Olympique Lyon – Olympique Marseille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 19.
Olympique Lyon
Teljesítmény:
V N N V N
  • Allianz Stadion
  • November 21. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Olympique Marseille
Teljesítmény:
D D N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Úgy gondoltam, zárjuk a vasárnapot egy francia rangadóval, a két Olympique összecsapásával, jöjjön a Lyon – Marseille összecsapás. Kissé feje tetejére állt a francia bajnokság, hiszen azok a csapatok, akik tavaly brillíroztak most sehol sincsenek, leszámítva a PSG-t, akikről már most kijelentem, hogy meg fogják nyerni a pontvadászatot. De sehol egy Lille, sehol egy Monaco, de az Olympique Lyon sincs sehol. Illetve de, a középmezőnyben. Ami azért nem számít jó eredménynek, ha azt nézzük, milyen erős kerettel rendelkezik Peter Bosz.

A Marseille szereplése viszont kellemes meglepetés, Jorge Sampaoli még mindig tudja, mi a dörgés, ha fociról van szó.

A szurkolók előtt lesz mit kijavítani a Lyonnak, hiszen a válogatott szünet előtt egy irtó nagy pofonba szaladtak bele, a Rennes tükörsimán verte őket, méghozzá durván, a végeredmény 4-1 lett, és a meccs volt 4-0 is. Na nem, mintha az a Paqueta gól annyit javított volna a Lyon helyzetén…

A két csapat közül most a Marseille a jobb. A bajnoki tabella szerint mindenképpen. Szerencsére vasárnap összecsapnak, és bízunk abban, hogy legalább olyan színvonalú meccset játszanak, mint a tavalyi év két bajnokiján. Mert akkor sok gól ugyan nem esett, de a találkozók végig remek játékot, izgalmas meccset hoztak számunkra.

Nem is húzom tovább az időt, kezdjünk neki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Rennes – Olympique Lyon: 4-1

G.: Laborde, Traore, Truffert (2) ill. Paqueta

Talán ez volt az előző forduló legnagyobb meglepetése. Nem talán, határozottan állítom, hogy ez volt a legutóbbi forduló legnagyobb meglepetése. A Rennes ugyanis átgázolt a Lyon együttesén. Nem négy talált gólról van szó, hanem egy olyan szintű mészárlásról, amit régóta nem láttunk sem a Rennes-től, sem pedig a Lyontól. Teljesen megérdemelt – még ilyen arányban is – a győzelem, sőt ha őszinte akarok lenni, akkor még a vendégek számára hízelgő…

A kezdők:

Rennes:

Gomis – Traore, Omari, Aguerd, Meling – Bourigeaud, Santamaria, Tait, Majer – Laborde, Terrier

Olympique Lyon:

Lopes – Dubois, Boateng, Denayer, Emerson – Mendes, Guimaraes, Caqueret – Toko Ekambi, Paqueta, Aouar

Elképesztő napot fogtak ki a hazaiak, a mérkőzésen esélyt sem hagytak az Olympique Lyonnak. Az első félidőben különösen nem, ott Paquetáék Gomis közelében sem jártak, kapura lövésről meg nem is álmodhattak. Csak Anthony Lopes kapuson múlt, hogy végül nem lett ebből egy csúnyább verés, csak az első játékrészben öt bravúrt mutatott be a portás.

Egyszerűen elképesztő volt az a tempó, amit diktáltak a hazaiak, különösen Gaetan Laborde volt elemében. Nem is meglepő, hogy a mérkőzés első gólját végül ő szerezte a találkozó negyvenedik percében. Ahhoz képest, micsoda nyomás volt Lopesen csoda, hogy eddig kibírták. A találat egyébként szögletből született, a beívelt labdát Laborde nagyon szépen fejelte a kapuba, de a védőket el kell marasztalni, Denayerék nagyon üresen hagyták a támadót.

Érdekes módon a második játékrészre kicsit jobban kinyíltak a vendégek, és bátrabbak lettek, már Gomisnak is néha játékba kellett avatkoznia, még ha komoly feladat elé nem is állították.

De a sorsát ezen az estén nem kerülhette el az Olympique, a kezdés után nem sokkal Laborde elszabott ollózási kísérlete után Hamadi Traoré módosította 2-0-ra az állást.

A hajrában aztán még kétszer találtak be a hazaiak, mindkét gólt az az Adrien Truffert szerezte, aki nem igazán mondható a Rennes alapemberének, most viszont megmutatta Génésionak, hogy lehet rá számítani. Beállása után rögtön betalált, majd az utolsó tíz percben még egyszer eredményes volt. Ezek voltak az első góljai az élvonalban a belga tininek.

A Lyonnak egy szépítő gólra azért futotta, büntetőből volt eredményes Lucas Paqueta, de ennek a gólnak sem ő, sem a szurkolók, sem pedig Peter Bosz mester nem tudott felhőtlenül örülni.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.28.Ligue 1
marseille
1:1
lyon
Ligue 1
2020.10.04.Ligue 1
lyon
1:1
marseille
Ligue 1
2020.02.12.Francia Kupa
lyon
1:0
marseille
Francia Kupa
2019.11.10.Ligue 1
marseille
2:1
lyon
Ligue 1
2019.05.12.Ligue 1
marseille
0:3
lyon
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Marseille – Metz: 0-0

Rettenetesen sajnálhatja Sampaoli mester, hogy fiainak nem sikerült legyőzni a Metz gárdáját. Egyrészt azért, mert megelőzhették volna a vereséget szenvedő Nice-t, másrészt a Metz a bajnokság sereghajtója, harmadrészt meg azért, mert majdnem egy teljes félidőt emberelőnyben játszhattak. Egy szó, mint száz: Csalódást keltő eredmény ez a 0-0.

A kezdők:

Olympique Marseille:

Mandanda – Lirola, Saliba, Caleta-Car, Peres – Ünder, Guendouzi, Gerson, Luis Henrique – Payet – Milik

Metz:

Oukidja – Bronn, Kouyate, Jemerson – Centonze, Maiga, N’Doram, Delaine – Boulaya – De Preville, Niane

Meglepetésre majdnem góllal indított a sereghajtó, a hetedik percben Thomas Delaine tizenhatos sarkáról eleresztett lövése a baloldali kapufáról jött ki, szint a gólvonalon gurult végig, aztán az alapvonalon túlra került. Megúszta a Marseille, aztán pedig megúszta a Metz is, mert a hazaiak kapufára kapufával feleltek. Ezt Dimitri Payet követte el, hatalmas lövése a felsőlécről kivágódott, majd Oukidja még egy közeli Pol Lirola lövést is hatástalanított.

Kitaláljátok, mi volt a következő jelenet? Igen, egy kapufa. Megint a Metz játékosa hibádzott pár centivel, a hazaiak jobboldali védekezése rendre elcsúszott, most is ezt tudták kihasználni a bordómezesek. Egyébként megint Thomas Delaine lőtt, csak most a jobboldali kapufáról jött ki a labda.

A második félidő Marseille-helyzettel indult, Milik gyönyörűen, mellel készített le egy labdát a tizenhatoson belül, Luis Henrique viszont Oukidjába lőtt.

Ezután, az 56. percben megfogyatkoztak a vendégek. Jemerson elkésett belépője után Dimitri Payet kapott látványosan a lábához, csúszott-mászott a földön, láthatóan nagy fájdalmai voltak. A visszajátszásból kiderült, hogy miért, a brazil bekk széttalpalta a sípcsontját. Szerencsére nem lett belőle sérülés, viszont a játékvezető leküldte a pályáról a szabálytalanságot okozó játékost.

Természetesen a Marseille próbálta kihasználni az emberelőnyt, akadtak is helyzeteik szép számmal, viszont ami meglepő volt, hogy a védekezésre kevés hangsúlyt fektettek, a Metz két százszázalékos ziccert is kihagyott, így akár még szomorúbb lehetett volna a drukkerek estéje. A Marseille az utolsó öt meccséből négyen játszott ikszet…

Összefoglalás

Kezdjük most is a sérültekkel. A hazaiak részéről három játékos nem vehet majd részt az összecsapáson. Jeff Reine-Adélaide és Lenny Pintor egyaránt szalagszakadást szenvedtek, mindketten az év elején, februárban. Moussa Dembélé a madridi kölcsön után Peter Bosz egyik alapembere volt, ám szeptember végén ő is kiesett.

Most Aouar, Toko Ekambi és Paqueta feladata a gólszerzés…

A Marseille-ben egyetlen játékost kell nélkülözni, a török kölcsönjátékost, Cengiz Ündert. Aki egyébként Jorge Sampaoli nagy kedvence, amikor egészséges általában a kezdőben kap helyet. És egyébként jól is megy neki a játék, tehát bárki pótolja, azért hiányozni fog.

A Lyon egy rangadón javíthatna szurkolói előtt, szükség is lenne rá, ti is olvashattátok, mennyire csúnya volt a Rennes elleni meccs. A Marseille-nek pedig azért kellene a három pont, mert a szerencsés eredmények esetén akár a második helyre is felugorhatnának. A bajnoki címről mindkét együttes lemondhat, a PSG előnye már most több mint tíz pont mindkettejükkel szemben, de azért egy Bajnokok Ligája helyezést mindketten el tudnának viselni. És most kell villantani, lehetséges, hogy tavaszra össze tudja kapni magát a Monaco és a Lille is.

Zsinórban két meccsük végződött 1-1-es döntetlennel, a Marseille idegenben nagyon-nagyon régen nem nyert, lassan már 15 éve. A múltkori botlás ellenére most sem vagyok arról meggyőződve, hogy megtörik az átok.

De hogy gólok lesznek, abban szinte biztos vagyok. Na jó, nem biztos, hogy a gólzsák kiszakad, de mindkét csapatból kinézem, hogy legalább egyszer a hálóba találnak. Ezért zárásként csak egy tippünk van: Mindkét fél gólt szerez.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső