Olympique Lyon – Lille: Fogadási Tippek és Francia Kupa Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2023 február 06.
Olympique Lyon
Teljesítmény:
N D N N V
  • Groupama Stadium
  • Február 08. 18:15
Nézd élőben itt:
QuickWin
Lille
Teljesítmény:
N D V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Történelmi eseménynek lehetnek szemtanúi azok a sportfogadás iránt érdeklődő olvasók, akik ma is minket választottak. Még sosem fordult elő, hogy francia kupameccsről beszéltünk volna. Egészen eddig.

Mivel a hét elején a kínálat nem túl sokrétű, és nem akartunk nagyon belemerülni az FA Kupába, így úgy döntöttünk, hogy tiszteletünket tesszük a Coupe de France-ban is. A francia bajnokság egy rendkívül hektikus sorozat, a sportfogadók nehezen tudnak jó eredményeket elérni hosszabb távon ebben a bajnokságban. Abszolút zűrzavar, az utolsó veri az elsőt, a bajnokesélyes kipukkad, a meglepetéscsapat egy év elteltével már a kiesés ellen küzd. Szóval teljes fejetlenség, káosz és zűrzavar. És akkor most ugyanezt képzeljétek el a kupában is.

Voltak már idén nagy meglepetések, több első osztályú csapatot ütött ki negyed-, vagy ötödosztályú együttes. Mi azonban most nem ilyesmi találkozót választottunk. Hanem egy olyat, ami akár a Ligue 1-ben egy rangadó is lehetne. Vagyis, az is szokott lenni.

Az Olympique Lyon és a Lille csapata mérkőzik meg egymással. Mindkettőnek megvolt a maga szép időszaka anno, ám mostanában azért a sikerestől messze vannak. A Lyon mindenképp, hiszen csak a középmezőnyben foglalnak helyet. A Lille egy fokkal jobban áll, és a hétvégi győzelmüknek köszönhetően (ami szerintem abszolút nem volt várható) egyre közelebb kerülnek a céljukhoz, vagyis a nemzetközi kupainduláshoz.

Ilyen reményei a Lyonnak is vannak/voltak. Jó hír számukra, hogy a kupagyőztes elindulhat az Európa-ligában. Most azt mondom, nagyobb esélyük van itt nyerni, mint a bajnokságban annyira összeszedni magukat, hogy ezt ott érjék el…

A Dream.bet irodájánál kétszeres pénzt ér a hazai győzelem, a Lille sikere valamivel több, mint háromszoros, ahogy a döntetlen is.

Következzen az Olympique Lyon – Lille találkozó!

Olympique Lyon

A Lyon számára ez a mostani lesz a legkeményebb mérkőzés. Eddig idén két fordulón vannak túl, először a másodosztályú Metz csapatát verték 2-1-re, majd a még lejjebb levő Chamberyt ütötték ki. De azért a Lille más tészta lesz.

Sokan emlékezhettek, hogy a szezont még Peter Bosz kezdte meg a csapat kispadján, ám egy ideje már Laurent Blanc került a helyére. A legendás francia menedzser, aki nagyszerű játékos is volt, valamennyire rendbe szedte a csapatát, de a kívánt szinttől – vagyis attól, hogy legalább a dobogóért küzdjön a csapat – elmaradnak.

Az elmúlt öt mérkőzésükből egyébiránt hármat megnyertek, egyszer ikszeltek és egyszer kaptak ki. Meglepetésre a Strasbourgtól.

A hétvégén a Troyes otthonába látogattak, Bradley Barcola, Rayan Cherki és Alexandre Lacazette találataival verték meg őket 3-1-re.

Érdekesség, hogy idegenben sokkal jobban megy nekik. Míg hazai környezetben alig tudnak nyerni (tíz meccsből csak négyen győztek), addig idegenben az utolsó hat mérkőzésükön nem találtak legyőzőre.

A francia átigazolásokra is ki fogunk térni egy külön cikkben, úgyhogy arról most nem ejtenék szót, viszont azt mindenképp megjegyezném, hogy egy korábbi kulcsjátékosuk, Karl Toko Ekambi távozott a tél folyamán.

Sérült csak egy van, a télen igazolt brazil, Jeffinho nem áll rendelkezésre.

A várható kezdőcsapat:

Lopes – Gusto, Diomandé, Lovren, Tagliafico – Lepenant, Tolisso, Caqueret – Cherki – Lacazette, Barcola

Egymás elleni meccsek:

Októberben találkoztak utoljára a bajnokságban, akkor a Lyon hazai pályán 1-0-ra nyerni tudott. Kiegyenlített meccs volt, ahol Alexandre Lacazette gólja döntött. Az egyykori Arsenal-játékos a 74. percben váltotta gólra Nicolas Tagliafico passzát.

Korábban sem potyogtak a gólok a két csapat összecsapásán, ez alól a közelmúltban egy kivétel akadt, 2021-ben a Lille 3-2-re nyert.

Az utolsó öt mérkőzésből egyébként kettőt is meg tudott nyerni a Lille, mindkettőt idegenben. A Lyon egyszer volt jobb, valamint volt két döntetlenjük.

Kupameccsen 2020-ban találkoztak, a Ligakupában az elődöntőben tizenegyesekkel jutott fináléba a Lyon. A Francia Kupában viszont 2009 óta nem futottak össze.

Nézzük, mi a helyzet, amikor a Lille idegenbe látogat: Általában vendégsiker. A legutóbbi ötből hármat is megnyertek, egy meccs döntetlen lett, egyet pedig a lyoniak nyertek meg.

Előző 5 meccs eredménye
2022.10.30.Ligue 1
lyon
1:0
lille
Ligue 1
2022.02.27.Ligue 1
lyon
0:1
lille
Ligue 1
2021.12.12.Ligue 1
lille
0:0
lyon
Ligue 1
2021.04.25.Ligue 1
lyon
2:3
lille
Ligue 1
2020.11.01.Ligue 1
lille
1:1
lyon
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lille

Jól meglepett mindenkit a Lille együttese a hétvégén. A Rennes elleni találkozó előtt mindenki – vagy majdnem mindenki – azt gondolta, hogy a hazaiak fognak nyerni, és a meccs is így indult, egy Rennes-góllal. De a második félidőben a Lille be tudta szorítani az ellenfelét, és a hajrában saját maguk javára fordították a mérkőzést.

Betalált Edon Zhegrova, Remy Cabella és André Gomes is. A Lille így megközelítette hétvégi ellenfelét, és közel járnak a nemzetközi kupaindulást érő helyek egyikéhez.

A kupában ők is kétszer játszottak, egy kicsit nehezebb volt a sorsolásuk, de nem annyira. A Troyes volt az első ellenfél (2-0), majd jött a Pau, akik időközben már a harmadosztályba kerültek (2-0).

Vendégként szépen hozzák a pontokat, az utóbbi időben csak a Nice együttesétől kaptak ki. Verték a Clermont-t, a Rennes-t és ikszeltek a Bresttel.

Sérült csak kettő van a keretben, Gabriel Gudmundsson és Adam Ounas.

A várható kezdőcsapat:

Chevalier – Diakité, Yoro, Djalo, Ismaily – Benjamin André, André Gomes – Zhegrova, Angel Gomes, Bamba – David

Tippelde

Két olyan csapat feszül egymásnak, akik nem bánnak kesztyűs kézzel az ellenfelekkel mostanság. Többé-kevésbé. Gólok terén is lehet rájuk számítani, és egy ilyen párharc során is inkább számítunk a gólokra.

Szóval most egyetlen tippünk lesz, hogy két és fél gól felett végeznek a felek.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
QuickWin
Oddsok: 1.87 Bónusz: 35,000Ft
Spinanga
Oddsok: 1.80 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.80 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső