rakott a Barcelona csapatába, a teljesítménye okán viszont ott ragadt a fiatal srác. Aki még nem nagykorú, 17 esztendős.

Mellette meglepetés még, hogy a Villarreal 18 éves tehetsége, Yeremi Pino is ott lesz a csapatban, viszont kimaradt Jordi Alba, Alvaro Morata és Dani Olmo sérülés miatt, míg az EB-n szereplő játékosok közül Thiagot, Adama Traorét és Gerard Morenot sem hívta meg a mester.

Real Madrid játékos – ahogy az EB-n – most sincs a legjobbak között.

Íme Luis Enrique kerete:

Kapusok: Unai Simón, Robert Sánchez, David de Gea

Védők: César Azpilicueta, Pedro Porro, Eric García, Aymeric Laporte, Inigo Martínez, Pau Torres, Sergio Reguilón, Marcos Alonso

Középpályások: Sergio Busquets, Rodri, Pedri, Mikel Merino, Koke, Gavi

Támadók: Ferran Torres, Pablo Sarabia, Mikel Oyarzabal, Pablo Fornals, Yeremi Pino, Bryan Gil

Összefoglalás

Nagyobb izgalmat hoz ez a mostani Nemzetek Ligája, mint az első, jót tett a sorozatnak az átszervezés. Négy olyan együttes került a fináléba, akik egytől egyig megérdemlik a győzelmet, de mint tudjuk, csak egy győztes lehet.

Az olaszok kezdőjében nem igazán látunk okot a változtatásra, győztes csapaton ne változtass, tartja a mondás. Egyedül az okozhat dilemmát, hogy Ciro Immobile a kezdőbe kerüljön-e. A Lazio támadója klubjában ontja a gólokat, viszont a válogatottban nem elég hatékony, nem meggyőző, az Európa-bajnokságon is több rossz meccse volt, mint jó.

A védelem és a középpálya adott, elől pedig az említett problémán kívül az is kérdés még, hogy az Insigne – Chiesa – Berardi hármas közül melyik kettő kezdjen…

A spanyolok arról pletykálnak, hogy Luis Enriquének komoly tervei vannak Gavival, állítólag már ezen a meccsen kezdőbe jelöli majd őt a mester, de azért meg lennénk lepődve, ha nem a Busquets – Rodri – Pedri hármassal állnának fel.

Hátul, a balbekk pozícióban sem Jordi Alba, sem pedig José Gaya nem bevethető, így a Tottenham játékosára, Sergio Reguilónra számítunk. Középen vétek lenne nem Pau Torrest és Aymeric Laporte-ot játszatni, a jobbszélre pedig ott van César Azpilicueta.

Elől Ferrán Torresnek bérelt helye van szerintünk, Pablo Sarabiával és Mikel Oyarzaballal rohamozhatják majd Donnarumma kapuját.

Körülbelül olyan mérkőzésre számítunk, mint amit az EB-n láthattunk. Nem gondolnánk, hogy sokgólos mérkőzés lesz, azon sem lennénk meglepődve, ha ismét nem sikerülne dűlőre jutni 90 perc alatt.

A 2,5 gól alatti eredményt látjuk tehát reálisnak, emellett pedig nagy esélyt látunk arra, hogy a találkozón döntetlen eredmény születik a rendes játékidőben.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső