Olympique Lyon – Glasgow Rangers: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 08.
Olympique Lyon
Teljesítmény:
D V N N V
  • Groupama Stadium
  • December 09. 18:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Glasgow Rangers
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Immáron Steven Gerrard nélkül a Glasgow Rangers együttese, az angol mester pár héttel ezelőtt aláírt az Aston Villához, miután a gyenge bajnoki szereplést követően megváltak Dean Smith-től. A feladatot immáron Giovanni van Bronckhorst látja el, aki játékosként már volt a skótok alkalmazásában 1998 és 2001 között, most pedig Kínából tért vissza, hogy Gerrard helyét átvegye a kispadon.

Eddig jól megy a szekér, viszont a bemutatkozás több mint kínos volt, a Hibernian elleni Ligakupa meccsen az Ibroxban kapott ki 3-1-re az élcsapat. Azóta viszont minden meccsüket nyerték, a Sparta Praha, a Hibernian (immár a bajnokságban), valamint a Dundee FC is fejet hajtott előttük.

De most az Olympique Lyon következik, méghozzá Franciaországban, ami azért lehetséges, hogy nagy falat lesz nekik. Mivel a Lyon alapból egy erős csapat, valamint ők vezetik az Európa-liga A csoportját, eddig hibátlanul.

Kérdés, hogy megmarad-e a hibátlan mérleg, aggódni már nem kell a Lyonnak. És valljuk be, a Rangersnek sem, hiszen mindketten továbbjutottak már. Hiába van négy pontja a cseheknek, ha nyernek a Bröndby ellen – és a skótok vereséget szenvednek – az egymás elleni jobb eredmények miatt is a Rangers marad a második.

Felszabadult foci lesz? Vannak kétségeink, de készítjük a pénztárcánkat, mert van mire fogadni az Olympique Lyon – Glasgow Rangers találkozón.

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző EL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Bröndby – Olympique Lyon: 1-3

G.: Uhre ill. Cherki (2), Slimani

A csoport leggyengébb tagjához utazott az Olympique Lyon, és ez a kezdőcsapatukon bőven látszott. A legjobbak (Aouar, Denayer, Guimaraes, Paqueta, Toko Ekambi) csak a kispadon foglaltak helyet, de a tartalékok bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Ezzel a győzelemmel a Lyon maradt hibátlan, a Bröndby pedig nyeretlen…

A kezdők:

Bröndby:

Hermansen – Heggheim, Maxso, Tshiembe – Bruus, Greve, Radosevic, Frendrup, Riveros – Uhre, Hedlund

Olympique Lyon:

Lopes – Gusto, Da Silva, Lukeba, Henrique – Kadewere, Mendes, Kéita, Cherki – Dembelé, Slimani

Mint látjátok a Lyon mestere, Peter Bosz adott lehetőséget azoknak, akik kevésbé komoly szerepet töltenek be a kezdőben, de azért néhány alapembere is a kezdőbe került. A szekér nehezen akart megindulni, az első félidőben nem tudtak gólt szerezni a franciák. De a dánok sem. Egyébként le a kalappal a hazai szurkolók előtt, akik a gyenge teljesítmény ellenére most is szép számmal jelentek meg a Bröndby Stadionban.

Kaput eltaláló lövés csak egy volt az első negyvenöt percben, de Hermansen számára ez nem okozott problémát. A legveszélyesebb lehetőséget Blas Riveros fejese jelentette, a középpályás azonban nem célzott eléggé pontosan.

Az igazi események a második félidőben kezdődtek. A sárga felsőben, kék nadrágban játszó – svédekre hajazó – dán együttes az 50. percben előnyhöz jutott (a franciák kisebb megrökönyödésére), egy jobboldali beadást a hosszún érkező Mikael Uhre becsúszva kotort a kapuba. Nem csak a labdát, de Lopes kapust is vitte magával a támadó, a játékvezető úgy ítélte meg, hogy szabálytalanság nem történt, 1-0.

Nem nagyon tetszett ez a vendégeknek, és egyből felfogást is váltottak. Hat perccel Uhre gólja után Islam Slimani került helyzetbe egy indítást követően, izmos lövését Hermansen még nagy bravúrral hárította, a kipattanóra pedig hazai játékos érkezett, úgy tűnt, megúszták a dánok. Csakhogy Blas Riveros ahelyett, hogy kivágta volna taccsra, vagy passzolt volna egy üresen álló társnak inkább cselezni kezdett. Vesztére, Rayan Cherki, a Lyon egyik legnagyobb reménysége elvette tőle a labdát, és a hosszúba helyezett. Kapott hideget-meleget a paraguayi bekk, ilyet még megye kettőben sem szabad megcsinálni, nem az Európa-ligában…

Cherki nem állt le, és kevesebb, mint tíz perc elteltével ismét beköszönt. A több nagy klub által is figyelt szélső Gustotól kapott egy passzt a szélen a 66. percben, átverekedte magát egy védőn, egy másikat kicselezett, majd a labdát visszahúzta a rövidbe, 1-2.

A 74. percben négyet is cserélt a vendégek mestere, bejött többek között Lucas Paqueta is, aki két perccel később kiosztott egy gólpasszt: Beadása Islam Slimanit találta meg, a csatár egy védőt megelőzve közelről bólintott a kapuba, 1-3.

Egy kicsit megijesztette szurkolóit a Lyon, de végül hozta a kötelezőt.

Előző meccs eredménye
2021.09.16.Európa-liga
rangers
0:2
lyon
Európa-liga
2020.07.16.Barátságos Mérkőzés
lyon
0:2
rangers
Barátságos Mérkőzés
2007.12.12.Bajnokok Ligája
rangers
0:3
lyon
Bajnokok Ligája
2007.10.02.Bajnokok Ligája
lyon
0:3
rangers
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Glasgow Rangers – Sparta Praha: 2-0

G.: Morelos (2)

Kíváncsian várta az Ibrox népe, hogy Giovanni van Bronckhorst átessen a tűzkeresztségen, ez volt a holland mester első megmérettetése az Európa-ligában. Vette az akadályt a Kínából érkező szakvezető, csapata Alfredo Morelos duplájának köszönhetően otthon tartotta a három pontot a legfőbb rivális ellenében, ezzel pedig nagy lépést tett a továbbjutás felé vezető úton.

A kezdők:

Glasgow Rangers:

McGregor – Tavernier, Goldson, Bassey, Barisic – Kamara, Davis – Aribo, Hagi, Kent – Morelos

Sparta Praha:

Holec – Wiesner, Panak, Krejci II., Hancko – Sacek, Pavelka – Haraslin, Hlozek, Krejci – Minchev

Négy-négy ponttal álltak a meccset megelőzően a tabellán a skótok és a csehek, az első találkozót a Sparta Praha nyerte 1-0-ra, így tudták a csapatok, egy kétgólos győzelem esetén máris a Rangers felé billen majd a mérleg nyelve, függetlenül attól, hogy mi lesz az utolsó forduló eredménye.

A Rangers úgy is lépett pályára, mint akiknek az élete múlik a találkozón, már a hatodik percben vezetéshez juthattak volna, egy gyönyörű Hagi szóló végén Joe Aribo lőhetett 16 méterről, de csak a felsőkapufát találta el.

A román szélső, a legengás Gheorghe Hagi fia a 15. percben szintén remekül hozta helyzetbe társát, ezúttal Alfredo Morelos volt a címzett, a kolumbiai minden rutinját beletette a befejezésbe, jobb belsővel gurított Holec mellett a jobb alsóba.

Maradtak támadásban a hazaiak, de Joe Aribo ezen az estén el volt átkozva, második nagy ziccere is kimaradt, ezúttal még kaput sem talált, egy jobboldali beadás után vágta fölé a labdát.

Egy komoly lehetőség a csehek előtt is adódott, Haraslin középre tett labdáját Martin Minchev lőtte a rövidre, a veterán McGregor viszont lábbal szögletre tisztázott.

A második félidőben tudták növelni a skótok az előnyüket, közvetlenül a kezdés után egy olyan hihetetlen góllal, amit futballpályán ritkán látni. Egy kapus által kipasszolt labdát Sacek tett vissza a tizenhatoson belül álló Panaknak, aki megpróbálta kitenni a szélre a játékszert. Ívelése nem volt elég magas, Alfredo Morelos szimplán beletette a fejét az átadásba, 2-0. Ezt a gólt a Wattson biztosan viszontlátjuk. Ha van még Watts. Van? Nem tudom…

Pörögtek a percek, mára 86.-ban jártunk, amikor reális esély mutatkozott a vendégek szépítésére. Egy baloldali beadást Ladislav Krejci II. fejelt kapura, McGregor hárított, majd a portás az ismétlést lábbal védte, ekkor Matej Pulkrab próbálkozott. Elképesztő bravúr volt ez a hálóőrtől…

A lefújás után a Rangers játékosai elégedetten pacsizhattak és ölelkezhettek: Megvan a kétgólos győzelem, megvan a továbbjutás!

Összefoglalás

Mivel a továbbjutás már mindkét együttesnek megvan, így bőven számíthatunk a kezdőcsapatokban változtatásra. Giovanni van Bronckhorst például bolond lenne Fashion Sakalát és/vagy Alfredo Morelost kezdetni, amikor egyetlen sárga lapra vannak az eltiltástól. Rájuk még szükség lesz a későbbiekben…

A skótoknál egyébiránt Ryan Kent és Filip Helander sérült.

A Lyon biztosan csoportelső, maximum azért hajthatnak, hogy elmondhassák magukról: Hibátlan mérleggel hozták le a csoportjukat. De annyit azért ez nem ér, szóval Peter Bosz a korábbi meccshez hasonlóan egy vegyes csapatot küldhet a pályára.

A múltkori után Rayan Cherki fix, hogy kezdőben lesz, illetve lehetséges, hogy Houssam Aouar és Karl Toko Ekambi is szerepet kap.

A csapatban Jason Denayer, Léo Dubois, Jeff Reine-Adélaide és Sinaly Diomandé sérültek.

Glasgow-ban a vártnál sokkal könnyebben nyertek a franciák, akkor a gólokat Toko Ekambi és James Tavernier szerezték. Ugyebár utóbbi játékos a Rangers jobbhátvédje, szóval öngólból született a második lyoni gól.

Azt is figyelembe kell vennünk, hogy az Olympique Lyon a hétvégén rangadót játszik, a bajnoki címvédő Lille otthonába látogatnak, akiknek ma este egyébként fontos jelenése lesz a Bajnokok Ligájában.

Mi nem feltétlenül várunk ettől a mérkőzéstől jó kis csatát, még ha adná magát a dolog. Inkább egy olyat, amit a háta közepére sem kíván egyik csapat. A papírforma az lenne, ha nyernének a franciák, én azonban a döntetlen eredmény mellett vagyok, illetve azt is remélem, hogy két és fél gólnál kevesebb lesz a meccsen. Röviden tömören: ez egy megúszós találkozó lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső