Olympique Lyon – Bordeaux: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 27.
Olympique Lyon
Teljesítmény:
N V D N N
  • Allianz Stadium
  • Január 29. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Bordeaux
Teljesítmény:
N N N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már javában készülök a hétvégi meccsekre, így ma, és a hét hátralévő részében – ahogy azt már megszokhattátok – öt-öt tippet fogok megjelentetni az oldalon. Ma minden bajnokságból egy meccset, a Ligue 1-ből az Olympique Lyon – Bordeaux mérkőzést választottam. Ha ránézünk a tabellára, egyből látszik, hogy ki a mérkőzés esélyese, plusz a fogadóirodáktól kapott oddsok is segítséget nyújtanak ebben. De butaság lenne csak és kizárólag az odds alapján dönteni, így azt javaslom, ássuk bele magunkat a két csapat életébe, szóval, megtesszük, amit ilyenkor szoktunk.

Az utolsó fordulóban a Lyon fölényes győzelmet aratott idegenben, az áldozat a St. Etienne csapata volt, de azt megelőzően hazai pályán futottak bele egy 1-0-s vereségbe a Metz ellenében. Ezzel elveszítették a hazai veretlenségüket, de ami nagyobb probléma, hogy lemaradtak a PSG – Lille duótól, így a harmadik helyen várják a folytatást.

A Bordeaux a középmezőnyben helyezkedik el, de most nagy formába kerültek, zsinórban három meccse nem találtak legyőzőre, előbb a Lorient, aztán a Nice, végül az Angers esett áldozatul. Így feljöttek a hetedik pozícióba, ugyanannyi pontjuk van, mint a Marseille-nek.

Izgi meccsnek ígérkezik, az odds véleményem szerint nem tükrözi a valóságot…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

St. Etienne – Olympique Lyon

Góleső, hazai szétesés, vendég gála, röviden így foglalható össze a Lyon vendégjátéka. St. Etienne helyzettel indult, majd lyoni rohamokkal folytatódott a félidő, aminek a végén 2-0-ra mentek a vendégek. Ki tudja, hogy alakult volna a meccs, ha a Romain Hamouma lövése beakad az első percben. De nem akadt be.

Innentől pedig a Lyon magához ragadta a kezdeményezést, és Memphis Depay lövése után a gól is megszülethetett volna, de Moulin szögletre tolta a labdát.

A 16. percben viszont már nem kerülték el a gólt a hazaiak, Depay szöglete a kaputól három méterre álló Tino Kadewere elé került, aki a kirepülő Moulin alatt/mellett begyötörte a kallódó labdát.

Kereken húsz perccel később jött a második vendég gól: Dubois beívelését Marcelo, a középhátvéd bólintotta a kapuba.

A második félidőt is helyzettel kezdték a zöldek, de Nordin nem célzott elég jól, a felsőlécről vágódott ki a játékszer.

Jól célzott azonban Tino Kadewere, aki egy lövőcsel után a rövidbe lőtt, ez az 59. perc eseménye volt. Nem csak a Le Havre-tól visszahívott zimbabwei játszott nagy meccset, hanem Marcelo is, hátvéd létére második gólját szerezte a 68. percben.

Még egy ötödik is belefért, Bounga csúsztatott a saját kapujába, így alakult ki a 0-5-ös végeredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.11.Ligue 1
bordeaux
0:0
lyon
Ligue 1
2020.01.11.Ligue 1
bordeaux
1:2
lyon
Ligue 1
2019.08.31.Ligue 1
lyon
1:1
bordeaux
Ligue 1
2019.04.26.Ligue 1
bordeaux
2:3
lyon
Ligue 1
2018.11.03.Ligue 1
lyon
1:1
bordeaux
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bordeaux – Angers

Két gyors góllal indítottak a hazaiak, ami aztán elegendő volt a győzelemhez. Mindkét találatot a dél-koreai Hwang Ui-jo szerezte, méghozzá három perc alatt duplázott a csatár, akinek ez volt a negyedik, ill. ötödik gólja a szezonban. Az első gólját aligha lehet parádésnak nevezni, egy össze-vissza pattogó labda került elé, méghozzá Coulibaly fenekéről, Hwang pedig egy lépésről Bernardoni mellett a hálóba lőtt.

Ez a nyolcadik percben történt, a 11.-ben pedig jött a dupla, Adli pazar kiugratása után Traorét verte meg, majd a kapus lábai között ellőtte a játékszert.

Még a félidő lefújása előtt sikerült a szépítés, Fulgini a 37. percben olyan szépen és nagy erővel tekert el egy szabadrúgást a jobb felsőbe, hogy Costil szinte tátott szájjal nézte, ahogy a kapujában köt ki a labda.

Ez volt az első félidő, a másodikban gól már nem esett, pedig az Angers rengeteget tett az egyenlítésért. A Bordeaux csak a védekezésre fókuszált (egyszer lőttek kapura), míg az Angers fejvesztve, minden mindegy alapon rohamozott. Volt itt minden, Costil bravúrok, kapufa, centikkel kaput elkerülő labda… De gól az nem.

Így hiába tett többet a vendégcsapat a győzelemért, a Bordeaux két korai gólja elegendőnek bizonyult.

Összefoglalás

Arról már beszéltem a bevezetőben, hogy a két csapat hol helyezkedik el a tabellán, így ettől megkíméllek most benneteket. A lényeg, hogy a vendégek jó formában érkeznek, a Lyon remekül szerepel általában hazai pályán, és legutóbb nagy győzelmet arattak.

Nem szerepelt akkor a csapatban Houssem Aouar, Maxwell Cornet és Lucas Paqueta, előbbi kettő sérülés miatt, utóbbi pedig eltiltását töltötte. A hírek szerint mindkét sérült felépült, Paqueta meg csak az öt sárgája miatt hiányzott, az meg csak egymeccses eltiltást jelent.

A vendégeknél Otávio és Zerkane hiányzott az Angers ellen, a brazil középpályás hiányozni is fog egy ideig, körülbelül fél évig, az algériai viszont talán már felépült. A Bordeaux hivatalos honlapján nem szerepel a sérültek között…

Érdekesség egyébként, hogy a Bordeaux otthonából rendre elhozzák a három pontot Depayék, de saját stadionjukban már régóta nem nyertek. Konkrétan az utolsó hazai győzelmük 2016-ban volt, az azóta rendezett négy bajnokin háromszor ikszeltek, egyszer pedig a vendégek nyertek.

Szóval, ezért is mondtam, hogy nem annyira tükrözi a valóságot az az 1.4 körüli odds. De két dolog, ami igazán fontos: Amennyiben a Lyon pontot vagy pontokat veszít, még jobban leszakad a PSG-től és a Lille-től, a másik pedig, hogy idén igazán jól mennek hazai pályán.

Épp ezért mégis a Lyon győzelmére teszek pár forintot (egy egységet, többet nem), a bordeaux-i menetelés itt véget kell, hogy érjen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső