Olympique Lyon – Brøndby: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 29.
Olympique Lyon
Teljesítmény:
D N V N N
  • Groupama Stadium
  • Szeptember 30. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Brøndby
Teljesítmény:
N N V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytatjuk az Európa-liga tippeldét, a soron következő meccsünk az Olympique Lyon – Brøndby találkozó lesz. A franciák egy könnyed győzelemmel kezdték meg a sorozatot, a Glasgow Rangers otthonában tudtak 2-0-ra diadalmaskodni, míg a dánoknak egy gólnélküli döntetlenre futotta hazai pályán a Sparta Praha ellenében.

Nem is lehet kérdés, hogy ki a favorit a találkozón, viszont jó ötletnek tartjuk, hogy erre is fogadjunk, vannak a tarsolyunkban olyan tippek, amikkel akár egy kis pénz is állhat a házhoz. Ha minden úgy lesz, ahogy mi azt elképzeltük.

Peter Bosz együttese a bajnokságban nem játszik túl jól, már kétszer is kikaptak, magukhoz képest rengeteg gólt kapnak, jelenleg csak a hetedik helyen állnak a bajnokságban.

A Brøndby még náluk is gyengébben muzsikál, a dán Superligában már tíz forduló lement, a csapat pedig a nyolcadik pozíciót foglalja el, öt döntetlent játszottak az idényben, háromszor pedig vereséget szenvedtek. A legkisebb szám a győzelmek mellett van, kétszer tudtak nyerni.

Adja magát tehát a hazai győzelem – a gyengélkedés ellenére -, de van más egyéb, amire még fogadhatunk…

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Glasgow Rangers – Olympique Lyon: 0-2

G.: Toko Ekambi, Tavernier (ög)

A vártnál kisebb ellenállásba ütköztek Peter Bosz fiai, a Glasgow Rangers ugyan küzdött becsülettel, a vége mégis egy simának mondható vereség lett. Steven Gerrard csapatának az európai kupákban látványosan nem megy, a Bajnokok Ligájától is simán búcsúztak, most meg az Európa-ligát is vereséggel indították.

A kezdők:

Glasgow Rangers:

McGregor – Tavernier, Goldson, Balogun, Barisic – Lundstram, Davis, Kamara – Aribo, Morelos, Kent

Olympique Lyon:

Lopes – Gusto, Denayer, Boateng, Emerson – Guimares, Paqueta, Caqueret – Toko Ekambi, Slimani, Aouar

Egy rakás sérülttel kellett megküzdenie mindkét menedzsernek, a vezetőedzők tudtak volna ennél jobb kezdőt is pályára küldeni, amennyiben mindenki egészséges. Így viszont azokból kellett válogatni, akik bevethetők…

Az első félidőben az Ibroxban levő szurkolók enyhez francia fölényt tapasztalhattak, és bár kedvenceik hatszor is megkísérelték bevenni Lopes kapuját, ezekből nem született gól.

A túloldalon viszont született, Karl Toko Ekambi kapott egy labdát a pálya bal szélén, a skót játékosok nem igazán vették komolyan a kamerunit, aki négy-öt védő között szlalomozott, majd a bal alsóba csavart 21-22 méterről. Mesteri gól volt, Steven Gerrard pedig bizonyára majd megőrült, ez egy könnyen elkerülhető gól lett volna, de a játékosai nem támadták meg a labdás embert.

A félidő végén jött a hazaiak legnagyobb helyzete, Ryan Kent lefordulása után lőhetett kapura, meg is célozta a bal alsót, ám Lopes odaért.

A második félidőben szintén egy gólt jegyezhettünk fel, az viszont valami egészen elképesztő volt. Nem, sajnos nem egy bombagólról beszélünk, hanem egy kifejezetten komikus öngólról, amelyet James Tavernier szerzett. Sok köze a találathoz nem volt, konkrétan rárúgták a labdát, de ami előtte a hazai tizenhatoson belül játszódott, az szürreális volt. Ha tehetitek, nézzétek meg a videót, ritkán látni ilyen szerencsétlen öngólt.

Tavernier a mérkőzés 64. percében majdnem szépített, szabadrúgása gyönyörű ívben szállt a jobb felső felé, centik hiányoztak, a kapufa akadályozta meg a skót gólt.

Nem tudott ezt követően helyzeteket kidolgozni a Rangers, Gerrard hiába vetett be minden támadóját, a vége 0-2 maradt.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Brøndby – Sparta Praha: 0-0

Két olyan együttes csapott össze, akiknek korábban a Bajnokok Ligája csoportkörre is volt esélyük, ám a selejtezők során elvéreztek. A Bröndbyt a Salzburg búcsúztatta, míg a cseheknek a Monaco csapata parancsolt megálljt. Most, az Európa-ligában egymással nem bírtak.

A kezdők:

Brøndby:

Hermansen – Rosted, Maxso, Tshiembe – Bruus, Frendrup, Radosevic, Slimane, Mensah – Uhre, Hedlund

Sparta Praha:

Nita – Wiesner, Celustka, Hancko, Polidar – Soucek, Pavelka, Sacek – Haraslin, Hlozek, Pesek

A találkozóról kevés pozitívumot tudok mondani, ezek közül az egyik a hangulat volt, a Brøndby fanatikusai alaposan kitettek magukért. És a meccs maga is remekül indult hazai szempontból, Andreas Bruus fél perc után került helyzetbe, ám a labdát úgy továbbította, hogy az lövésnek széles, beadásnak meg mély lett…

És hiszitek vagy sem, ezzel nagyjából ki is fulladt az első félidő. A Sparta Prahának két kaput el nem találó kísérlete volt, egyik sem volt egy jó lehetőség…

A második félidőből szintén nem tudunk sokat „mutatni”, a labdabirtoklás kiegyenlített volt, azonban a csehek sokkal többször sertepertéltek Hermansen kapuja előtt. Különösebb eredmény nélkül. Kilenc lövésükből csak négy talált kaput, ebből egy volt veszélyesnek mondható, David Hancko bólintását Hermansen nagy bravúrral védte.

Ez volt az első és utolsó nagy vendég lehetőség, a dánoknak pedig nem is volt helyzete a második félidőben.

Egy kifejezetten unalmas mékrőzést kellett tehát végigszenvedniük a szurkolóknak, amelyen nem született gól.

Összefoglalás

A hétvégi, Lorient elleni bajnoki nem alakult jól a Lyon számára, nem elég, hogy a csapat ismételten nem tudott nyerni, de még a kezdő hátvédsoruk felét is elvesztették. Jason Denayer és Jérome Boateng is sérülten hagyta el a pályát, így csatlakoztak Moussa Dembeléhez és Tino Kadeweréhez.

De nem csak a védelem lesz szűk, ahogy látjátok, két stabil csatára nélkül kell majd kiállni a dánok ellen, ráadásul – szintén a Lorient ellen – a csereként beállt Islam Slimani előbb egyenlített, majd ő is sérülten távozott.

Ez jó esélyt jelenthet Rayan Cherkinek, aki így szinte biztosan kezdőként lép pályára (Aouarral és Paquetával), az ék pedig Karl Toko Ekambi lesz.

A dánok végre megszerezték második győzelmüket a bajnokságban, hazai pályán 2-1-re verték az Aalborg együttesét.

Náluk Blás Riveros, Rasmus Wikström és Peter Bjur az, akir nem számíthat Niels Frederiksen.

Az pusztán az eddigi eredményekből kiolvasható, hogy a Brøndby nincs jó formában, bár, ha hozzávesszük, hogy a kupában 8-1-re nyertek, majd most nyertek a Superligában is…

Gond van a Lyonnál is, akik szinte mindegyik meccsükön gólt kapnak, most meg még négy fontos hiányzójuk is van.

Alapjáraton a hazai győzelmet nem kérdőjelezném meg, de egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ez egy könnyed kis meccs lesz. Stabil csapat a Brøndby, a gólszerzésben nem jeleskednek, minden tényt figyelembe véve két tippünk lesz:

Az egyik az, hogy a dánok nem tudják majd Lopes kapuját bevenni, a másik pedig az, hogy a mérkőzésen nem születik sok gól. Ebben a helyzetben a franciák célja csak annyi lehet, hogy szerezzék meg a három pontot. Minden más mellékes. Két és fél gól alatti eredményben reménykedünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső