Olaszország – Svájc: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 10.
Olaszország
Teljesítmény:
N V N D D
  • Stadio Olimpico di Roma
  • November 12. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Svájc
Teljesítmény:
N N D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Fogynak a jó meccsek, de azért van itt még egy-kettő, amit ki lehet vesézni. Ilyen például péntek estéről az Olaszország – Svájc találkozó, ahol a tabella első és második helyezettje csap össze. Az európa-bajnoki címvédő, valamint Svájc együttese már az EB-n is összecsaptak, akkor a squadra azzurra nagyon simán, 3-0-ra nyert. Akkor még nem Murat Yakin volt a szövetségi kapitány, hanem Vladimir Petkovic, viszont a szerb gyökerekkel rendelkező mester a kontinenstorna után a Girondins Bordeaux helyét foglalta el.

Jött az egykori játékos, Murat Yakin, és egyből egy Olaszország elleni 0-0-val nyitott, ami mondani sem kell, remek eredmény. Úgy áll a helyzet, hogy a két együttes azonos pontszámmal, 14 egységgel áll a tabella élén. Ez a meccs sok minden felől dönthet.

Főleg, hogy az utolsó fordulóban Mancini együttese Észak-Írországba utazik, míg Svájc hazai pályán fogadja Bulgáriát. Ergo mindkét meccs könnyedén hozható a csapatainknak.

Hogy ki az esélyes? Természetesen az olaszok. De nagy hiba lenne leírni az ellenfelet, emlékezzünk arra a 0-0-ra, meg mondjuk arra, hogy az EB-n Seferovicék kiejtették Franciaországot, majd tizenegyespárbajra késztették a spanyolokat…

Az előző kör

Októberben volt legutoljára válogatott szünet, így röviden összefoglaljuk a mérkőzéseiken történteket, valamint megvizsgáljuk a kereteket és a friss információkat is.

Olaszország – Litvánia: 5-0

G.: Kean (2), Raspadori, Di Lorenzo, Utkus (ög)

Szeretném itt, az elején leszögezni, hogy Olaszországnak nem ez volt az utolsó tétmeccse, októberben ők a Nemzetek Ligája négyesdöntőjében vettek részt Franciaországgal, Spanyolországgal és Belgiummal. Végül a harmadik helyen végeztek, miután kikaptak a spanyoloktól 2-1-re, aztán a bronzmeccsen 2-1-re verték Belgiumot.

A kezdők:

Olaszország:

Donnarumma – Di Lorenzo, Acerbi, Bastoni, Biraghi – Pessina, Jorginho, Cristante – Bernardeschi, Raspadori, Kean

Litvánia:

Setkus – Lasickas, Klimavicius, Utkus, Slavickas – Dapkus, Slivka – Kazlauskas, Verbickas, Novikovas

Azért az olasz kezdőn erőteljesen látszott, hogy milyen erős ellenfél került velük szembe. Litvánia egyértelműen a csoport leggyengébbje, egyszer tudtak nyerni a hét forduló alatt, totális meglepetésre 3-1 arányban múlták felül Bulgáriát.

Az összes többi meccsük szomorúan végződött, a hét meccs alatt 18 gólt kaptak, és csak négyet lőttek. Olaszország alaposan kivette a részét ebből, odahaza ötöt vágtak nekik, míg idegenben megelégedtek két rúgott góllal…

Az EB-győztes alapcsapatból csak Donnarumma, Di Lorenzo és Jorginho voltak a pályán, mégis azt lehet mondani, hogy ez egy nagyon erős válogatott volt. Hozták is a kötelezőt, már az első félóra után négy góllal mentek.

A Juventus játékosa, Moise Kean köszönt be először, a 11. percben egy litvántól kapott remek indítást – igen, valóban így történt -, és hiába szorongatták, az ötös sarkáról, laposan a hálóba lőtt.

Három perccel később újra gólt ünnepelhettek az olaszok, Raspadori lövésébe Edgaras Utkus, a litvánok középső védője tette bele a testét, és hiába volt rajta Setkus a labdán, ez teljesen megzavarta.

Giacomo Raspadori később – tíz perccel az öngólt követően – úgy gondolta, hogy kijár neki is egy gól, öt méterről lőtt a Sassuolo csatára a léc alá, miután a litván védelem röviden vágott ki egy Di Lorenzo által középre küldött labdát.

És még nem volt vége, nagyon nem… A 29. percben Moise Kean talált be újra, Federico Bernardeschi látványos indítását látványosan fejezte be, belsővel, mégis nagy erővel, pattanás nélkül továbbította a labdát a kapuba.

Ez volt az első félidő, már itt teljesen padlóra küldték a vendégeket. Szegény Tomas Razanauskas… A vendégek kispadján ülő edző csak azért került oda, mert Valdas Ivanauskas, a szövetségi kapitány koronavírusos lett. Erre belefutott egy ekkora zakóba.

A házigazda a második félidőre sem igazán vett vissza, folyamatosak voltak a próbálkozások, összesen 14 lövést láthattunk, abból viszont már csak kettő ment kapura. És egy gól esett, amelyet Giovanni Di Lorenzo szerzett. A jobbhátvéd valószínűleg nem így akarta, a tizenhatos sarkáról ívelt középre, a labda kicsit lecsúszott a lábáról, így a rövidet védő kapus tehetetlenül szemlélte, ahogy a játékszer mellette behull a kapuba.

Litvánia nem volt tehát ellenfél Raspadoriék számára, de ez a meccs ne tévesszen meg senkit. Egyrészt Litvánia tényleg nagyon gyenge, míg Olaszországnak van egy gálacsapata, amely ezen az estén pihent…

Az olasz keret

Akad egy-két meglepetés a mostani keretben, amelyet napokkal ezelőtt hirdetett ki Roberto Mancini. Szerepel a játékosok között ismét Nicoló Zaniolo, aki az olasz futball egyik legnagyobb reménysége, viszont két súlyos térdsérülést tudhat a háta mögött. Illetve ott lehet majd a pályán Sandro Tonali, az AC Milan játékosa, valamint Tommaso Pobega, aki szintén a rossoneri futballistája, viszont ezt a szezont a Torinonál tölti kölcsönben.

A teljes keret:

Kapusok: Alessio Cragno, Gianluigi Donnarumma, Alex Meret, Salvatore Sirigu

Védők: Francesco Acerbi, Alessandro Bastoni, Cristiano Biraghi, Leonardo Bonucci, Davide Calabria, Giorgio Chiellini, Giovanni Di Lorenzo, Emerson Palmieri, Gianluca Mancini

Középpályások: Nicolò Barella, Bryan Cristante, Jorginho, Manuel Locatelli, Lorenzo Pellegrini, Tommaso Pobega, Sandro Tonali, Nicolò Zaniolo

Támadók: Andrea Belotti, Domenico Berardi, Federico Bernardeschi, Federico Chiesa, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Giacomo Raspadori

Előző 5 meccs eredménye
2021.09.05.VB-selejtező 2022
svájc
0:0
olaszország
VB-selejtező 2022
2021.06.16.Európa-bajnokság 2020
olaszország
3:0
svájc
Európa-bajnokság 2020
2010.06.05.Barátságos Mérkőzés
svájc
1:1
olaszország
Barátságos Mérkőzés
2009.08.12.Barátságos Mérkőzés
svájc
0:0
olaszország
Barátságos Mérkőzés
2006.05.31.Barátságos Mérkőzés
svájc
1:1
olaszország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Litvánia – Svájc: 0-4

G.: Embolo (2), Steffen, Gavranovic

Szegény Litvánia… Az utolsó selejtezős meccsét Svájc is a kiscsapat ellen vívta, és hát itt is egy olyan gólzáporos meccset kell bemutatni, amikor az ezúttal hazai pályán játszó Kazlauskasék csak biodíszletként voltak a pályán. Svájc erődemonstrációt tartott, már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát, onnantól kezdve Murat Yakin már kedvére cserélgethetett…

A kezdők:

Litvánia:

Setkus – Baravykas, Satkus, Girdvainis, Barauskas – Slivka, Megelaitis – Lasickas, Cernych, Novikovas – Laukzemis

Svájc:

Sommer – Widmer, Schar, Elvedi, Rodriguez – Sow, Freuler – Steffen, Shaqiri, Zuber – Embolo

Eléggé hasonlóan zajlott ez a mérkőzés, mint az olaszok elleni – amit fentebb olvashattatok. Svájc leszedte a pályáról Litvánia együttesét, aminek a vége kiütés lett. A vendégek is megszórták már az első játékrészben a házigazdát, igaz, ott fél óráig kellett várni az első találatra. Merthogy a hetedik percben Xherdan Shaqiri csodálatos csavarását a gólvonalról kifejelte egy védő. Setkus kapus innentől egy darabig kötheti a cipőjét a társnak, Satkusnak, aki kisegítette őt a hibája után…

A 31. percben sem Setkus, sem Satkus nem segíthetett, Shaqiri jobboldali szögletét Breel Embolo nagy erővel fejelte a kapuba. A félidő végéig még kétszer köszöntek be a vendégek, mindkét esetben a Newcastle United védője, Fabian Schar adta a gólpasszt. Először a 42. percben talált be Renato Steffen egy gyönyörű lövés után, majd Breel Embolo rúgta meg második gólját, Schar megcsúsztatott labdáját egy kis szerencsével továbbította a gólvonal mögé.

A második félidőben Murat Yakin elkezdte lekapni a pályáról a legjobbjait, egy gól azonban még jutott Mario Gavranovicnak, aki a 94. percben Cedric Itten ívelését bólintotta be.

Sima meccs volt ez is. Nagyon sima…

A svájci keret

A lehető legerősebb keretét hozta össze Murat Yakin, azonban beütött a krach, amelyről majd az összefoglalás alatt olvashattok. Most jöjjön az a 25 játékos, akit az egykori védő kiválasztott.

A teljes keret:

Kapusok: Gregor Kobel, Jonas Omlin, Yann Sommer

Védők: Manuel Akanji, Eray Cömert, Nico Elvedi, Ulisses Garcia, Kevin Mbabu, Ricardo Rodriguez, Fabian Schar, Silvan Widmer

Középpályások: Michel Aebischer, Christian Fassnacht, Fabian Frei, Remo Freuler, Renato Steffen, Denis Zakaria, Steven Zuber, Djibril Sow, Ruben Vargas, Xherdan Shaqiri

Támadók: Breel Embolo, Noah Okafor, Mario Gavranovic, Andi Zeqiri

Összefoglalás

Nem is kellett olyan sokat várni rá, hogy mi is az a krach, ami beütött a svájciaknál. Nos, öten sérültek meg rövid idő alatt, ami miatt az olaszok ellen egy kissé tartalékos csapat léphet majd csak pályára. Nem lesz ott Breel Embolo, Steven Zuber, Gregor Kobel, Nico Elvedi és Christian Fassnacht. És – hab a tortán – sérülés miatt már eleve a keretbe sem kerülhetett be Granit Xhaka és Haris Seferovic.

Még így is erős a svájci kezdő, de nem olyan erős, mint lehetne…

Az olaszoknál is akadnak gondok. Ciro Immobile, Andrea Belotti, Nicoló Zaniolo és Lorenzo Pellegrini is sérültek, illetve Nicoló Barella, valamint Giorgio Chiellini csak könnyített edzéseket végezhettek, játékuk kérdéses.

Láttuk már az EB-n is, hogy Insigne és Chiesa kiegészülve Federico Bernardeschivel remek triót alkot, most is ez tűnik a legvalószínűbbnek. Hátul Di Lorenzo és Emerson Palmeri kezdetése törvényszerű, Leonardo Bonucci mellett Alessandro Bastoni játszhat, középen pedig Barellát Matteo Pessina pótolhatja.

Ez is gyengébb, mint amilyen lehetne, de még mindig rendkívül erős.

A fogadóirodákra hallgatunk ezúttal, akik az olasz győzelmet tartják valószínűbbnek, szerintünk is így lesz, az EB győztese magabiztos győzelmet arathat. Emellett a gólok számát tekintve az over 2,5 felé hajlunk, az olaszok nem fogják a véletlenre bízni, nem akarhatják, hogy egy esetleges iksz után az utolsó meccsen gólaránnyal dőljön el, ki a jobb csapat…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső