Olympiakosz – Slovan Bratislava: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 18.
Olympiakosz
Teljesítmény:
V D N N N
  • Georgios Karaiskakis Stadion
  • Augusztus 19. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Slovan Bratislava
Teljesítmény:
N D N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tegnap sajnos már nem volt idő befejezni az összes Európa-liga mérkőzést, így az Olympiakosz – Slovan Bratislava, valamint a Rapid Wien – Zorja Luhanszk mérkőzésekkel indítunk. Ezt követően pedig már fókuszálunk a hétvégére, talán egy kissé kiszámíthatóbb mérkőzésekre kerül most sor, és nem lesz annyi érthetetlen és megdöbbentő eredmény…

Csapataink a küzdelmeket a Bajnokok Ligájában kezdték meg, azonban ott megálljt parancsolt nekik a Ludogorets Razgrad, illetve a Young Boys.

A fogadóirodák nagyon magabiztosak abban, hogy Pedro Martins együttese jön ki győztesen a csütörtök este 9-kor rendezendő találkozóból, a hazaiak győzelme sok helyen még az 1.40-et sem éri el. De tényleg olyan egyértelmű lenne ez?

A Bajnokok Ligájában az Olympiakosz két hazai mérkőzést játszott. A Neftchi Baku ellen 1-0-ra nyertek, míg a Ludogorets Razgrad ellen ez sem jött össze, sőt még annak is örülhettek, hogy legalább 1-1-re hozták a találkozót.

A Slovan nem rossz csapat, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy tudnak jól játszani. Mint például a Young Boys elleni párharc visszavágójának második félidejében.

Na, gyerünk!

A csapatokról

Megvizsgáljuk, hogyan jutottak el idáig, milyen akadályokat kellett leküzdeniük, illetve kitérünk a csapataink formájára is és aktuális híreire is.

Olympiakosz

Igazából a görög együttes még mindig nem játszott eleget ahhoz, hogy megtudjuk, mire képesek valójában. A bajnokság nem rajtolt még el, szóval van pár barátságos meccsünk, meg amit a BL-ben láttunk tőlük. Az meg nem sok, de ez alapján én bátran mondom: Akárcsak a Dinamo Zagreb esetében, úgy ők sem nyűgöztek le.

A Neftchi Baku ellen kezdtek, hazai pályán egy kiélezett meccsen nyertek 1-0-ra, ez egy olyan meccs volt, ahol az azeriek mindent megtettek a jó eredmény érdekében, több mint egy félidőt emberelőnyben játszottak, és volt is esély az egyenlítésre, ám ez elmaradt.

A visszavágót szintén a görögök nyerték 1-0-ra, a teljesítmény viszont ott sem győzött meg bennünket.

Következett a végállomás, bár ezt akkor még Valbuenáék nem tudták. A bolgár Ludogorets Razgrad Bulgária után Európában is megismertetné magát, ehhez pedig jó úton haladnak, ma este playoff meccset fognak játszani a Malmö ellen.

Görögországban léptek először pályára, és Kiril Despodov vezérlezétvel sokkal több és jobb minőségű támadást vezettek, az Olympiakosz alig találkozott a labdával. A bolgárok vezetését követően viszont kicsit összekapták magukat, végül a meccs 1-1-es eredménnyel zárult.

A visszavágón pedig azt mondtuk, hogy jönni fog a meglepetés. Jött is. A rendes játékidőben 2-2 volt az állás, a hosszabbításban nem született gól, jöhetett a párbaj, ahol a görögök az első két büntetőt elrontották. Ez pedig megpecsételte a sorsukat.

Alapjáraton sem tartjuk őket kifejezetten erős gárdának, és az eddigi teljesítmény sem azt mutatja, hogy akár az EL-ben lenne keresnivalójuk. De persze nyitottak vagyunk arra, hogy megcáfoljanak bennünket…

Előző meccs eredménye
2009.08.05.Bajnokok Ligája
olympiacos
2:0
slovan bratislava
Bajnokok Ligája
2009.07.29.Bajnokok Ligája
slovan bratislava
0:2
olympiacos
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Slovan Bratislava

Holman Dávid sajnos a pályán nem segíthet a társaknak, műtétjét követően lábadozik a középpályás, így idősebb Vladimir Weissnek egy kicsit át kellett alakítania a csapatát. Szerencsére fia is a keretben van, ő pedig most igazi vezéregyéniségként viselkedik.

Ők is a Bajnokok Ligájában indultak, az első körben már részt vettek, akkor az ír Shamrock Rovers ellen játszottak. Hazai 2-0-s győzelmet egy meglepetés vereség követte, az írek 2-1-re nyertek, ifj. Vladimir Weiss gólja továbbjutást ért.

Következett a Young Boys, és itt hullott ki a szlovák bajnok. Biztató volt az első meccs, a Young Boys nem tudta őket Pozsonyban legyőzni, de a visszavágó katasztrofálisan indult. 2-0-s félidő után Michel Aebischer már a harmadik svájci gólt is belőtte, úgy tűnt, vége a dalnak. Ám a vendégek feltámadtak poraikból, és 3-2-re feljöttek, ez pedig egy igencsak izgalmas húsz percet hozott. Volt egy rakás helyzet mindkét oldalon, a Slovan a kapufát is eltalálta. Pechesen estek ki.

Átkerültek az EL-be, ahol rögtön egy könnyűnek ígérkező csata várt rájuk. A gibraltári Lincoln volt velük szemben, és a kiscsapat otthonában sikerült 3-1-re nyerni, lényegében már zsebben volt a továbbjutás. Így is lett, az ördögfiókák – teljesen megérdemelten – a Slovan otthonában még ikszeltek, de ez az üdvösséghez kevés volt.

Itt tartunk most, illetve még meg kell említeni, hogy a görög bajnoksággal szemben a szlovák már elkezdődött, a Slovan pedig hibátlan mérleggel vezet, méghozzá úgy, hogy ők egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Ez ám a nem mindegy…

Összefoglalás

Korábban ez a két gárda már találkozott egymással nemzetközi kupameccsen. A Bajnokok Ligájában, 2009-ben futottak össze, akkor mindkét mérkőzést az Olympiakosz nyerte, a hazai és az idegenbeli meccs is 2-0 lett a görögöknek.

A két gárdának 3-3 hiányzóval kell számolnia. A hazaiaknál kiesett – már egy ideje – Tiquinho Soares és Konstantinos Fortounis, Ousseynou Ba pedig a Ludogorets elleni meccs hajrájában lett kiállítva, így ő eltiltás miatt nem léphet pályára.

Két sérültje és egy eltiltottja van a Slovannak is: Holman Dávidot már említettük, mellette Lucas Lovat nem bevethető, Vernon De Marco pedig kapott egy pirosat a Lincoln elleni visszavágón. Ha létezik olyan, hogy buta piros lap, akkor De Marcoét nyugodtan nevezhetjük annak…

Ha minden mérkőzést figyelembe veszünk, akkor érdekes dolognak lehetünk szemtanúi. Az Olympiakosz legutóbbi 15 mérkőzését (BL selejtező és barátságos meccsek idénről, bajnoki és Európa-liga tavalyról egy vereséget szenvedett el, tehát a Georgios Karaiskakis Stadion egy igazi oroszlánbarlang.

A pozsonyiak mérlege sem rossz, de ott meg az tűnik fel az embernek, hogy a Bajnokok Ligájában mindkét idegenben játszott meccsüket elbukták. A Young Boys ellen majdnem jött a váratlan, viszont a Shamrock elleni 2-1… Hát, az érthetetlen.

Bár nem tartom kifejezetten minőségi csapatnak az Olympiakoszt, ám vannak olyan játékosaik, akik képesek különbséget teremteni a pályán. Elsősorban Ruben Semedora és Mathieu Valbuenára gondolok, illetve Mady Camara is ilyen játékos. Nem hiába hajt rá a Napoli.

Egy szó, mint száz: Ha reálisan nézzük a két csapat erejét, akkor még úgy is erősebb az Olympiakosz, hogy egyébként a játékukban van kivetni való. Abban viszont hiszünk, hogy a Slovan lőtt góllal távozik Pireuszból, így azt is megfogadjuk, hogy mindkét csapat szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső