Olympiakosz – FC Porto: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 08.
Olympiakosz
Teljesítmény:
N V N V N
  • Olympiacos stadium
  • December 09. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
FC Porto
Teljesítmény:
N D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai első tippünk is természetesen a Bajnokok Ligájából érkezik, az utolsó körben vannak olyan mérkőzések, amire megéri fogadni. Ilyennek tartom az Olympiakosz – FC Porto találkozót, méghozzá azért, mert a hazaiak számára óriási tétje lehet a találkozónak, csak rajtuk múlik, hogy mennek-e tovább az Európa Ligába vagy sem. A Portonak meg már mindegy. Ők továbbjutottak, és nincs esélyük befogni a Manchester Cityt, akik még akkor is az első helyen zárnak, ha valamilyen csoda folytán kikapnának a Marseille-től. Ez jó alkalom arra, hogy Sergio Conceicao pihentesse a kulcsjátékosait, mert bizony a szezon végéig még sok van hátra, sok fronton kell helytállni, nyáron pedig a keret egy része még az Európa Bajnokságra is megy. Ki kell használni az ilyen alkalmakat. Ebből a legtöbbet az Olympiakosz profitálhat, lássuk is, hogy miért! De előtte…

Mi történt az előző körben?

Hosszabb összefoglalót írunk a legutóbbi fordulóban elért eredményről, a két gárda a válogatott szünet előtt összecsapott egymással.

Olympique Marseille – Olympiakosz

Emlékeztek, hogy adtam egy tippet erre a meccsre? És arra is emlékeztek, hogy kire fogadtam? Bizony, a Marseille-re, számítani lehetett rá, hogy ez a borzalmas forma nem tarthat örökké, miközben a Ligue 1-ben meg szépen menetelnek és veretlenségi sorozatuk már egész hosszúra nyúlt. Nem volt ez könnyű szülés, nem adták magukat könnyen a görögök, ez is egyértelmű volt.

Olyannyira nem, hogy a vezető gólt ők szerezték az első félidőben. Ekkor lehetett aztán igazán szomorú minden francia drukker, mert a játékra most nem lehetett panasz, de mintha el lettek volna átkozva.

A gól maga egyébként szép volt, Vrousai cselezgetett a baloldalon, de ő is látta, hogy ebből sok jó nem születhet, így a tizenhatos előtt ácsorgó Camarához passzolt, aki egy lövőcsel után a jobb felsőbe zúdította a labdát. Első látásra azt hittem, megpattant valakin a labda, az ismétlésekből aztán kiderült, hogy nem, ezt ilyen jól találta el a guineai. És a gólöröm furcsa módját választotta. Más a címert csókolgatni szokta a mezén. Ő megharapta. Hát, oké…

A második félidő elején aztán egy négy és félmeccses góltalansági sorozatnak vetettek véget a franciák. Tizenegyesből ugyan, de a kutyát nem érdekli. Thauvin szlalomozott a görög védők között, épphogy beért a tizenhatoson belülre, amikor egy apró rúgást kapott Cissétől a bokájára. Eleinte a játékvezető nem fújt a sípjába, majd a VAR segített neki, hogy tisztán lásson. Jöhetett a büntető, amit Dimitri Payet bevágott.

A 75. percben újabb tizenegyest kaptak a franciák, ezúttal kezezés miatt. Payet – ha már az elsőt berúgta – odaállt a másodikhoz is, és ugyanoda lőtte a labdát.

Ezzel az Olympiakosz nehéz helyzetbe került, ugyanannyi pontjuk van, mint a Marseille-nek, és így a franciáknak esélyük nyílt megmenteni az európai kupaidényt.

Előző meccs eredménye
2020.10.27.Bajnokok Ligája
porto
2:0
olympiacos
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

FC Porto – Manchester City

Ez a meccs nagyon hasonlított a City Olympiakosz elleni meccsére. Az aktuális ellenfél alig-alig (de inkább sehogy sem) jut el Edersonig, miközben az angolok támadói dominálnak, agresszíven letámadnak minden labdát, passzolgatnak, beadnak, elvétve helyzeteket dolgoznak ki. Annyi a különbség a két meccs között, hogy Pireuszban egyet be tudott passzírozni Raheem Sterling, míg itt senki nem volt képes gólt szerezni.

Lehetőség lett volna rá, az első félidőben még visszafogottabb volt a City, a második játékrészben kétszer annyi kapura lövési kísérletük volt, mint az elsőben. Ferrán Torres helyzetét Marchesin védte, Sterling próbálkozását meg a gólvonalról vágta ki egy védő.

Aztán Sterling és Torres folytatták a rohamokat, de az igazán nagy esély Gabriel Jesus előtt adódott a 80. percben. Először a kapufára fejelt, de a kipattanót bekotorta. Csakhogy az akció egy lesállással indult, maradt a 0-0.

Hősiesen védekezett a Porto, remekül állták a sarat úgy, hogy az egész mérkőzésen alárendelt szerepet játszottak.

Összefoglalás

Pillantsunk rá a tabellára, máris megértjük, hogy a fogadóirodák miért az Olympiakosz sikerét vetítik elő. Három pontja van a hazaiaknak, ugyanannyit gyűjtöttek, mint a Marseille, akik a Manchester City ellen lépnek pályára, és így lépéselőnyben lehetnek a görögök, vajmi kevés esély mutatkozik arra, hogy a Cityt meglepjék Villas Boasék. Na, de mi van akkor, ha a Guardiola is pihentet és komplett csapatot cserél? Miért is ne? Nekik is van dolguk még a Premier League-ben, a meccsnek nincs jelentősége számukra.

Ugyanez a szitu a mi pályánkon is, Conceicao valószínűleg több kulcsjátékosát pihentetni fogja. Senkinek nem kell egy felesleges sérülés egy tétnélküli meccsen.

A Porto a BL után a hazai kupákban érdekelt, egy héten belül két meccs a portugál kupában és a ligakupában is. Kell az erő.

Az előző meccsük nagyon kiegyenlített volt, habár ezt az eredmény nem biztos, hogy visszaadja. 2-0-ra nyertek hazai pályán a portugálok, de a statisztika alapján ez közelebb állt a döntetlenhez, vagy inkább a vendégek sikeréhez. Nem feltett kézzel utaztak a Dragaoba, csak épp a góllövés nem ment.

Most viszont neki kell esniük. Egy pont is elég lehet, de szerintetek tényleg azt akarja az Olympiakosz, hogy más kezében legyen a sorsuk? Ha nyernek, nincs kérdés. Egyáltalán nem azt mondom, hogy a Porto feladta ezt a meccset, de hogy nem fognak apait-anyait beleadni, az szinte biztos… Így én most hazai sikert és továbbjutást várok. Mármint, az Európa Ligába való továbbjutást.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső